• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    CIA: kdyz spravujes reklamu, tak vidis pod jakym ads uctem ji delas, ne?
    CIA
    CIA --- ---
    Mohu se zeptat na takovouhle situaci? Mám práva "Advertiser" k jedné FB stránce, abych mohl připravit reklamy. Z čího účtu/karty si pak bude FB strhávat platbu za zobrazení reklamy/prokliky? Z mého účtu nebo z účtu majitele stránky? V Helpu FB jsem to nenašel. Díky moc za odpověď.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: chtel jsem to preposlat, ale je to takova divna smesice, na zacatku jsou dotazy pro uplne nepolibene, nebo "i have no idea what im doing" pripady, ale pak takovy clovek cte dal a vidi twitter (imho to uz slysel, ale vubec nevi jak to vypada) a foursquare (to mozna ani neslysel) a uplne vidim, jak z tech "cizich slov" zelena a dela se mu nevolno :o))

    ale to je vec otazek, takze mi neni uplne jasne, jaka je cilovka toho clanku. (ovsem postuch ze strany foursquare je dobry, nad tim popremyslim, jestli to pujde pouzit v ne uplne tecnicky zdatnem prostredi).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    GAF: nahore v kazdem klubu mas napsano, jak odborna diskuze je.

    do odborne diskuze se nechodi "popovidat si", ale ocekava se, ze sis dal alespon predem tech "par minut", ktere nakonec, jak rikas, stacily, takze vidis, jak jsi sikovny.
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    GAF: dufam, ze to znamena ze na tomto fore si s irelevantnymi prispevkami skoncil. gratulujem, si FB specialista na reklamu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    jinak pro ostatní - kdybyste měli nějaký poznámky / komentáře k tomuhle rozhovoru, rád si to poslechnu.

    Vyplatí se dávat na Facebook fotky koťátek? Rady firmám, jak vstoupit na sociální sítě - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/clanky/vyplati-se-davat-na-facebook-fotky-kotatek-rady-firmam-jak-vstoupit-na-socialni-site/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GAF: gratuluju, bez ironie - pokud je ti po deseti minutách jasný, jak na to a přitom jsi FB nepoužíval. možná jsem se nechal unést, ale to, co jsi tady předváděl... peace, ať ti ta FB reklama funguje.
    GAF
    GAF --- ---
    MUI: no, to by to dopadlo fakt slušně :D

    Ne hele, já ji dělat nebudu. Prostě se o to zajímám kvůli někomu jinýmu.

    A kdyby tě zajímaly ty invektivy a kdesi cosi: Chtěl jsem si prostě popovídat na diskuzním serveru. A dostalo se mi přijetí "táhni a najdi si to sám". No tak ať se nedivěj, když se jim dostane zpátky stejnou mincí.


    MUI: je některá z neplacený forem doopravdy reklamou (jakože banner třeba) nebo jsou to věci víceméně tadyodsuď? http://www.asociaceneuplnychrodin.cz/jak-zdarma-propagovat-na-facebooku ...Ne že by to vadilo, určitě se z toho dá něco vymyslet, já jenom jestli znáš i další.
    GAF
    GAF --- ---
    Little did you know MODERN BIGHEADED JERKWAADS

    Už jsem si to našel sám, stálo mě to pár minut a dokázal bych to sesumírovat na asi tři věty. Takže si s hodnotou VAŠICH odpovědí můžete leda tak vytřít vaší uraženou inteligenci jistě plnou všech možných úžasně složitě neskutečně objevných a složitě hrozně A4 důležitě cenných informací, na který stejně nikdo neni zvědavej :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GAF: tak já jsem se právě rozhodl. chcípni.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Co jsem našel v poště po zdejší dikuzi:
    -----
    OD: GAF --- --- 9:43:59 17.8.2012
    Na utfg si na diskuzním serveru nehraju. JÁ si rozhodnu kdy půjdu googlit a kdy se někoho zeptám. A narozdíl od tebe si buď dam tu práci deset minut zplodit stručný přínosný příspěvek nebo prostě nenapíšu nic. Místo abych řval, jako ty, jak je mi ubližováno, že se někdo na něco ptá, ty jeden obyčejnej zbytečně kňourající průměráku.
    -----
    :-)))
    GAF
    GAF --- ---
    ADAMM:

    1) taneční kurzy pro veřejnost
    2) propagovat webové stránky
    3) rozpočet: do 2000,- možná víc za rok, podle účinnosti
    4) Praha/ čr - semináře
    5) výkonostní model / prokliky, akce/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GAF: to je různý - může to být v pravém sloupci, ale promoted posts (statusy stránky cílené zejména na stávající fanoušky) mohou být i normálně ve streamu.

    hele, my se taky nechodíme ptát do diskuse o autech "jak funguje auto a kolik žere benzínu", abychom pak dodali "já žádný neviděl, tak moc nevím, o čem mluvíte".

    sorry, na blbou otázku blbá odpověď.

    řekni: 1) co chceš inzerovat 2) chceš propagovat stránku na FB nebo nějaký web 3) jaký máš rozpočet 4) CZ nebo zahraničí 5) jde ti o zobrazení (branding) nebo výkonostní model (prokliky, akce)

    atd atd. pokud tohle není pochopitelné, tak je asi zbytečné dál se bavit - no offence. tohle je diskuse primárně pro lidi, co se tím opravdu zabývají.
    GAF
    GAF --- ---
    TUSIL: a hele, já byl předtím na jiné stránce. Stačil jeden odkaz navíc co je na týhle a docela mě to dotvořilo obrázek. Tak dík.

    A kde vlastně potom ta reklama *je*? Něco jako když člověk otevře něčí stránku s informacemi příbuznými té reklamě? Nebo jinak?

    Totiž, abys to pochopil. Já na facebooku nejsem, takže vím jenom málo jak to tam vypadá.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    GAF: reklama se dela tady https://www.facebook.com/advertising a cena zavisi na typu reklamy, tvym nastaveni, konkurenci, jak moc se na ni klika a dalsich faktorech, takze to muze bejt 50 haliru stejne jako 50kc
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    GAF: zacinam pochybovat o tvojej inteligencii, nejde o to ze ti nikto nechce poradit ale jednoducho je to na dlhe pisanie. zacni to skumat sam a pytaj sa na priame veci a nie vseobecne ako funguje internet
    GAF
    GAF --- ---
    Lidi umíte mi někdo poradit prosim Vás, jak se na facebooku dělá reklama a kolik to tak stojí?
    GAF
    GAF --- ---
    JEREMIUS: chápu, neumíš poradit, a jsi naštvaný, že to po tobě chci. No hele vůbec se mnou mluvit nemusíš, když na to přijde přece.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    GAF
    GAF --- ---
    NEMRTVY:
    WERT:
    JEREMIUS:

    vy teda neumíte poradit?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    GAF: No prostě nikdo ti tu nebude psát 2 A4 textu, který si můžeš sám vygooglovat během chvilky (což jsi měl udělat). Takže
    a) nastuduj si to sám a pak se ptej na konkrétní věci, co ti nejsou jasné
    b) zaplať si školení, nabídek je na trhu dost
    c) zaplať si rovnou firmu, co to udělá za tebe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam