• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin

    Jsou nádherné, jsou okouzlující, skoro stále kvetou - jsou prostě dokonalé. Ptáte se co? No přeci orchideje!

    Pojďte si vyměňovat zkušenosti o těchto nejkrásnějších a vskutku velice zajímavých rostlinách.

    Výstavy:
    26. - 29. březen 2015 Internationale Orchideen-Welt (Mezinárodní výstava orchidejí v Drážďanech)
    březen? 2015 Fata Morgana - Výstava orchidejí 2013
    rozbalit záhlaví
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    AETHER: To mi pripomina kolegyni v praci, ktera ma svoje phaleonpsisy vecne suchy, obcas je rosi a ted ji oba krasne kvetou:-) Ja se porad staram a nic moc, asi na ne taky zacnu kaslat:-))
    VODOMERKA: To jsem ani nevedela, takze cekat a cekat:-)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HELLEJU: u vanilky psali, ze kvete snad po 5 nebo kolika letech, tak cekam. ale naky maly bily mrchy mi uzraly spicky, tak se ji nechce rust dal :(. uvidim teda. mam ji zatim 2 roky, snad se vzpamatuje a dockam se :)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    VODOMERKA: A ta vanilka uz ti taky kvetla? Ja ji mam teda doma kratce, ale obavam se, ze o kvetech si muzu nechat jen zdat. Jinak mi ted doma kvete Zygopetalum a v praci mi pokvetou dva phaleonpsisy, u kterych uz si nevzpominam na barvu kvetu, takze se o to vic tesim:-)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ja mam doma 1x Cattleya forbesii, 1x vanilku a 2x nejaky Phalaenopsys. u tech by me zajimalo, jak se mnozej, resp. zakorenujou. vyrasil mi u ni slahoun s jakoby dalsi rostlinkou, ale bez korenu. tak ho zatim nechci oddelovat, kdyz nevim, jak dal :).
    jinak pece cim dal tim mensi. severni okno, nad topenim. puvodne jsem denne rosil, ale ted uz ani to ne. a kvetou porad a krasne :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Dostali jste orchidej a nevíte jak se o ní správně postarat? Nebo naopak máte bohaté zkušenosti o které se rádi podělíte s ostatními? Propadli jste kouzlu orchidejí?

    Vítejte v klubu!

    Těším se na všechny zajímavé podněty a nápady a doufám, že tento klub pomůže všem začátečníkům (tedy i mě) v pěstování a opečovávání těchto úžasných rostlin.

    No a můžeme začít třeba tím, že se tu pochlubíme, jaké orchideje máme :-)
    V srpnu jsem dostala svou první orchidej - phalaenopsis, nyní mám již 4, z toho jedna mini a jedna střední. A nedávno jsem dostala nádherné dendrobium, které právě kvete, tak jsem zvědavá, jak dlouho bude kvést :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam