• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAROLINA182Postpress, zušlechťování tiskovin
    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---
    Gabriela Romero









    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---
    Face










    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---
    this is collate
    COMPAQNX9420
    COMPAQNX9420 --- ---
    KAROLINA182: ok dik rozkaz pisu ji
    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---
    COMPAQNX9420: id MAGI někde vyráběla krásné samolepky, napiš jí. Bude vědět.
    COMPAQNX9420
    COMPAQNX9420 --- ---
    jaaa mam taky DOTAZ...nemate nekdo po ruce sikulu, ci sikovny studio na stickerky? a pokud mozno levne a kvalitne a s usmevem na tvari? technologie vyroby je mi vcelku ukradena, spis jde o chut delat neco netradicniho...kdyby ano, diky za info
    VORTEX
    VORTEX --- ---
    DOTAZ: jake jsou u nas moznosti povrchove upravy chipovych karet? mate nekdo zkusenosti s konkretni firmou na vyrobu v Praze a okoli? ...potreboval bych neco luxusnejsiho (hologram, ala kov, neco hodne zajimaveho) ...predem dik.
    TURF
    TURF --- ---
    KAROLINA182: dik :)
    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---
    TURF: ze zkušenosti vím, že v tiskárnách umí o hodně víc, než mají na webu. Takže bych radila vybrat si nějakou digitální tiskárnu (idigitisk.cz) a zavolat si tam. A nebo by ještě mohli vědět tady: [ tiskárny>ofset,sito,digital,copy centra...jak usetrit ci ziskat ]
    TURF
    TURF --- ---
    ahoj, mohli byste mi poradit u koho si nechat svazat, nebo primo vyrobit portfolio na zpusob leporela? klasicka harmonika s pridanejma bocnima chlopnema :)
    podstatny je, ze za to nechci davat x tisic s nejistym vysledkem, coz by u diy verze hrozilo. detailum a technikam vazby nerozumim, takze bych se potreboval poradit jeste pred dokoncenim vizualu. dik :)
    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---
    Nathaniel Cooper
    www.nathanielcoopercreative.com










    NTR23
    NTR23 --- ---
    RAGNAROK: Před vánoci ho měli v ostravském Kosmasu. Koukal jsem na něj. Nádhera. Bohužel jsem byl líný vypustit šest stovek.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Výroba vizitky, hezky zdokumentováno od tisku po lak - http://www.behance.net/gallery/Art-Machine-Business-Cards/591082
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    RAGNAROK: ISBN: 978-80-00-02659-6
    Moc pekny. Zajimalo by me, kde nebo aspon ve ktery zemi to vyrabeli. Nikde jsem to ted uz ale k mani nevidel.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Chtel bych dat darek Maleho pirnce jde o 20. vydani asi albatros. Maji tam byt pohyblive a vystupující obrazky ale nemuzu to na internetu nikde sehnat. Nevedel by nekdo?
    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---
    Oh So Beautiful Paper
    http://ohsobeautifulpaper.com/













    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    filtr nic nerika, http://www.underconsideration.com/fpo/ vystaci na dlouhe hodiny
    ABBE
    ABBE --- ---
    STARE_CASY: No vidíš, co se týká vztahu obsah – forma, tak tam to právě vnímám obráceně. Girl fo Glass je (tedy zřejmě) soubor básní, ke kterému se váže i použitá forma. Kdežto u Domova desky vytvářejí pouze jakousi exkluzivitu, která ale významově nemá s hymnou, co dělat. Navíc úprava vnitřku na mě nevím proč působí lehce secesně (dekorativní písmo + barva papíru, resp. podtisku?).
    A do třetice je to knížka o české hymně psaná anglicky, čili jestli se nemýlím, tak v podstatě turistický suvenýr (byť zřejmě pro turisty diplomatického typu). V takovém případě se vůbec nedivím, že do toho klient toliko investoval.
    Ale jinak technologicky je to samozřejmě fajnová věc (to jsem předtím opomenul) a o řemeslné práci knihařů a sklářů není pochyb. Jen kdyby to třeba byla kniha o skle, anebo se to nějak jinak tématicky vázalo.
    Girl of Glass samozřejmě je volným umělecký počinem (byť v praxi by kniha jistě byla realizovatelná a publikovatelná). Ale jde mi i o to, že volné umělecké počiny (vytvářené designéry) mají schopnost alespoň trochu ukázat, kam by se pak i užitá tvorba mohla ubírat a tím pádem mi přijde jako nesmysl vytvářet něco, co bude sice zajímavé, ale ve své podstatě se bude jednat o nevýznamovou pompu.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ABBE: Vidíš, mne zase nijak neoslovila Girl of Glass. Ne že by to bylo špatné, ale nemám moc rád projekty, kde jde jen o formu a obsah je až ve druhé řadě. Těžko se to popisuje, je to do jisté míry otázka pocitů, ale zatímco Kde domov můj? vnímám jako užitou grafiku, knihu plnou obsahu, který funguje i sám o sobě a forma tomu až následně dodává exkluzivní či zajímavou podobu navíc, Girl of Glass nedokážu to považovat za užitou grafiku, ale "jen" čistě umělecké dílo, kde obsah bez formy bude naprosto nezajímavý.

    Navíc mi to připadá, že se jedná jen o jediný kus (pokud se mýlím, oprav mne, prosím), zatímco ten český počin měl náklad několka set kusů - beru to tedy i jako poklonu náročnosti (sám určtitě znáš, jaké to je udělat si jeden kus pro sebe a rozjet totéž v mnohasetkusovém nákladu). A jako tečka na závěr - zatímco Girl of Glass si dělala J. Hines pro sebe, na své náklady, Kde domov můj? je zakázkou pro klienta. Kéž by se takových odvážných klientů (ochotných to zaplatit) našlo víc.
    ABBE
    ABBE --- ---
    STARE_CASY: Tedy nechtěl bych být rejpal, ale Kde domov můj? se mi pramálo zamlouvá.
    Naproti tomu bych vyzdvihnul tento (pouze) technologicky podobný projekt (navíc o 4 roky starší): http://www.jenniferhines.net/Books/girlofglass1.htm


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam