• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    MRTVY_KENNY: kdyz ta soutez neprobiha na fb, tak nemusej bejt pravidla na fb ;) kdyz probiha na webu, mej je na webu a v promo obrazku na fb dej jen link na web ...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jeste si ctu ta pravidla soutezi a kdyz teda jedine, co delam, je, ze obrazkem upozornuju na soutez probihajici na webu, co teda vlastne musim splnovat? (jednou z podminek souteze je lajk page).

    musim k tomu obrazku a udalosti vypisovat pravidla te souteze, nebo staci na webu?
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    PAJA07: Kdyz odkazujes na aplikaci v zalozce, tak si informace ke strance/aplikaci generuje facebook sam - muzes zkusit nastavit dobre obrazky a popisy v nastaveni aplikace, ale i tak ti to bude asi brat default informace o strance, na ktery zalozka je. Jeste bys mohl odkazovat primo na https://fox-online.cz/fb/eleutheria/ kde si muzes ty og tagy definovat a pak javascriptem kontrolovat, jestli se aplikace nacita v iframe nebo ne a pak presmerovat uzivatele na tu adresu https://www.facebook.com/EleutheriaFoundation/app_426025974152889
    PAJA07
    PAJA07 --- ---
    +
    PAJA07
    PAJA07 --- ---
    +
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    PAJA07: zalezi na typu aplikace - canvas? web? dej link
    PAJA07
    PAJA07 --- ---
    (tim sdileni na zed myslim to, ze si vezmu URL te aplikace a vlozim ho do prispevku na zed..) Sdileni s obrazkem z aplikaci mi funguje v pohode..
    PAJA07
    PAJA07 --- ---
    Potreboval bych poradit, mam aplikaci a potreboval bych, aby kdyz se sdili odkaz na ni na facebook zdi, aby se u toho sdileni automaticky zobrazil urcity obrazek.

    Do hlavicky te aplikace jsem pridal do metatagu
    meta property="og:image" content="cesta-k-obrazku.gif"

    ale stejne si pri sdileni nic nezobrazi..

    Naopak klientce se stalo, ze sdilela odkaz na tu aplikaci.. (nekde tam odpovidala v komentari) a u toho odkazu se ji zobrazil obrazek z panelu aplikace.. a tak to chce hned mit i u toho sdileni..

    predem diky za jakykoliv ohlas :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUPEREGO: to vypada slusne, diky
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TUSIL: ono jde hlavne o to, kolik "bydlenek" si koupi tapetu za 1200kc/m2
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    MRTVY_KENNY: a tohle – https://www.brandsapps.com/cs/ pro tebe využitelný není? nevím, jaké jsou cíle tvého klienta, ale pokud chce prorazit k většímu množství uživatelů, je podle mě v tomhle případě tvůj návrh skoro jediná možná cesta...
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    MRTVY_KENNY: hele to vsechno vychazi z cilovky, jakou ma ... pokud jsou to bydlenky, tak se urcite da vymyslet nejakej obsah, kterej je bude zajimat a natahne jich hromadu ;)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUPEREGO: a jeste.. aplikaci na neco takoveho se "zakladnou" v desitkach lidi, mi prijde jako kladivo na komara, pac to musi delat bud nejaky multitalent, anebo nejmin copywriter/kreativec, grafik a programator. to proste nezaplatis.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    a samozrejme mohl by z toho byt profil, kde bude interierovy design, nejake technologicke veci, nejake veci ze zakulisi atd, ale je to firma o jednom cloveku a ten na tohle nema cas a zaroven podle me neni rentabilni si na tohle platit nejakeho admina = soutez je idealni postuchovadlo (imho)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUPEREGO: tak jeste uplne jinak. jde zjednodusene o obchod s tapetama.
    cilem je mozna nahnat lajky, ale za ucelem nasledneho tlaceni novych vzoru a informovani o slevach, aneb z toho mnozstvi se mozna nekdo stehuje, nebo rekonstuuje a vyuzije to. hlavne jde o to, aby se rozsirilo povedomi.
    offers nelze pouzit, pac page nema jeste 100 lajku. zaroven ta "komunita" stavajicich 90+ lidi jsou kamosi majitelu + mozna sem tam nejaky clovek, kteremu se to libilo.

    jestli na tapetach postavit komunitu, fakt nevim jak, ale tusim, ze usili nebude umerne zisku :)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    Taky jsem bohužel dělal na pár takových projektech. Zadavatel chce management porn, pořádně rostoucí počty lajek, hodně grafů, data za tím libovolná. Strašně na hovno přístup. A to je pak keců, že social media marketing nic reálného nepřináší. No, v tomhle případě ani nemůže.

    Ta tvoje soutěž mi přijde (bez ohledu na pravidla) jako taková do očí bijící ochcávárna pravidel – zejména v tom, že bys po fanoušcích chtěl, aby se svou odpovědí posílali link na fb profil nebo svoje fb id... Na mě z toho kouká: Nejsme schopní si zařídit aplikaci, nechceme přímo porušovat pravidla, tak to pachtíme bokem. Pojďte pachtit s náma!

    Při stovce fanoušků a máš-li kontakt s komunitou se podle mě nabízí mnohem smysluplnější způsoby, jak lajky nahnat.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUPEREGO: ja ti rozumim, ale nejsem zadavatel a je to jedna z forem jak to postouchnout, samo mimo to se tam neco taky deje.

    zaroven ja bych to taky delal jinak, ale me to nikdo nezaplati a mam lepsi veci na praci, nez nekomu zdarma hladit fb.. ja to tady konzultuju vicmin ze setrvacnosti, ze se staram o jejich webovou stranku/eshop.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    mě to přijde jako takovej marnej pokus jak to navýšit strašně rychle. když chceš budovat komunitu, stav na systematické práci. nabídni zajímavej content a požádej, ať ho tvoje lajky sdílí. vyber si jednoho aktivního fanouška, něčím ho obdaruj a udělej z toho příběh pro fanoušky. dej jasně najevo, co budou mít tvoje lajky z toho, že budou lajkovat tvojí stránku.

    to co píšeš je taková snaha co nejrychleji nahonit fanoušky, dlouhodobě ti to nic nepřinese, leda mrtvé lajky. ale žádné reálné výsledky.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TUSIL: kdyz mi v mailu napise fb nick, tak by to slo, ne?

    nebo jak se neco takoveho jednoducheho resi standardne? (rozpocet ~0, fanousku aktualne necela stovka, jde o to nabalit vice)
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    KORDA: nejde ;)

    MRTVY_KENNY: otazka je, jak budes kontrolovat like cloveka podle mailu, kterej ti prijde?:) S tim "sdilej a vyhraj" se podle me clovek pohybuje v takovy sedy zone. Ja bych to svejm klientum asi nedoporucil uz jen proto, ze je to habadura na lidi, coz ja nemam moc rad :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam