• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    REPRAK
    REPRAK --- ---
    HROCHOPANDA: Neco (snad konstruktivni) kritiky a postrehu:
    1) Proc je CTA na HP tak miniaturni + cursor:pointer + kliknete na "To se mi libi", kdyz ja tam mam treba "Like" - trochu matouci vsechno tohle v kombinaci
    2) Chybi jakykoliv over stavy vsech buttonu
    3) Po tom, co sem vsechno povolil sem se zase ocitnul na ty HP, kde sem musel kliknout na "Zacit ji"
    4) Proc ty aplikaci povoluju tisic veci, kdyz jediny co tam vidim je +-5 mejch vlastnich fotek?

    Ty cisla by me pak teda taky zajimaly :)
    RIPCURL
    RIPCURL --- ---
    zdravim všechny, mám otázku. Existuje nějaký celosvětový přehled o zemích, kolik lidí je v té konkrétní zemi na sociálních sítích a potažmo i rozpad na kterých sociálních sítích jsou nejvíce?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HROCHOPANDA: no originální to moc není - ale to samozřejmě nevadí - co čísla, sdílí to lidi, má to nějaký virální efekt?
    HROCHOPANDA
    HROCHOPANDA --- ---
    Dovolil bych si podělit se s váma o FB aplikaci, co jsme připravili pro Mercedes-Benz. Náš úkol byl zvýšit skrze online povědomí o bezpečnostním systému jejich vozů. Snad vás pobaví, jakým způsobem pracuje s obsahem uživatelů.

    Jízda vašeho života
    https://www.facebook.com/Mercedes.CZ/app_728010730548121
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    NASTY: hm, tak to je zajímavé; já mám tenhle scénář zažitý tak, jak jsem psal. ale jak to popisuješ ty, tak to zní dobře.
    NASTY
    NASTY --- ---
    SUPEREGO: Díky za jasnou odpověď na mé dotazy. Pomohla mi. Tvůj předpoklad ale neodpovídá naší situaci. Kolega je cca 55. letý manažer marketingu a prodeje velké společnosti, na pozici působí od 1. 10. A priori chce mít okamžitý přehled o interakcích a v ojedinělých případech možnost odpovídat na odborné dotazy, které na stránce čas od času zazní.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    NASTY: Ano, profil mít na FB musí. Ne, lze ho přidat mezi správce i vložením e-mailu, který má uvedený i v profilu na FB (ale nezkoušel jsem to, takže je možná nutné ho mít taky v přátelích).

    Jinak samozřejmě kolega, který není na facebooku (předpokládám, že to je postoj, ne že neví, že Facebook existuje), bude jistě v administraci stránky hrozně šikovný a přesně odhadne vhodnou formu i obsah komunikace. Gratulujeme, právě jste splnili předpoklady pro zařazení mezi nudu a šeď facebooku.
    NASTY
    NASTY --- ---
    Ahoj. Řeším situaci. Mám kolegu, nemá osobní profil na Facebooku a zároveň potřebuji aby mohl adminovat již běžící firemní stránku, či při nejmenším dostávat do e-mailu zprávy o interakcích uživatelů. Je nezbytně nutné, aby si vytvořil osobní profil a já jej poté učinil správcem? Abych jej mohl ke správcovství delegovat, musíme být "přátelé"? Díky!
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KORINKOWICZ: Má zajisté přátele...a to by v tom byl čert, aby se ani u nich žádná data nenašla.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Podle čeho se určuje jaká jazyková verze Global Page se ukáže fanouškovi? (pokud si jí teda explicitně nenastaví). Tipuju, že třeba podle místa bydliště... Jak to ale je, když třeba fanoušek nemá žádný geolokační data?
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    FYI: badyáni z White media hackli stránku Amnesty international Brno – https://www.facebook.com/AmnestyBrno
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    ptali se mě admini téhle stránky:
    https://www.facebook.com/davidbohmjirifranta

    zmizela jim fotka, kterou tam dali včera. byla to stará, černobílá, neprofláklá fotka. asi se na ní vztahovala autorská práva, ale když se mrknete na obor a velikost komunity, neumím si představit, že by někdo takový post nahlašoval. navíc v administraci se neobjevilo vůbec žádné upozornění ("smazali jsme, protože autorská práva").

    máte s tím někdo zkušenosti? je možné, že post jen tak zmizí? nebo to fb automaticky maže, ani nedává upozornění? (btw. jak může vědět, že admini autorská práva nevlastní?)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    FEDAJKIN: a to dela u kazdyho prispevku? to bude asi jenom nejakej error.

    ja, ikdyz menim kazdymu odkazovymu prispevku jeho vlastni fotku specialne vytvorenou prave pro nej, tak se fotka automaticky nahraje do alba Timeline, ale po kliku na takto zverejnenej post mirim k clanku na web, nikoliv k fotce.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    MRTVY_KENNY: mrkni jak to má mashable - ta fotka je přes půk feedu, což je v pořádku, dělá mi to tak též, ale když na ní klikneš u Mashable, odkáže tě přímo na danou url. Když to udělám u mé stránky, jen ti to zvětší tu fotku.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    FEDAJKIN: to zni divne, jak se muze zvetsit fotka, kterou nemas na fb, do modu album? to se deje jen pokud odkazujes fotku z nejakeho fb alba, ne clanek odjinud. btw se ted trosku zmenil vzhled, mozna te to mate. kazdopad ten mashable jsou normalni odkazy jak rikas imho.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Ahoj, jak udělat, aby post mé stránky po kliknutí na náhledovou fotku odkázal rovnou na konkrétní článek/odkazovaný web. Snad to nevysvětluju moc zmateně - ted když vložím odkaz, klasicky se nahraje foto + nějaké info, počkám chvíli a pak ppsot zveřejním. Ale při kliknutí na automaticky nahráné foto se fotka jen zvětší a přepne se módu album.

    Třeba Mashable to má tak, jak si představuji:
    https://www.facebook.com/mashable

    Díky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LUBANCZ: budou až po webexpu, Adam Hrubý nemá čas udělat grafiku, protože piluje své vystoupení právě na Webexpo :)

    ještě dám k dobru odkaz na podle mě super prezentaci o polském trhu:

    Social Media Landscape in Poland - 2013 - Dawid Pacha for Babel Camp
    http://www.slideshare.net/...MITUpl/social-media-landscape-in-poland-2013-dawid-pacha-for-babel-camp
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    ADAMM: celej rok se na webexpo tesim, az mi nakonec kvuli jednani v zahranici utece..

    btw. co videa z babelu? uz si to nejak zprocesoval? :))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Trochu konferencí...

    Pokud náhodou jdete na Webexpo, budu moderovat páteční Business Hall - je tam pár hodně zajímavých speakerů, ale nejvíc nejlepší je rozhodně Polle de Maagt. Loni na Social Marketers Summitu byl úplně skvělý (prezentace i pokec na afterparty). Nenechte si ujít.

    “Service is sales” at WebExpo Prague 2013 Conference
    http://webexpo.net/prague2013/talk/service-is-sales/

    No a když jsme u Social Summitu, tak bude 30.10., jsem hodně zvědavý, co dovezou kluci letos za speakery, téma je sexy, ale trochu zrádné...

    Social Marketers Summit
    http://www.socialsummit.cz/

    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KEPASO: no podle spousty lidí to mělo sice větší engagement, ale výrazně nižší prokliky, takže pokud ti šlo primárně o ně, tak varianta "fotka s odkazem" byla rozhodně špatně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam