• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACK_ONYXZombie Apokalypsa
    JACOB
    JACOB --- ---
    MAJKA: Zombieland! (2009) :)
    BUCISOV
    BUCISOV --- ---
    TRUMPETKA: střílející píšťala? :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    NAGASAWA: nojo, kdyz ja to doma na notasu proste nerozbeham, co mi chciplo PC, tak je to paransky peklo :/ ale tak jednou tejdne si muzu skaknout do pocitacovy kavarnoherny herny kousek odtud, to je fakt. nonic. sorry za OT :)

    co s tema filmama (treba naky to promitani :)) znate nejakej fakt kvalitni zombiefilm? nebo je to protimluv? jakto, ze treba upirsky filmy se i naky docela dobry ci najdou, ale zombiky mame za bandu sasku, co strasne legracne trhaj lidem udy? :)

    aspon teda ja zatim videla jen par hororokomedii, nebo naky krvoorgie, ale nic co by me treba fakt nak extra zaujalo. ale mozna mi neco uniklo..?
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    no jeste ze mam doma mensi prirucni sklad historickych zbrani nevyzadujich munici - jedenapůlruční meč, řemdih, delší dýku, drátěnou košili a co se palnych/strelnych zbrani tyce tak na jednou za x minut strilejici píšťala ráže 18mm :-D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    BIGEM: no kompromis sem myslel ve smyslu eliminace nevyhod pistoli/pusek...

    hluk a strelivo
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    HAVANA: hlavne luk/kus byl, je a bude ranged. Zadnej kompromis, kompromis mezi meelee/ranged muze bejt tak granat nebo ostnata koule na retezu
    STENNY
    STENNY --- ---
    MATEEJ: Kdokoliv, kdo nevypadne dost včas z většího města je IMHO zombík-to-be. Zbraně jsou na to, aby se člověk dostal jinam a aby ho nesežralo těch místní pár zombií, které asi budou všude.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    no hlavne ja tady nepropagoval luk/kusi jako alternativu k pusce ze jo...jen jako kompromis mezi meele/ranged zbrani...s postupem casu vyraznejsim bonusem streliva...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    SWIST: OK, to beru.
    SWIST
    SWIST --- ---
    MATEEJ: Tak jasně, pasivní obrana je asi to nejlepší, ale pokaždé se najde důvod pro přemístění/výjezd a to pak chce nějakou útočnou sílu.. :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Vyjma toho, když to trochu přeženu (ale vlastně ne moc), pokud bych měl v Praze být součástí 1-5 % přeživších, znamená to potýkat se s nepřítelem čítajícím 950 000 chodících mrtvol, vyžadujících zásah na komoru. Nemůžu se ubránit dojmu, že spotřeba munice bude několikanásobně větší než to, bude střelec schopen napaběrkovat po domácnostech, policejních stanicích a obchodech se střelivem. V USA by situace mohla být lepší, těch obchodů s municí tam bude podstatně víc než u nás, ale u nás... dost pochybuju, že by to mohlo fungovat.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Jak si to tak tady čtu, znovu musím podtrhnout výhody kvalitní pasivní obrany. Náboje dojdou a ruka s chladnou zbraní umdlí.
    SWIST
    SWIST --- ---
    HAVANA: Spíš bych to viděl tak, že trefíš zombíka do krku, mineš o chlup hlavu, šíp sklouzne po lebce, trefíš zombíka do oka a tim ho zneškodníš. (sorry ale neveřim že by jsi zůstal naprosto klidnej, když by byli od tebe třeba 20metrů) Za předpokladu, že to bude skupinka 5ti zopbmbíků, tak podobně zabiješ ostatní - pokud budeš mít u sebe dost šípů. Dejme tomu že vystřílíš 20 šípů, 10 najdeš nepoškozených. Ok, pokud máš na to čas tak je to výhoda, stejně jako tichost a možnost si vyrobit sípy na koleni.
    Ale rychlost střelby rozhodně pomalejší, počet střel taky nižší než u palných zbraní a střílet z luku/kuše za pohybu si nedovedu moc dobře představit, u kuše ani nepočítám to, že aby jsi nabil, tak se musíš zastavit.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    HAVANA: Proc by to nemelo byt mozne za predpokladu, ze ssebou mas dostatek naboju? Pokud u tech zombiku nepredpokladame nejake nadlidske vykony a rychlost, a pokud se Ti nestane, ze je mas naraz vsechny v 5m kruhu kolem sebe, tak si nemyslim, ze by to mel byt zasadni problem s jakoukoliv poloautomatickou palnou zbrani, ktera ma dostatecny zastavujici ucinek, a u ktere dokazes udrzet prumernou rychlost palby treba na urovni 1 rana za 5 seskund vcetne prebijeni...
    STENNY
    STENNY --- ---
    HAVANA: Nebudu polemizovat o křehkosti kostí, ale uvážil bych dva faktory:
    a) Je dobře zdokumentované, že střela z pistole lebku na běžnou vzdálenost prorazí. Z luků a kuší se na hlavu obvykle nestřílelo, a nevím o tom, že by se nějak zvlášť zkoumalo, jestli šíp/šipka lebkou projdou; ve většině případů, o kterých vím, šlo o průnik buď očním důlkem, nebo skrz ústní dutinu. Nevím, jestli by šíp neměl na oblých částech lebky tendenci sklouznout.
    b) Průstřel hlavy střelou z palné zbraně má podstanou šanci zdevastovat značnou část mozku. Průstřel šípem nebo šipkou je stejný jako bodnutí tlustým drátem; i lidi, zranění do hlavy šípem nebo šipkou, bývají poměrně často (alespoň v případech, o kterých vím) pohybliví a při vědomí minimálně nějakou dobu.

    A ta podstatná část - jde o umístění zásahu. Troufnul by sis střílet lukem ne na hlavu, ale na tu část o průměru zhruba patnáct centimetrů, za kterou je mozek? Pokud ano, smekám před tebou; já bych to nerisknul, pokud bych měl jinou možnost nebo bych nestřílel odněkud, kam by na mě nemohli.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    nic jako otevrena valka ty vs. 100+ zombie nebude, kdyz uvidis nezabarikadovanej 100 zombii, tak je muzes povazovat za navstevniky tvyho funusu (a ver ze si hostinu uzijou...)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HAVANA: jo a zombici budou cekat pekne v rade :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    STENNY: no tak kost je "krehci" nez prkno, to za prvy...
    kdyz trefis do hlavy (nikam jinam stejne nema cenu strilet) tak ti garantuju, ze to nadela stejnou paseku jako kulka..nebo treba mensi paseku, ale ucel to splni...

    a ano, je to vyuzitelny hlavne na jednotlivy zombiky/maly skupinky, ale to pistole taky...nebo myslis ze s brokovnici jich das 50 najednou ??
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    SWIST:
    NAVARA: tak za prvy...trefis zombika do hlavy, prides k zombikovi, zasmejes se, vytahnes sip, otres o dziny, zastrcis sip do toulce, des dal...


    a proc kompromis ? naboje si muzes vyrabet sam, hlavni nevyhodou palnejch zbrani je hluk...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam