• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ESYgr1d - A persistent multiplayer online programming game

Programujeme agenty pro gr1d.org!

http://www.youtube.com/watch?v=3XZ9-_EgisE

Registrovaní nyx hráči:

Gr1d leader:
    TcKs - Level 6 Pirate based in Shanghai Port District

Level 6:
    Fronema - Pirate based in Shanghai Port District
    Matasx - Hacker based in Shanghai University District
    SUK - Engineer based in Shanghai University District
    Pjotr - Hacker based in Old Wujiaochang

Ostatní:
    AlphaTeam - Level 5 Engineer based in Jian Guo Men Wai
    Goshewan - Level 4 Pirate based in Port Nordkyn

Neaktivní ?
    Esy - Level 6 Racketeer based in Henan Minority
    jachymko - Level 5 Engineer based in Shanghai Port District
    VirtualVoid - Level 3 Engineer based in HITEC City
    Neurolog - Level 2 Hacker based in Chuy River Traders

Dočasně vyřazeni z klanu: SUK

Kód pro ty, kteří se chtějí podílet na Clanu lidí z nyxu... poskytl Matasx
    Kdo chce, nechť použije tohle, kdo ne použije svoje :] a kdo nehce hrát společně ať řekne :]]

Aktuálně

Zbývají poslední dny do ukončení soutěže. Podporujeme TcKs.
    rozbalit záhlaví
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    FRONEMA: Tohle na me poprve take zkousel, ale tim, ze jsem o 2 levely niz, mi sebral jen par nodu a tak se na to vykaslal, pac se mu to nevyplati (to mi rikal na IRC).
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    FRONEMA: Me vcera na druhej raid vychytal - crashnuty agenti byli okamzite k dispozici, tak je tam posilal zpatky. Nemel jsem sanci :(.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    codemonk vraci uder :/

Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.KevinMitnick(1,2)) claimed 115 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.RobertTappanMorris(2,1)) claimed 230 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.RobertTappanMorris(2,2)) claimed 230 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.RobertTappanMorris(2,4)) claimed 230 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.KevinPoulsen(3,1)) claimed 345 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.RobertTappanMorris(2,5)) claimed 230 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.KevinPoulsen(3,4)) claimed 345 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.JohnathanJames(4,1)) claimed 460 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.KevinMitnick(1,3)) claimed 115 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.MarkAbene(6,1)) claimed 690 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.AdrianLamo(5,1)) claimed 575 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.RobertTappanMorris(2,3)) claimed 230 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.JohnathanJames(4,3)) claimed 460 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.KevinMitnick(1,5)) claimed 115 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.KevinPoulsen(3,3)) claimed 345 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.KevinMitnick(1,6)) claimed 115 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.AdrianLamo(5,2)) claimed 575 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.KevinMitnick(1,1)) claimed 115 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.JohnathanJames(4,2)) claimed 460 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.KevinPoulsen(3,2)) claimed 345 nodes from you (raid)
    Agent TheCodeMonk(CodesAgents.Rebirth.KevinMitnick(1,4)) claimed 115 nodes from you (raid)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    GOSHEWAN: Taky utocim nejdriv na toho s nejmensim stackem.

Urcite to bude potreba promyslet. A pokud by se nam podarilo spravne skloubit nase skilly, tak bychom u raidu/defu meli mit znacne navrch.

Nevim, jestli na konci ma smysl claimovat, jestli nevyjde lip sebrat nody tem co jsou pred tebou.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Jo, tak jsem to myslel, udelat sikovny regexp at se to nemusi porad prepisovat.

Ad codemonk - ja si nasel jiny cil bez defu, monk uz toho ma dost... Ale jinak pri prvim vcerejsim utoku (po tve vyzve : ) jsem mu taky vsechno pobil. Ja osobne utocim vzdy na toho, kdo ma nejmensi stack, tedy nejslabsiho, a kdyz nikdo neni tak prohledam deck, opet najdu nejslabsiho z nejblizsich nodu a pro toho si dojdu.

A jeste k tomu finishi - chtelo by to rozdelit podle skillu kdo bude delat co - kdo branit "viteze", kdo raidovat konkurenty, kdo bude farmarit nody k predani a tak... Nebo myslite, ze to je jedno?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MATASX: To by se dalo zvladnout. Mohli bychom zkusit, zda utoci i na defendujici agenty (staci na zkousku poslat jednoho).
    Pokud by to slo, tak tam pak muzu poslat defendujicho agenta, kterej na jednoho po druhym pouzije "Feint" (cilovy agent nedostava info o tom, ze na nej nekdo utoci - nepousti se mu OnAttack) a pak ho "utluce". Az tam bude malo/zadny agnetu, tak tam posleme utocici agenty.
    MATASX
    MATASX --- ---
    TENCOKACISTROMY: Na vsech agentech mel haste a hazel na me vsema agentama jenom attack, jel od nizsich levelu a jako posledniho mi zabil lvl6. A vsechny agenty mel synchronizovany na jednom nodu... takze s cimkoliv sem tam vstoupil tak ten agent byl okamzite mrtvej. Docela pekna strategie.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    GOSHEWAN: Ja mu veskery def sejmul :). Utoc nejdriv na agenty s nejvyssim levelem a pak jde niz. Alespon to tak vypada dle logu.

GOSHEWAN: Na tom neco bude. Idealne by ten tool mohl prijimat zkopirovanej text stranky s informacema "CTRL+A, CTRL+C" a podle toho to zpracovavat.

MATASX: Jaky skilly na tebe pouzival?
    MATASX
    MATASX --- ---
    Tyjo ja ted delal raid na seizure a ten zmetek me rozsekal skoro instantne :D nojo hacker ... ale ma to napsany lip nez ja :-(
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Dukazem budiz vase info, ze tam budete za X ticku, ale co ja vim jaky byl tick ve chvili kdy jste to psali... Pokud si to neprectu hned tak neni sance.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Codemonk tam pri poslednim portscanu mel nejaky def, tak jsem se na to vykaslal. Pred tim jsem mu vyzral cca 12K nodu...

Co by se mi ale libilo by byl nejaky system, kam bychom centralne davali portscany, info o incoming/outgoing raidech a idealne i kdo kde zrovna claimuje. Hlavni co by to melo umet je urceni potrebneho mnozstvi ticku + vypsani, kolik mi to bude doopravdy trvat (= jestli to stihnu) a kdy to mam poslat (= synchronizace).

Co se pak finalizovani tyce pak jsem pro, ale synchro pres nyx nemuze fungovat. Tenhle tool vidim jako zaklad.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Jinak moji jsou taky na ceste ke TheCodeMonkovi - 141 ticku.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SUK: Doufat, ze tvi agenti nebudou utocit na nase agenty je docela riskantni. Muzu ti poslat kod, kterej odfiltruje ty nase. To by snad nebylo tolik prace, ne ;)?

btw. u TheCodeMonk se nam raid podaril, protoze se jeho agenti nikde neschovavali. Meli bychom mit alespon nejakej hloupej algoritmus, kterej se dokaze vyhledat branici agenty a sejmout je.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    moji tam budou za 160 ticku
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SUK: jo, tak nejak jsem to myslela :)
    ja si konecne opravila raidovaci kod tak me to zas bavi :)
    SUK
    SUK --- ---
    A na ceste k CodeMonkovi uz jsem... a pokud dostanu dolik co predtim, tak si to klidas zopaknu. Coz takto vyraidovat naprosto vsechny co sou vepredu? :D
    SUK
    SUK --- ---
    Fronema: leda ze byste mi nekdo poslal svy agentiky. Me se nic do toho psat nechce. Takze spis poskytnu svy nody - coz si myslim ze je vcelku fajna vec, ne? ;)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jinak u codemonka bylo vic nez prijemne, jdeme znova?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SUK: ja to nemyslim jako nechat se raidovat... pomahat si vic pri utocich a obrane myslim
    SUK
    SUK --- ---
    Tak jsem monka raidnul. Docela i uspesne, asi 5k nodu jsem si zabral.

Na konecnou fazi defenduju klidne taky - pri defendu doufam my agenti nebudou atakovat na vase, nechce se mi ten kod nijak prepisovat...
    ESY
    ESY --- ---
    ad konecna faze.. ja poskytuju vsechnya genty na defend ;]
    SUK
    SUK --- ---
    FRONEMA: Ja jsem klidne pro. A o naslednou vyhru se samozrejme rozdeli s ostatnima podle toho, kdo kolik nodu poskytl :D

TENCOKACISTROMY: Ja v tuhle chvili na 69. Takze teoreticky, ja ho trosku polechtam a ty ho dorazis.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam