• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACK_ONYXZombie Apokalypsa
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    HAVANA: Ehh, tlak se v kapaline siri vsemi smery, takze pokdu nedojde k nahle zmene tlaku, tak i bezny clovek muze fungovat v podobnych tlacich, protoze tyto se navzajem vyrusi...
    Nicmene musi prave dojit k onomu postupnemu vyrovnani tlaku, jinak by to dotycneho samozrejme zmackalo jak krabicku od sirek...
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    ANARCHY: no jo jenze ocean ma prumernou hloubku okolo 3kilometru, coz je na dne tlak 301 atmosfer coz je nakejch 30 GPa a to je slusnej tlak

    a pevnosti tlaku kosti sou v radech jednotek GPa, takze by to teoreticky vydrzetnemelo...
    ISCARIOT
    ISCARIOT --- ---
    ANARCHY: v tom pripade je nemozny, aby vydavali zvuky ne? kdyz se nenadechuji
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SEAMON: Proc by jim ten tlak mel ublizit? Pokud nemaji plice plne vzduchu a pokud nedychaji, takze nemaji v krvi rozpustene plyny, coz by delaly binec pri dekompresi, tak jinak tlak sam o sobe nevadi...
    Kdyz si vezmes extremni potapece, tak ti zajedou do 100+ metru bez cehokoliv, jen s plavkama a zavazim co je tam stahne, a hlavu jim to taky nerozbije...
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    Ono vo WWZ mi mierne vadili tie zombie vo velkych hlbkach - ono v urcitej hlbke je uz urcite tlak taky, ze k poskodeniu/zniceniu mozgu jednoducho musi prist. Takze presuny milionov zombie po morskom dne su podla mna trosku divne. Ale zas nie som na potapanie odbornik. :)

    Ono myslim, ze realne najlepsie by bolo opevnenie, ktore by bolo mozne precistovat. Tj nieco ako mat par koridorov, ktore by sli uzavriet. Idealne tak 3m vysoke a navrchu mreze. Cistenie = otvorit, vpustit pripustne mnozstvo zombie, zavriet, z mrezi poriesit hlavy, poriesit tela a zopakovat podla potreby. Otazne v tomto pripade skor je - co s telami robit potom.

    STENNY
    STENNY --- ---
    HAVANA: Byl bych dost opatrný tuhle taktiku použít tam, kde chci zůstat, protože jaksi není jasné, kolik jich nakonec přitáhne... a dostatek zombíků nakonec stvoří rampu, po které přelezou každou zeď. Napadlo mě to spíš jako připravená léčka - přilákat zombíky tak, aby mezi člověkem a jimi byl hluboký výkop/vypuštěný plavečák/whatever, až jich bude dole dost, hodit kanystry(objem nádob uprav dle libosti:) a pochodeň a odjet.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    STENNY: prikop je samozrejme jenom docasny reseni...jednou proste dojde k okamziku kdy jich tam bude tolik, ze to nebude prikop ale jamka...
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    Co znám já, obecně platí že v tom zombie stavu se již dále nerozpadají a nepodléhají skáze. A pokud ano, tak pomalu. Zakonzervují a tlejí až po patřičné deaktivaci.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVARA: tak to uz je aspon krok k tomu, cemu se rika strategicke mysleni:) tj necekat v opevnenym doupeti jak lovna zver, ale vyrazit na lov a pripravit si takovou situaci, kdy jsou okolnosti na me strane:)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STENNY: nebo dal okolo baraku behaci pasy
    ISCARIOT
    ISCARIOT --- ---
    PAHAVASKA: Taky by me zajimalo jak je to s tim hmyzem, a co vši, blechy, mikroorganismy? :) Resilo se to vubec v nejakym filmu?
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    FIONOR:
    setting WWZ opět oponuje. Zvířata se zombiím vyhýbají.
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    Zombie samozřejmě nemusí dýchat. Takže jediná záchrana je prudký vodní tok co je vezme sebou. Což může být jen dočasné řešení, ono je to zas někde vyplaví.
    STENNY
    STENNY --- ---
    ISCARIOT: Pokud se dají utopit, tak by to spoustu věcí zjednodušilo, protože by to znamenalo, že potřebují kyslík, ergo metabolické pochody stále fungují - zombíci se můžou udusit, pravděpodobně můžou i vykrvácet, dají se efektivně zranit i jinde než na hlavě...
    Ve vodě se můžou (nejspíš) pohybovat málo koordinovaným mlácením končetinami, ale pokud mají proraženou hrudní dutinu, tak by asi klesly na dno a mohly by po něm jít.
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    ISCARIOT: opet ve world war z normalne chodej po dne a nejhorsi praci maj potapeci ktery musej dezombifikovat pobrezni oblasti:)
    ISCARIOT
    ISCARIOT --- ---
    Ja zase hodne dlouho premyslim, jestli se daji zombici utopit. A kdyby ne, jak se asi tak budou pohybovat ve vode? ono je to vlastne cely nesmysl :))
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    Tak zas nepouzivat ohen je silne situacne.. Ak vylucime kontaktnu vzdialenost a uzavrete priestory je ohen vcelku vhodny bych povedal. A ohen potencialne znici aj mozog, ale jednoznacne aj kratke posobenie silne poskodi akekolvek zvysne senzoricke schopnosti oci/usi/nosa. A tiez dobre nici telo samo o sebe. Len treba ratat s tym, ze zombie sa koli ohnu nezastavi - ale moze kludne stratit orientaciu napr..
    STENNY
    STENNY --- ---
    ADMIX: Tahle poučka je spíš "don't be stupid". Pokud by je člověk nalákal do toho, aby padaly z větší výšky na zem (takže si zlámou kosti a budou špatně pohyblivé), nebo dokonce třeba do hlubšího výkopu (aby nemohly vylézt), tak by byla hořlavina dobrý způsob, jak to dočistit.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    The only thing worse than undead hordes trying to eat your brain is undead hordes trying to eat your brain WHILE ON FIRE.

    DO NOT USE FIRE!
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    teda samozrejme pokud jim neznicis mozek, ale treba ohen na ne nefunguje takze jen ohorej a jdou dal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam