• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUSILFacebook Pages / rady a zkusenosti / facebook marketing / facebook apps
    Klub pro vsechny, co na facebooku provozuji stranky - Facebook Pages. Rady a zkusenosti z provozu, co a jak funguje dobre a co ne. Jak spravne vytvorit a udrzovat stranku, jak na vyvoj aplikaci a jak nenastvat lidi :)
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    RUDIE: Díky.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    FAT: Neboj Facebook nikoho neinformuje, že sis u nějak změnil nastavení. I kdybysis ho vyndal z přátel, tak na to musí přijít sám.
    FAT
    FAT --- ---
    RUDIE: Dobrá, ale když ho přeřadím, objeví se mu to jako hláška nebo ne? Primárně mi jde o to, aby a) neviděl a b) nebyl o tom informován ze strany FB...
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    FAT: Stačí, když si u příspěvků (a u fotek) nastavíš komu se mají zobrazovat. Buď si tam vybereš, že speciálně tomuhle člověku se nic neukáže, anebo si ho třeba přeřadíš do kategorie "známí" (nebo si vytvoříš vlastní kategorii), kam pak budeš podobné osoby řadit a v nastavení si vybereš, co těmhle lidem ukážeš.

    FAT
    FAT --- ---
    Ahoj, jsem docela lama a jdu s prosbou - mám v přátelích jednoho, který dělá to, že ukazuje cizím můj profil a příspěvky. Zatím si ho nechci vyhodit, ale potřeboval bych to "zařídit" tak, aby se mu neaktualizoval můj profil. Aby viděl jen to, co už viděl. Jde to udělat nějak tak, aby na to nebyl upozorněn? Nebo ho musím vyhodit, nebo zablokovat nebo něco jiného, o čem bude vědět?
    Díky moc za rady.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    HORST_FUCHS: linkedin?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MRTVY_KENNY: pls nemate info na co se to vztahuje? na datum - nazev? pac jsme zmenii info a stale tam visi, ze jeste trikrat mozno..
    NASTICZ
    NASTICZ --- ---
    spravuje tu někdo nějaké menší firmě facebook?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TIBBYHC: ať si změní heslo a nastaví dvoufázové zabezpečení (přihlašování přes sms na neznámém počítači). běžící instance FB jinde jde killnout. a pak odvirování počítače A ZÁROVEŇ odstranění všech aplikací, kterým povolila přístup.
    TIBBYHC
    TIBBYHC --- ---
    Ahoj :) prosím o radu - ségra si nějak šikovně dostala do fb virus, tzn. že přes její profil se na stránkách, ve kterých je členem, se sdílí údajně z webu "vseprozabavu.cz" různá porno videa, příípadně články a prostě různý kraviny a taky se odkazy posílají lidem, co má v přátelích. Zkoušeli jsme odstranit aplikaci, která by to mohla dělat, to se nepovedlo, i při deaktivaci facebooku se toto děje dál.. Nemáte někdo nějakou radu, co s tím? Ještě jí to teď začalo hlásit, že se na její profil přihlásil někdo z Kutný Hory a Brna..
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim, diky za jakekoliv postrehy/tipy: kdyz sdilim album vytvorene na me page do puvodniho eventu (v pripade fotografii z nej) a na moji timeline, tak samozrejme ziskavaji liky/reakce az ty nasdilene linky...a samotny album nema pak reakce zadny/minimalni a odpovidam/reaguju vetsinou jen u tech nasdilenych...snad se vyjadruju aspon trochu srozumitelne;]............posledni dobou tedy obcas delam, ze u eventu pisu:
    "fotky online tady: https://www.facebook.com/Gondariacom-photo-video-173881795979852/" ...cimz se lidi musi dostat nejdriv na page, pote do alba a reagovat az primo u neho. neni to ale moc elegantni (je to bez nahledu fotografii). existuje jiny zpusob, jak privest lidi primo ke konkretnimu albu ?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    hm, si delaji prdel, ne? :(

    PONCIK
    PONCIK --- ---
    ADAMM: Díkes, jeden v poho, druhej tady z NYXu už byl na kliknutí na šipku s bílým prázdným obdelníkem .).
    Ale odjinud, existuje něco jako hromadné sdílení příspěvků ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PONCIK: musíš ho nahrát někam a pak vložit odkaz, tím se z toho stane pohyblivý gif. text odkazu můžeš následně odmazat.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Jak se připojujou *.gif k příspěvkům, aby byly pohyblivý a ne jen *.jpg ? :)?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: jo, to je hezký a jde si s tím vyhrát. a ano, to je spojené právě s tou nativní záložkou Obchod.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: mi se libi tohle... predpokladam, ze to souvisi.

    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: ne. a hlavně, u nás tě to jen odkáže do e-shopu, nejde prodávat "přímo" přes FB. na jedné stránce jsem si zkusil přidání - dává to smysl pro nějaký super-malý obchod nebo jako doplněk úspěšné stránky, ale třeba tak pro 10 produktů ;)

    https://www.facebook.com/business/help/846547442125798

    ke skutečnému e-shopu to má asi tak daleko jako stánek s domácí limonádou ke korporaci.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: kdyz uz se to nakouslo, tak me by docela zajimalo b/
    fb z toho ma nejake fee?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HORST_FUCHS: co máš na mysli?

    a) e-shop - a tomu se starám o FB stránku / reklamu?
    b) e-shop - a ten má tu novou záložku of FB "Obchod"?
    c) stránka, kde je nasazená nějaká aplikace třetí strany, které se doteď občas používaly a které teď FB zlikviduje tím b)?

    nebo ještě něco jiného, jako psaní příspěvků "mám tady to a to, stojí to tolik a tolik, kdo si to první přes zprávy objedná, ten to má", jako to někdy dělalo (dělá?) třeba Brašnářství Tlustý?

    nebo Messenger bot, přes který si můžeš něco koupit? (V ČR jsem teda zatím nic moc takového neviděl, ale vím o lidech, co pracují přesně na tomhle třeba na objednávání pizzy.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam