• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MATEEJ: není to OK
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Měl bych takový začátečnický dotaz - na naší zcela čerstvé firemní FB stránce bych chtěl udělat akci "Když kliknete na Líbí se mi, budete pak mít slevu na nákup v našem e-shopu, když dáte Sdílet tento příspěvek ve své Timeline, dostanete ještě větší slevu." Je to ok, nebo je to soutěž, a tudíž proti pravidlům?

    Děkuji.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    TUSIL: Nevíš, jesti to stahuje opravdu všechny zprávy? Teď jsem se tím probíral a přijde mi po letmém pohledu, že spousta zpráv chybí. Jsou tam i ty, které proběhly přes chat?
    JEAN_C_BAL_GRAM
    JEAN_C_BAL_GRAM --- ---
    Ahoj,
    mohl byste mi někdo prosím poradit s nastavením reklamní kampaně na Facebooku?
    Nevím, zda je lepší zvolit u rozpočtu, cenu za proklik či za zobrazení.
    Dále moc nerozumím, co znamená doporučená cena při variantě za proklik, např. od 4.69-15.65Kč
    Předem děkuji za odpověď.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    TUSIL: Aha, stačí mi info, že je to JSON, to znám jen z nějakých podcastů :-) Ale já už si s tím poradím, opráším své programátorské skilly ;)
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    JEREMIUS: json je snad nejjednodussi format, kterej muzes dostat :) zalezi teda samozrejme na tom, kde to potrebujes zpracovavat, ale z facebooku to v jinym formatu nedostanes
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    TUSIL: Díky! Zdá se, že to funguje.
    Neznáš i nějaký jednoduchý způsob, jak ten výstup konvertovat do nějakého jednoduššího formátu? Třeba do XMLka
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    JEREMIUS: https://developers.facebook.com/tools/explorer?method=GET&path=me%2Finbox + tlacitko Get access token > extended perms > read_mailbox
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    JEREMIUS: API, /me/inbox + extended permission read_mailbox ?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Existuje nějaký způsob, jak z FB stáhnout/vyexportovat všechny mé soukromé zprávy (messages, ne posty, co se píší na zeď)? Trošku jsem googloval a našel jsem jen nějaký pochybný plugin do Firefoxu, který ale podle komentářů moc nefunguje.
    GAF
    GAF --- ---
    TUSIL: zato, že bys ty dával dítěti peněženku ti nemůžu.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    GAF: dej diteti penezenku a treba taky prijdes o prachy/karty ... :) v nastaveni paypalu jsou urcite informace o merchantovi, vcetne toho jaky ma povoleni, takze bych zacal tam ... kdybych si nekde odskrtl mikroplatby bez potvrzeni/odsouhlasil to nekde v podminkach, ktery bych necetl, tak bych se vztekal spis na sebe nez na paypal
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    GAF: ja na fb nehraju ani hry, co jsou zadarmo, takze netusim, treba by to otravovalo tak casto, ze by to nikdo nehral.
    GAF
    GAF --- ---
    MRTVY_KENNY: já taky ne a asi máš pravdu s těma podmínkama. Jenže je to zlo. Klasicky: někdo přijde k tomu kompu, třeba dítě, když jsme u toho a zmačkne na jéééé červený bublinky. Cink, máš sto dolarů v pryč, protože tam nebyla autorizace tvym heslem. Jasně, je to extrémní případ, ale prostě vůbec - jde o dost citlivou záležitost na to aby to bylo řešený způsobem jedno tlačítko někde bůhvíkde.

    Autorizace heslem, a někde i dvojím je všude, kde jsem zatím platil; uloží se login na PayPal, ano, ale při platbě se mě to zeptá, pak přesměruje na PayPal a ten mi řekne prosím zalogujte se, zkontrolujte si údaje atp... A ne že jsem v FarmVille nebo FB zmačknul "ano chci koupit" a hned se mi to odečte ...z PayPalu!

    Mi neříkej, že ti to připadá v pořádku.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    GAF: v tomhle ja se moc neorientuju, ale pises o ulozeni hesla, tohle ulozeni hesla nemusi byt.. ulozeni hesla by znamenalo, ze Facebook muze cerpat z PP na co chce. Village nevillage.. rsp. kdyz nedej boze leaknou nejake FB uzivatelske informace, tak ze dik tomu muze nekdo vyluxovat konto (kdyby to nahodou rozsifroval).
    tohle je zrejme nejaky druh autorizace, ale to asi bude v podminkach, ze kteryma clovek souhlasi, ale netusim.
    GAF
    GAF --- ---
    MRTVY_KENNY: tak on to byl napůl vtip, ale zároveň wtf. Podívej:

    zaplatil se ten Village 2 nebo jak se to jmenuje. S klasickým přesměrováním na PayPal, kde jsem zadával heslo na PayPal. A druhý den už v rámci Facebook stačilo jednou kliknout na propagaci fotografie a částka se hned odečetla. Bez nějakýho přesměrování nebo dalších dotazů. To je teda pěkná hrůza ne?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    GAF: jak by se dostal k heslu do PP? to musi byt nejaky scam primo v te hre, hesla vzdy zadavas jen na strankach PP, jako jina stranka k nemu nemas vubec pristup.. pokud neco platis, pp posles udaje o zbozi a po zaplaceni dostanes potvrzeni, ze se platba provedla/neprovedla.. na nic jineho nevidis.

    samozrejme pokud nekdo udela fake stranku paypalu a tam si nacita hesla, tak nevim, jestli FB za to muze. to je jak zalovat hosting, ze si to nekdo ulozil do databaze na jejich stroji..
    GAF
    GAF --- ---
    Facebook si uložil něčí heslo do paypalu aniž by se předem zeptal. A to ještě přes nějakou hru co tam je. Myslíte, že se za to s nima může už jeden soudit :D ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    moc pěkné. už jsem si myslel, že jsem jediný, komu ty socialbakers čísla přijdou jako marketingová vějička bez jakékoliv reálné opory v datech... ale prodává to, ne že ne.

    What is worse than a meaningless Social Media metric? | Iterative Path
    http://iterativepath.wordpress.com/2012/07/16/what-is-worse-than-a-meaningless-social-media-metric/
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    TIGRE: dekuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam