• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAROLINA182Postpress, zušlechťování tiskovin
    TENZO
    TENZO --- ---
    Jednoduchej dotaz

    Kde prosim nakupujete material na vazbu knih? Ideal kolem Olomouce.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    PENCIL: A tys to u te visty objednaval? Zajimala by me kvalita tisku.
    PENCIL
    PENCIL --- ---
    Takze ty tluste vizitky jsem nasel na vistaprint.cz. Takze nakonec to pres UV tisk resit nebudu, i z toho duvodu te mensi jemnosti tisku.
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    BUBBLE: FUJI ;) +1
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    TPA: jop! xerox a vosk používám hojně na vizitky, pozvánky, PF ..zvládne to protiskonout ruční papíry, apod, ..vosk se krásně prolije do struktury ..a nechává takovou tu vrstvičku jak barva při sítotisku

    palce hore! ;)
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    TPA: je fakt ze ja s tim nic tak malyho netisknul.

    Jinak mam zkusenost s http://www.imprime.cz/sekce/Acuity-Advance_52.html Ten jejich stroj bilou umi. Ja tam sice bilou netisk ale jinak jsem s nima byl maximalne spokojenej tak predpokladam ze i bilou zvladnou dobre
    TPA
    TPA --- ---
    BUBBLE: Podle mě má UV malý rozlišení. Jak je ta barva hodně "vysoká" tak je drobný text takový zubatý. Na větších aplikacích to nevadí, ale na vizitku bych se bál.
    Kdyby jsi však věděl, kde je kvalitní UV tisk s bílou barvou, tak bych byl za info moc vděčný.

    Jestli není potřeba oboustranný potisk tak by se to podle mě by se to dalo tisknout na klasickym inkjetu. Většinou se dá tisknout až na 1mm vysoký materiály.
    No a potom taky legendární voskovky od Xeroxu umí tisknout na pěkný prkna. A ten tisk je taky díky vosku takový plastický.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    PENCIL: co je primy tisk?
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    PENCIL: UV tisk nebo sito. Oboji umi i bilou malonakladove. To UVcko je asi nejpohodlnejsi.
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    PENCIL: ty nemecky montany (zminena black edice napriklad) jsou prave ulepenejsi, ta spanelska je takova praskova, proto ji mam rad i treba na sablony a tak, plus ma dost malej tlak takze moc nedela bordel. ony jsou to dve ruzny znacky (mtn vs montana) co se nak v minulosti porafaly kvuli pravum na jmeno. tak ale dobre ze to vyslo )
    PENCIL
    PENCIL --- ---
    A ještě jeden dotaz pro všechny. V US docela hodně tisknou na takový tenčí karton. Vizitky jsou hrubší cca 3x než běžná třístovka papír. Netušíte, kdo a na co se to tiskne? Protože klasickým laserem to asi neproleze (myslím maloformátovou tiskárnu, která tiskne vše z A3+). Napadl mě přímý tisk, ale docela to stojí balík při oboustranné verzi (12 Kč nákupka - počítaje i s tiskem bílé). Bez bílé možná 8-10 Kč.
    PENCIL
    PENCIL --- ---
    H3AD3AD: Tak nakonec jsem našel tutorial a shodou okolností jsem použil taky Montanu (Black edition) protože všeobecně ty graffiti spreje kryjou nejlíp. Opravdu nelepí a když se to nechá den v teple vyschnout, tak je to ok. Každopádně díky za tip! Měl jsem strach, že to bude špinit, nebo se hodně slepovat. Vizitky jako slepené jsou, ale dají se v pohodě rozlepit.
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    PENCIL: ja to delal normalne sprejem, dobra je treba spanelska montana (MTN) protoze nelepi... jen to pak trochu smrdi tak se to musi nechat poradne proschnout ) ale drzi to fakt dobre a odstinu je nespocet. taky se to da delat napriklad airbrushem, valeckem bych si to teda netrouf.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    PENCIL: normalni ofsetovou barvu. Da se to prej i zredit a strikat rozprasovacem, ale osobni zkusenost nemam.
    PENCIL
    PENCIL --- ---
    Zdravím všechny. Nevíte jak nabarvit vizitky na bočních stranách? Viděl jsem kdysi fotky někde z US, jak to celé sepnou takovým truhlářským svěrákem a pak to nějak válečkovali. Ale nevím, jakou barvu zvolit, aby se to neslepilo, ty vizitky. Nebo je pak musím rozložit? Máte s tím někdo zkušenosti? Mám náročného klienta:)
    MRA
    MRA --- ---
    GEN_IO: diky!
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    MRA: barevnou do 5000 to bude furt tragedie :( máme v kanclu hp C1515n a bída bída, na reprezentativní tiskoviny nepoužitelné. Možná trošku přidej a hlavně hledej tiskárnu s tiskem průběžnou komorou, kdy se ti papír neprotáčí mezi tiskovými válci, ale jede přímo. Můžeš tak tisknout na vyšší gramáž - cca i kolem 350gm2. Jinak se budeš muset spokojit tak s 195gm2 max. Což na kartice, které jsi tu předložil, asi neuděláš..
    MRA
    MRA --- ---
    Potřebuju poradit nejakou normalni laser tiskarnu, na použití doma/kancl. Netisknu moc, ale chci nějakou kvalitu. Doted jsem tisknul na tiskarne z bazaru za 300 kc - hp laserjet 1200. Kvalita byla super. HP se rozbilo a uz jsme vyzkousel 3 tiskarny z alzy a vysledek je neporovnatelny - ty novy tiskarny jsou velka tragedie.
    Potrebuju idealne barevnou do 5000 Kč.
    Příkládám foto tisku z hp laserjet 1200(nahore) a dole samsung c-430W. Pri porovnani to vypada jako z ofsetu :)

    Díky!

    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    TPA: tam jde spis asi fakt o ten karetni karton, kterej je co jsem pochopil nejakej specialnejsi... chtel bych aby to fakt vydrzelo nejaky hrani, michani a valeni po stole..
    TPA
    TPA --- ---
    Karty ti vytiskne kdokoli, nepotřebuješ výsekovku, jen kulatičku rohů.
    Pro větší výdrž bych to dal do lamina a hotovo, odchod na párek...
    H3AD3AD:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam