• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    MRAKY: Neměl bys vracet true?
    ,,True if the listener has consumed the event, false otherwise.´´
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Už jsem na to přišel! :) Je potřeba v manifestu aplikace přidat informaci o tom že aplikace bude moc "volat" .. to jsou ty restrictions které člověk povoluje při instalaci aplikace do telefonu.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    TOMDOTCOM: Jasně, to je právě ten průšvih. Potřebuji aby ta má aplikace mohla volat. Ne, nedělám žádný dialer do ruska. :D Ale jednou ze featur té aplikace je že za určitých podmínek vytočí uživatelem nadefinované číslo. Řekněme že jde o druh automatizovaného alarmu. Přemýšlím ale jak to dělají třeba ty custom dialery, nějak to jít musí.
    TOMDOTCOM
    TOMDOTCOM --- ---
    UNREALONE: dík za názor - i když jde jiným směrem než můj úmysl :) Každopádně vzhled ještě určitě projde několika revizemi.

LWEEK: @Override je "zbytečný" vždycky. Když už tam je, kompiler kontroluje jestli metoda opravdu overriduje metodu z parent třídy (Java 1.5+) nebo implementuje (Java 1.6) metodu v interface.

LWEEK: Asi opravdu bezpečnostní omezení - z dokumentace: "Note: there will be restrictions on which applications can initiate a call; most applications should use the ACTION_DIAL."
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MRAKY: Ale ten Override je tam asi stejně asi zbytečný. BTW, ani v tutoriálech v dokumentaci ho tam nedávají. Víz třeba:

Button | Android Developers
    http://developer.android.com/reference/android/widget/Button.html
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    LWEEK:ne override je ok. ale jsem slepy. dal jsem listenera na tlacitko a pritom jsem ho chtel dat na editview....
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MRAKY: teď mě napadlo, asi by tam neměl být ten @override před listerenerem.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MRAKY: Hmm, osobně tam problém nevidím, ale já sem začátečník takže nevím.

Já teď mám jiný problém, Intent.ACTION_CALL mi shazuje aplikaci a nevím proč. ACTION_DIAL funguje, ale já potřebuji aby ta aplikace rovnou vytočila číslo. Ale možná že je v nové verzi API (7) nějaké omezení. Tutoriály na netu vypadají že byli psaný snad ještě pro Android 1.5
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MRAKY: poznamka - prvni listener je zavolan koretne.... a Toast se objevi
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    Ahojte:

u View Button - setOnKeyListener chapu tak, ze pri zamereni na ten prvek a zmacknu klavesu, tak listener OnKeyListener by me l zafungovat. ale nedeje se nic.

tady je kod:
    https://docs.google.com/document/pub?id=1iizaVhGSdfMi52nBEslS0Y2yRU_pbOl30XlBQhH45E8

napada vas co je spatne?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    TOMDOTCOM: plus bych se přikláněl k tomu nesnažit se za každou cenu zaplnit celou obrazovku...rsska by mohly nějak scrollovat, měnit se a tak...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    TOMDOTCOM: jj souhlas - nápad zajímavý, ale je toho tam fakt moc najednou - napadlo mě zkusit to udělat trochu minimalističtější - vypustit okraje a obří ikonku před textem a nechat to jen jako poloprůhledný text s rozumými mezerami...místo ikonky možná třeba jen tečku...nebo holt widget
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    TOMDOTCOM: nápad každopádně dobrej - sám jsem uvažoval o něčem hodně podobným, když jsem si android pořídil, pak mě to nějak přešlo - zvykl jsem si přepínat mezi plochama
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    jak sdilet jednoduse svuj projekt ?

pokud budu chtit pouzit google code & subversion - jaky plugin pro eclipse pouzivate ?
    chtel bych neco, co mi automaticky pastne na google code muj projekt a zaroven vygeneruje QR pro apk. ;) da se to nejak? ( jde mi primarne o export apk a vytvoreni QR codu) - jak to resite vy ?
    TOMDOTCOM
    TOMDOTCOM --- ---
    LWEEK: Casem by mela pribyt moznost zvlast nastaveni pro lockscreen a odemceny stav. Byla to jedna z prvnich veci ktere jsem zacal implementovat, ale nez bude hotove aspon nastaveni obrazku do pozadi v odemcenem stavu tak to moc nema cenu. Taky mam s "typografickym blazincem" trochu problem. Tak snad pristi verze;)
    Dik za nazor:)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    TOMDOTCOM: Nápad dobrý, ale provedení je trochu messy. Nemám moc rád když se několik transculentních vrstev prolíná v typografický blázinec. Možná kdyby ty eventy nabírali opacity a po polovině zase ztráceli s tím že v polovině bude maximální viditelnost a že wallpaper zabere pouze 1/2 výšky. Ale je otázka jestli by to potom nebylo lepší udělat jako widget.
    TOMDOTCOM
    TOMDOTCOM --- ---
    Zdravím.
    Pracuju na Live wallpaperu k obrazu svému - je to v dost ranném stádiu vývoje ale tak nějak si myslím že ten úmysl už z toho cítit jde.
    Budu rád když to někdo vyzkouší a za feedback bych byl ještě radši:) - myslíte že to je dobrý nápad? Používali byste něco takového?
    Web to má tudle: http://feedpaper.tom-kmec.net
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MICTECH: DevCamp vypadá dobře. Budu se snažit zúčastnit. :-)
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    Nevíte o nějaký toole, která by pročistila androidí projekt? Jedná se mi zejména o zbavení se resource, který nikde nepoužívám, případně by se hodily nějaký hinty typu: máš obrázek v drawable-ldpi, ale neni v drawable-hdpi.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Přípravy na Android DevCamp začínají právě teď. Podívejte, co vás čeká - adevcamp's posterous
    http://blog.adevcamp.cz/pripravy-na-android-devcamp-zacinaji-prave-te
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam