• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAROLINA182Postpress, zušlechťování tiskovin
    TPA
    TPA --- ---
    RODRIGO_: Rafo tiskne zlatou. Maji Xerox 1000.
    Standardní vizitky | On-line kalkulace RAFO
    https://www.rafo.cz/vizitky/
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    Digi tisk zlatou v česku někdo? Pár tiskáren co to inzerují napsalo že to vlastně nedělají, další neodpověděly vůbec. Malá zakázka, tisk na konkrétní fedrigoni papír (350g) kterej případně dodáme. Bude to asi jen 100 vizitek, oboustranně jen tou zlatou, barvený hrany si klidně udělám sám. Scodix od HP se mi moc neosvědčil, Meteor chtějí litr za nastavení tisku jedné strany. Uvažuji jestli by se to nedalo udělat na sítotisku. 36+ Kč za kus bez DPH je ještě furt dost (to mám nabídku na ten meteor), ale dvacka by se dala zkousnout.
    VONY
    VONY --- ---
    UGD 65: Zušlechťování tiskovin (Martin Novotný, Jan Štor)
    UGD 65: Zušlechťování tiskovin (Martin Novotný, Jan Štor)
    https://www.youtube.com/watch?v=WqjpKdUN2z0
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    Tak malý update. Dorazila zapékačka na termovazbu. Na tavnou pistoli jsem si udělal plochý hrot. Vazba drží perfektně. Teď ještě dopsat tu knihu, ať ji můžu lepit :-D
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    Tady foto pokusů vazeb. Dokud jsem nezkusil tu tavnou pistoli, byl jsem nakloněn pro "kroužkovo-šňůrkovou" vazbu :-D Dneska jdu pro tu mašinku na termovazbu, tak budu muset rozřezat nějaká další stará skripta a doladit hrot na tavné pistoli. Omluvte čistotu práce, jsou to první pokusy ;) Kdyby Vás zajímalo pokračování diy brožované knihy, dejte vědět. Jinak moc děkuji za rychlé reakce a tipy :)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    Tak jsem zkusil další testovací svazek slepit tavnou pistolí, jen na stáhnutém hřbetu, bez ohýbání a zatíkání lepidla mezi stránky a jsem teda mile překvapen. Použil jsem jen malou tavnou pistoli s tenkým hrotem, tak to rychle tuhlo a nepodařilo se mi to úplně dobře rozetřít, ale přesto krásně drží i při lehkém škubání při plném otevření. Mít po ruce tu termovazačku, věřím, že se to spojí dokonale. Je to rychlé, ve výsledku velmi levné a kupodivu to i dobře drží. Takže se vydám asi touhle cestou. Bude to chtít udělat pár pomůcek, ale oproti disperzi mi to výrazně urychlí práci
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    Včera jsem narazil ještě na zajímavý postup - tavné lepidlo + levná termovazačka za 500kč. Do hřbetu obálky se nanese vrstva tavného lepidla z pistole (na špičku se dá udělat takové hladítko, ajde lepidlo do souvislé vrstvy, ne hada), do hřbetu se vloží srovnaný arch ke svázání a hodí na minutu do vazačky. Prý se tak dělají strojově paperbacky. Zkoušeli jste to někdo?
    ABBE
    ABBE --- ---
    STRATILSOMSA: Jasně, stejně jako Herkules je to určené pro savé materiály – dřevo, papír. Mám to jako tip od knihařů, že prý Herkules je nejhorší disperze, právě protože tvrdne. Dispercol by měl být schopná levná alternativa. Planatol je sice nejlepší, ale dražší a shání se špatně.
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    ABBE: Dispercol, mas odskusane? Primarne je to lepidlo na drevo, dakujem.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    ABBE: Děkuji za tip, vyzkouším
    ABBE
    ABBE --- ---
    CLOVICEK: Planatol je ideální knihařské lepidlo. Jinak z levných zkus Dispercol.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    Mám dotaz ohledně lepení vazby V2 - brožovaná. Dělám zatím různé pokusy, s drážkami, zářezy, s vloženým provázkem v zářezu. Lepím to ale všechno klasickým Herkulesem (disperzí), ale ten po zaschnutí evidentně tvrdne na šutr. Jakmile rozevřu hotovou vazbu, spoje popraskají. Máte někdo tip na elastické, přesto pevné lepidlo, které je na to vhodné? Zkoušel jsem googlit polygrafické lepidla, ale nevyznám se moc v těch parametrech. Díky za případné tipy
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    RODRIGO_: Je to klasická horká ražba. Jen se papír podtiskl motivem letokruhů, aby vznikly dva různé povrchy, na které pak folie chytá různě. Relativně hodně muziky za málo peněz.
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    JAKOUBEK: Napiš k tomu víc klidně, to je klasická termofólie na upravenem povrchu papíru nebo něco na té folii?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Zkouška lesk/mat efektu.

    FTN
    FTN --- ---
    SHADOWALKER: Myslel jsem si to, děkuju!
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    FTN: Tyhle vopičáry dělá Haškovec poměrně běžně, takže by mohl mít i nějakou raznici, aby se nemusela dělat speciálně pro tvoji zakázku. Anebo ti to vopižlají laserem.
    FTN
    FTN --- ---
    Nevíte kde by mi ořízli 200 ks kartiček 10x15 cm ve stylu starých fotografií? Papír bude 300-350 g bavlna. Můj tip je, že to bude drahé a nevyplatí se to, ale hledám pro zadavatele nějaký konkrétní příklad. Díky moc!

    Mám na mysli něco v tomhle stylu:

    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    HONZYK: My máme starou zlatičku Sona od firmy Stehlík, které se vyráběly nějak po válce. Má hodně omezení, ale na takové to domácí zlacení...

    HONZYK
    HONZYK --- ---
    JAKOUBEK: můžu se zeptat co to je za stroj co tohleto umí? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam