• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    ADAMM: cetl jsem nekolikrate pravidla FB ohledne soutezi a splnuji podminku, ze uzivatel musi udelat jinou akci nez je akce na FB aby se mohl zapojit do souteze - mam tam otazku, na kterou musi odpovedet. nechci po nich lajk prispeky ale stat se fanosky, neni to povinne, mam napsane podminky souteze dle zakona a ze FB nema nic se soutezi spolecneho. jelikoz mi na to schvalili reklamu, verim ze to mam soravne.

    lidi co ziskam se pokusim udrzet akceme, aby alespon na stranky klikli. tzn. je legalni napsat slevovy kod vidi pouze fanousci ? diky tomu ke kolo dostanes tablet? asi jo. jdu na to.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MYSZO: s těma soutěžema "dvojitá šance, když dáš lajk" si dej asi pozor... ;) je to většinou proti pravidlům. jinak můj tip - potřebuješ, aby se ti lidi na tu stránku vraceli, takže jednorázový soutěže jsou dost diskutabilní - dají ti lajk, ale jinak s tebou nebudou mít žádný interakce = edgerank down. takže lepší menší ceny, ale furt, nebo ty happy hour.

    menší ceny furt = třeba záložka (statická), která je vidět jen pro fans, a každej den je v ní jinej slevokod.
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    ADAMM: lide.cz leden 2013 podsledni aktualizace. jasne delali sme letak FB tam je zmineny je to znat. na mailing jsem si chtel otestovat jak lidi reaguji na souteze, pro tento mailing bych chtel dat jako cenu 1. NTB cca 20k 2. Elektrokolo 12k 3. sekacka 8K. aby tem lidem stalo za to na to kliknout, ale chci mit za sebou uz ukoncene 2-3 souteze, aby byla historie vitezu a soutezi .... . Predstavuji si stejny princim jako mame ted. Odpovez na otazku, zadej mail, jmeno ... pokud chces zdvojnasobit sanci na vyhru dej LAJK. Napis nam svoje FB jmeno. Tak jsem to v rychlosti vymyslel za utery a je to na webu momentalne je cca 300 soutezicich pouze 100ks dalo LAJK, coz je dle me propadak.
    mailingu se trochu bojim .... mam na starosti sit, takze verejek a mailu a postovnich serveru si muzu naklonovat kolik chci, ale stejne je to velke mnozstvi, nasel jsem firmy co jsou ochotne toto mnozstvi odeslat za 5000,- coz je dle ma dobra nabidka.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MYSZO: ale patří :) otázka je, co je to za maily, to číslo je až podezřele velké, ale kdyby na ně dělal nějaký mailing, tak je taky dobré tam ten FB nějak vypíchnout.
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    ADAMM: existujicich zakazniku je pomalo .... nicmene ... opravdu z toho udelat aktivni web .... happy hour ... jasne.

    jeste od cloveka co jim delal web maji cca 400tisic mailu, ale to asi neptri do teto diskuze.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MYSZO: nakupovat fanoušky určitě ne, to je zlo. zkuste nějak zaujmout existující zákazníky, aby to šířili mezi svoje kamarády. pokud prodej - tak dávat nějaké speciální "akce" - tj. ještě víc super cenu - ale jen pro prvního kupujícího nebo jen pokud koupíš během 2 hodin nebo tak něco.
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    TIGRE: uprimne ja myslel, ze lze vsechno najednou :-) . Momentalni cil je prodavat, aby se vydelalo na provoz. TZn. prodavat.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MYSZO: ok tomu rozumím, jen bych se vrátil k tomu, co od fb komunikace očekáváte? chcete budovat značku? prodávat? mít to jako zákaznický kanál? pr? ...atd
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    TIGRE: jasne mrtve duse chapu, web se sice jmenuje nasesplatky.cz, ale prodava se i za hotove (primarne ma prodej na splatky) ma jeste 2 shopy kde se jede jen za hotove, je to u kazdeho produktu napsane, za hotove Xy nebo 36x . ja nevim na splatky bych si nic z tech veci co prodava nekoupil = nejsem cilova skupina. jestli jsou vyhodne nebo nejsou to neni na mem posouzeni, asi zalezi na tom jak moc tu vec chces a v jake si zivotni situaci, nicmene splatky jsou produkty 3ti strany, ovlivnit se nedaji. A kazdy se musi necim zivit a je to legalni.

    primarni cil se kterym byl FB zalozen, bylo informovat co nejvice lidi, ze existuje shop s kamenou prodejnou, ktery umi prodavat i na splatky, trebas jen po telefonu, zadne vyplnovani. jelikoz jsem delal na velko i malo obchode s IT (par let zpet- od te doby nastesti delam rukama), takze sem se snazil na FB davat zajimave produkty po technicke strance, samozrejme od provozovatele jsem tlacen davat marzove produkty.

    ma to samozrejme par prekazek, e-shop je strasnej, na novem se pracuje, nedostatek financi na reklamu. venuji se tomu pouze ve volnem case. myslim si, ze pokud mu ukazu, ze je to cesta jak zviditelnit jeho zamer, stejne to predam nejakemu profesionalovi. do te doby se budu snazit to pozvednou co nejvice.

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ADAMM: dobře!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    jinak imho je ale dobrý si říct, co od toho čekáte... traffic na stránky, prodeje? pokud čekáš konverzaci a interakce od lidí, tak se sám sebe zeptej, co by tě motivovalo lajkovat nabídky na nevýhodné splátky, nebo komunikaci splátkové firmy...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MYSZO: na č. 4 se vyser, pokud nechceš mít stránku plnou mrtvých duší, která ti bude spíš snižovat edgerank :)
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    ADAMM: http://www.facebook.com/Nasesplatky.cz mam to byla lenost :-) .
    2. fora me u toho typu produktu nenapadli, zacal jsem se registrovat do skupin zahrada a podob. fora good idea, to zadam jeho telefonistkam.
    3. .... a.) nevim jak udelat zalozku b.) splatky jsou produkty treticj stran, ale darek davat muzeme, neni problem. zaridim.
    4. FB se venuji cca 3 tydny mame 860 fanousku, na propagaci lajku ho to stalo 1300,- , nasel jsem spoustu firem slibujici za 6000,- 6000 lajku, otazka je jestli jsou realne. nevim zda-li se pustit do davani i prispevku ktere neprodavaji, ale jsou to usmevna videa - nechce se mi do toho. vsadil jsem na sladke obrazky divciho telefonu jez sem nakreslil a video ze skakaciho hradu s detmi.

    Kazdopadne Ti dekuji.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak já jsem dneska malinko pošťouchnul Toma Čupra a voila, byl z toho flame jaksviňa, mention u Dočekala, blogpost u Arthura Denta a já mám 30 nových followerů na FB... to jsem fakt nečekal :)

    Kubík marketing
    http://www.misantrop.info/kubik-marketing/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MYSZO: to je produkt za trest. fakt bych to nechtěl dělat :)
    ale když už, tak jedna drobnost:
    1) na http://www.facebook.com/username si nastav krátké URL pro stránku
    2) to bych zkusil promovat na stávající zákazníky, různá fóra a tak (prostě linkbuilding)
    3) udělal bych záložku, kde bude nějaká sleva (1 extra splátka zdarma nebo tak něco), pokud se staneš fanouškem
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    Existuje nějaký program který mi spocte % textu abych je mohl jako foto dát do reklamy? Respektive zdá se mi, že když dám propagovat FOTO je to uspesnejsi nez link na produkt.
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    Ahoj,
    spadla na mě stánka na FB mého kamaráda, kterou vytvořil syn jeho kolegyně cca 16let. A po mě se chce, abych mu pomohl lepe prezentovat, nazbiral vice fanousku. Samozrejme zdarma :-) . Delam to ve svem volnem case. Vzpomenout si pred 14ti dny, ze je ny nyxu takovehle forum by me asi usetrilo spoustu testovani.

    1. snažím se pravidelně přispívat, ale ne moc abych nezahltil fanoušky a oni me neutekli
    2. udelal jsem soutez - mimo FB
    3. dal jsem doatznik - uplne bez zajmu
    4. plati reklamu, plati , plati, takze v podstate to tluceme penezma - kterych moc nema.
    5. nic noveho me nenapada, prosim o kritiku a popr. rady.


    JPI: nevim ani co je PPC inzerat.

    jo FB : http://www.facebook.com/pages/Nasesplatkycz/454170207989645

    Dekuji.
    JPI
    JPI --- ---
    Chci se zeptat. Nanabízí již náhodou Facebook možnost platit za PPC inzeráty v CZK? Stále jedu v USD, ale je to možná tím, že učty jsou staršího data. Dávalo by mi to smysl, když propagovat příspěvek v CZK jde.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    konecne CTA v cover fotce

    Facebook mění pravidla pro stránky, konečně jde lépe použít fotka v záhlaví - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/clanky/facebook-meni-pravidla-pro-stranky-konecne-jde-lepe-pouzit-fotka-v-zahlavi/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOMBOM: a tady je info ke slučování stránek: https://www.facebook.com/help/249601088403018/ - pokud by to nešlo, dá se zkusit i FB stránka Facebook Marketing, slyšel jsem, že pár lidí už díky tomu něčěho dosáhli, ale mám to ze druhé ruky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam