• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    REPRAK: je to taky mozny, doporucuju poradne projit dokumentaci na http://instagram.com/developer/endpoints/tags/ ... neni zase tak rozsahla :)
    REPRAK
    REPRAK --- ---
    REPRAK: nebo je primo naka jakasi Open Graph API podobna FB, kde akorat poslu k nim na server request a oni mi obratem poslou ref na vsechny fotky pro ten danej tag treba?
    REPRAK
    REPRAK --- ---
    TUSIL: super, neco takovyho sem chtel slyset :) tohle vsechno je teda mozny jo? Typuju ze staci postupovat podle tohohle navodu ? Subscribnu se na ten tag a oni dycky do ty callback url poslou vsechny ty data co rikas ( a dalsi nepochybne ) kdykoliv nekdo posle fotku s tim danym tagem?
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    REPRAK: Nejjednodussi je nechat uzivatele tagovat svoje fotky nejakym vybranym tagem, kterej budes pravidelne sledovat, ukladat si k sobe info o fotkach (id, uzivatel, pocet like, komentaru) a z toho pocitat body. Uzivatel tak nemusi nic autorizovat, jen si to nekde u sebe bokem agregujes.
    REPRAK
    REPRAK --- ---
    TUSIL: aha, super :) tak predne asi zacnu s tim, jestli je vubec to konkretni co mam na mysli je mozny udelat. Pokud jo, tak si to zkusim nastudovat nejlepe :)

    V podstate jde o to, ze lidi budou sazet fotky na jeden konkretni channel a za kazdou fotku dostanou body, stejne jako za komenty a lajky, ktery k ty fotce dostanou.

    Nejak si nedokazu ani predstavit jak by se to resilo. Uz sem teda pochopil, ze de sledovat real-time photo updaty, ale to se asi musi nejdriv uzivatel autentizovat pres tu moji appku, ze? No zkratka nakej kratkej popis ty flow, ktera by tohle umoznila by byl super :) Dik
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    REPRAK: jo, uz jsme delali ... mas nejakej konkretni dotaz, nebo shanis nekoho, kdo ti to vytvori?
    REPRAK
    REPRAK --- ---
    Ahoj, mam takovy vseobecny dotaz:
    delal uz nekdo nekdy s Instagram api? mam tady takovy projektik, ktery by mel umet nejak sledovat postovani fotek z instagramu na jeden konkretni kanal....tzn. sledovat nejak interakce uzivatele s instagramem a reagovat na ne. Diky
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    MRTVY_KENNY: pro iphone je aplikace facebook pages manager, ktera je na spravu stranek, ale jestli je to i pro android, to netusim
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    da se nejakym schudnym zpusobem linkovat z androidu na Pages? konkretne ted me potrapila idnes appka, kde sice je funkce Sdilet, ale z toho dostanu bud textovy odkaz, anebo to propojim s FB appkou, kde ale sharuju k sobe na zed a ne na Page jejim jmenem.

    zkusil jsem odkaz do schranky a ve FB appce to pak pastnout, coz vyresilo tu Page, ale ten post se vyprezentoval jako holy odkaz, uz si to nenacuclo ty metadata a nezformatovalo se to klasicky (nahled/title/description)...

    takove veci musim resit pres browser?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    ADAMM: Konečně si někdo z těch strašně chytrých lidí ve FB uvědomil, že se to teď ve 2 sloupcích nedá číst
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Facebook Begins Rollout of Single Column Timeline
    http://www.marismith.com/facebook-single-column-timeline-layout/

    aspoň že tak :)
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    My budeme v blizky dobe spoustet aplikaci na poradani fotosoutezi, kde si admin stranky ty souteze sam muze vytvaret, nahravat vlastni grafiku nebo css, sledovat statistiky (lidi dost podvadej, ne ze ne), exportovat maily ... pekne podle pravidel :)

    Delali jsme zakazkovy souteze pro velky firmy a meli sme na to svoji platformu, tak jsme si rekli, proc to neotevrit vsem :) Koho by zajimalo vic informaci az to spustime, tak se prihlaste tady http://eepurl.com/rih7L
    KORDA
    KORDA --- ---
    Ahoj. Uz me nabavi delat nelegalni souteze s pochybnym vysledkem - je tu nekdo kdo by nam udelal soutezni facebook aplikaci, ktera se da pripadne pouzit vickrat? Zamerujeme s ehlavne na teenagery takze casto delame foto souteze. Pokud jsou i originalnejsi napady - nebranim se nicemu.

    Samozrejme mi jde o co nejvic novych, relevantnich liku a sireni povedomi o nasem obchodu.

    Kdyztak do posty nebo na kordovsky@projektjupiter.cz

    Dik.
    BOO
    BOO --- ---
    pouzivate nekdo FB Pages pro iPhone? mne prijde, ze tam v insights vidim mnohem vic veci nez v insights na pocitaci.
    JPI
    JPI --- ---
    Osobně raději než aplikace třetích stran používám vlastí funkce facebooku. Dobrej je třeba návod http://www.hyperarts.com/blog/tutorial-add-an-iframe-application-to-your-facebook-fan-page-fall-2012/

    Problém spatřuju pouze v momentě, kdy nemáš k dispozici vlastní HTTPS.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LUBANCZ: tohle podle mě pořád jede a pohoda: https://apps.facebook.com/iframehost/
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    LUBANCZ: my na to mame vlastni app (placenou), ale jsou i aplikace, ktery maj free plan, treba http://www.pagemodo.com/
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    Co ted pouzivate pro landing page? FBML nejde, Tabpress taky ne..
    Potreboval bych zobrazit obrazek pro navstevniky (kteri nemaj like stranky) a jinej pro ty co uz stranku lajknutou maji. Popripade ty rovnou presmerovat na firemni FB page.

    Google na tohle tema mlci a doporucuje fbml nebo blbe hledam..
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    BARD: ticho tam
    DWAY
    DWAY --- ---
    dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam