• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREATDRAKENáboženské vtipy aneb i Bohové mají smysl pro humor
    Klub s vtipů s náboženskou tématikou.
    • U humoru v jazyce jiném nežli českém, slovenském či anglickém vkládejte prosím překlad, pokud máte pocit, že k přeložení textu nestačí online slovníky.
    • Pokud znáte autora vtipu, rozhodně jej napište.
    • Ne každý sleduje všechny humorem se zaobírající kluby na nyxu, pamatujte na to.
    • Filtrujte! než vložíte.
    • Vládne zde ošklivá diktatura.
    rozbalit záhlaví
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    ERGOSUM: hele já mám nějak pocit, že by se přestal smát i tenhle, kdyby už nezemřel. Tys vtipy nějak studoval nebo sis to nechal vyříznout? Fakt se chci zeptat už dlouho ;)) no offence

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Nedělejte z toho vědu.
    Pradědečku Adame kdo byli moji předci.
    Joj to už bude málem dvě stě let. Kdo to jenom byl? No jasně Ábel a pak ještě... ... Ábel jsem povídal. A pak ten... ...jo Kain. Kain, jen si to představ, bráchu zabil. A ten měl bráchu...
    Ábela pradědečku.
    Jo máš pravdu. A ten Ábel měl bratra... ...Teď mě napadlo, že se tu Ábel dlouho neukázal.
    Ábel je mrtvej pradědečku. Kain ho zabil.
    Jo Kain se jmenoval ten jeho bratr. To byla ošklivá událost. Tak proto se Ábel neukázal. ...Kde jsme to skončili?
    Vyprávěl jsi jak Kain zabil bratra Ábela.
    No to jo. A proč tě vůbec zajímaj tak strašný věci? Raději se postarej o ovce. Já už jsem starej, zdraví mi už neslouží a Abel se tu ani neukáže.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KUBIIK: tam je zo prece vysvětleno i s tim Kainem :)

OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    TRISSIE: Dekuji ;o
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    TRISSIE: Slysim prvne, ale uz googluji ;o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    OVERWATCH: a Lilith co?
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Eve neměla konkurenci.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    V knize Černošský bůh a páni Izraeliti, což jsou biblické příběhy převyprávěné ústy lidových amerických černošských věřících, se píše, že druhý den po vyhazovu z Ráje si Adam štandopede běžel shánět práci v přístavu.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MAR_TINA: Samozrejmne, ze je to tak a FIONOR, to ma obracene: Adam byl prvni muz, Eva prvni zena a ti ostatni (rasisticky meneceni) byli az druzi.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GAARQ: jak pisu, bordel v jednotkach.
    RAKDVER
    RAKDVER --- ---
    GAARQ: Že by překlep?
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MARASAN: mmch, to by enoch zplodil metuzaléma v cca pěti letech (65 oněch měsíců) :D
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MARASAN: aby to nebyl syndrom "výpočty v pyramidách", kde použitím obskurních náhodných jednotek dojdeš k libovolnému vhodnému výsledku ;)
    N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    FIONOR: Jo Jo, tiež som to niekde v katechizme postrehol :)

Lebo veď keď ich Boh vyhnalez Raja, tak to nebola prázdna pustina, ale normálny svet :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Je to podobenství. Začátek celého lidského rodu je popsaný na modelovém páru, neasi.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GAARQ: kdyz mistoroku pouzijes mesice, tak uz to je docela odpovidajici, spis je tam teda bordel v jednotkach. I tak meli spoustu děcek.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    SEJDA: navíc jak adam, tak eva žili tak dlouho (několik set let), že mohli plodit potomky kontinuálně přes mnoho dnešních generací. těžko říct, kdy u nich při těch sáhodlouhých životech nastávala pohlavní dospělost.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    SEJDA: ne, ze by to bylo podstatné, ale Adam a Eva nebyli jediní lidé - byli jediní stvoření k obrazu božímu (tj. základní rasistický argument).
    Když byli vyhnáni ze zahrady, na zemi už byli lidé (mezi kterými si jejich potomci vybírali partnery)
    Zjednodušený výklad podle obrázkové Bible pro základní školu to pochopitelně neřeší, protože to otevírá hromadu dalších teologických otázek, které si průměrný věřící nepotřebuje klást.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: pokud tedy verime na cyklicky zivot a tedy vlatne ze jsme prisli z Kobolu (Battle Stargalactica). Protoze bunecne deleni (treba i svalovych bunek, sliznicich bunek, spermiogeneze) bylo diskutovano a objeveno az v 19. stoleti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam