• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACK_ONYXZombie Apokalypsa
    VASAX
    VASAX --- ---
    SHIGORBIRDMAN: :))))))))))
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    TRUMPETKA: asi te to prekvapi, ale o brooksovi a jeho dvou knizkach se tady hadame celou dobu...
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    TRUMPETKA: omfg to je zase češtin ....

no kazdopadne Max Brooks je autorem knihy:

TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    na Discovery se divam na Sons of Guns a chlapik jmenem Max Brooks (syn Mela Brookse) a chtel si nechat vyrobit neco proti zombiim, protoze se jich boji ;) ... grupa z Red Jacket to pojala velmi zajimavym zpusobem a udelali 2 zbrane: civilni a vojenskou

Sons Of Guns Season 3 Episode 8 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=S6fuvzofsgw
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SHIGORBIRDMAN,SHIGORBIRDMAN: To oboji je v prirucce improvizovanych prostredku niceni...
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    pro zaskodnika v tylu nepritele tam byly ledasjake finty, ktere jsem neznal, pripadne jen na urovni hrube teorie (jako treba vyvarovani dusicnanu z hliny na trhaviny)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    ANARCHY: ja mel pocit ze to byly ty zasady sebezachovy v tylu nepritele? nebo mozna jina, mam v tom trochu bordel :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SHIGORBIRDMAN: heh, ale to je v jine prirucce, nez co jsem tu uvadel... ;-)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    ANARCHY: jj, ty jsou celkem vtipny. pobavila me vyroba napalmu z krve
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CYBERKOTLIK: no prostě všechno co se při výletu na Boubín muže hodit....
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ANARCHY: to si rad prectu:)

me s zas hodne libilo: J.Pavlicek: Clovek v drsne prirode - velmi utla knizka, sice uz stara, ale popisuje preziti v doopravdy extremnich podminkach, typu polarni kruh apod, a je tam vsechno (tpelna ochrana, vlhkost,vitr, ziskavani vody, energie, bezpecnost, transport, strucne o prirodnich materialech, psych. odolnost, vedeni skupiny, bivaky, pochody, navigace, pocasi apod)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Pokud nekdo mate zajem, tak mam k dispozici scany techto skript ministerstva obrany (castecne jeste CSSR):
    Zasady sebezachovy v tylu nepritele
    Sbornik zpravodajske spravy c.37/72 - Ucebnice hloubkoveho pruzkumu
    TAKTICKÝ PRŮZKUM - II.díl - ZPŮSOBY VOJSKOVÉHO A HLOUBKOVÉHO PRŮZKUMU
    PRVNÍ POMOC V POLNÍCH PODMÍNKÁCH
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SHIGORBIRDMAN: od dedy jsem mel celou edici. Byli tam jeste nejaci husiti a podobne. Melo to ctvercovej format - pristi vikend pohledam.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    NAGASAWA: byl bych ti extremne povdecen, tuhle knizku fakt lituju ze jsem kdysi z knihovny "neztratil", bylo to zabavne pocteni :)

ANARCHY: nj, nova doba... jak neni na dochazku pesky macdonald a signal wifi, tak dnesni mladez kolabuje hruzou
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    CYBERKOTLIK: Mne to tak taky prislo, prece jen do skauta (at uz se pred '89 jmenoval jakkoliv) chodim odmala, ale je fakt, ze posledni dobou potkavam lidi, co uz o techhle vecech nevi vubec nic, a jak jsou mimo dosah WiFi, tak z toho maji malem hysterak... ;-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SHIGORBIRDMAN: mam ji snad jeste nekde u rodicu, tak se jak bude prilezitost, poptam.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    GALENIUS: ja mluvil o te zombie prirucce. Sasankovska je... usable. (a prirucka o zombies byla driv nez wwz kniha)

NAGASAWA: ta prirucka zaskodnika byla dokonala! nevis nahodou, kde ji sehnat, aspon oskenovanou? :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    NAGASAWA: To by zombie jistě zmátlo.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ANARCHY: no prislo mi to jako sbirka veci, ktery vi kazdy maly dite, ktery obcas jezdi nekam do lesa...pro deti od pocitacu nepolibeny nejakym trekem to asi muze bejt zajimavy, ale jinaks e tyhle veci snad ucej vsichni uz nekdy od 10ti let po rznejch skautech apod...od SAS bych cekal neco vic, viz napr. ten natocenej dokument co je na netu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam