• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    Diskuse o vývoji aplikací pro platformu Android.
    -----------------
    Tipy, Triky, Postřehy, Začátečnický help, Nápady na nové aplikace.

Oficiální developerská stránka: http://developer.android.com
    Něco málo v češtině na WiKi android fora: http://wiki.androidforum.cz/index.php/Programov%C3%A1n%C3%AD
    Článek na Zrojáku: http://zdrojak.root.cz/clanky/vyvoj-pro-android-ii/

Docela zajímavé tutoriály přímo od vývojářů ze Sony Ericsson:

na tvorbu vlastního View adapteru
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

zajímavý nápad na zoomování jedním prstem - aneb vytváření gest
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    rozbalit záhlaví
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ARCAO: prilis malo informaci, nicmene podival bych se naopak na metody, kde to cistis tedy onPause a onStop, ktere z lifecycle aktivity nemusi nutne vest zpatky na onCreate.
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    Ne setkal jste se nekdo, ze by z nejakych okolnosti se vynechala metoda onCreate u aktivity? V te metode si vytvarim Handler + view objekty vytazene z layoutu, ktere pouzivam dal v kodu. Na marketu mam totiz ted par NullPointerException prave na tech objektech, ktere pouzivam dal v aplikaci. Zda se mi totiz, jako by se proste onCreate nejakym zpusobem vynechal.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    MORIARTY: ddmsko jako standalone aplikace je tusim soucasti sdkcka...
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    VIRTUALVOID: Řekl bych že přístup do /data složky funguje jen u emulátoru. Pokud máš připojenej telefon, tak by Tě to tam nemělo pustit kvůli bezpečnosti ;)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    MORIARTY: refresh sem zkousel hodnekrat a nic :(
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Já Eclipse používám v práci pro vývoj v PHP, takže jsem na jeho nálady zvyklej a vyhovuje mi. Nastavit v něm vývojový prostředí pro Android je brnkačka oproti nastavení PHP/Apache/xDebug :)
    SIRLOON: Zrovna na tohle pomáhá příkaz Refresh na rootu projektu.
    VIRTUALVOID: DDMS mi v Eclipse funguje, ale není to nic moc, hodil by se pro to nějakej externí GUI program a nebo plugin do Total Commanderu.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    Netbeans i InteliJ sem mel behem 5ti minut zprovoznene i s androidem
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    SIRLOON: ja by som pouzil aj ine IDE napr. netbeans, ale android sdk je primarne eclipsova zalezitost. mozno sa to da ponastavovat aj inde ale na to ja nemam ani cas ani nervy :)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    TEROX: no, pouzival sem ho dokud me ultimatne nenasral. v jednom kuse mi hlasil nejake chybejici soubory, i kdyz fyzicky je vlozene mel a pomahal jen restart. zapominal si prepinat aktivni focus, takze kdyz sem psal neco v kodu, pak sem oznacil radek a dal delete tak si smazal soubor v listboxu nalevo, i kdyz sem predtim pracoval s editacnim oknem a na soubory sem ani nehrabl. vecne sem ho musel restartovat, protoze se mu vecne neco ztracelo nebo rozbijelo.
    TEROX
    TEROX --- ---
    SIRLOON: Nic proti, ale zajimalo by me kolik mas zkusenosti s Eclipse, ze takhle hodnotis. Samozrejme vyber IDE je na kazdem, ale kategoricky rikat, ze to a to je traged, mi prijde jako spatny pristup. A ano, ja pouzivam Eclipse uz asi cca 6 let a neprijdu si jako sebemrskac.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    VIRTUALVOID: ja vim :) Zkus InteliJ, Eclipse je traged pro sebemrskacsky linuxare
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    lol :D si mi pomohol :))
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    funguje vam niekomu pls v Eclipse ... uz tohle znamena vyhodnoceni podminky jako false :)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    funguje vam niekomu pls v Eclipse / DDMS persp. prehliadanie suborov ? konkretne v /data zlozke .. rad by som sa dostal k nejakym veciam co tam z aplikacie ukladam.
    dik
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    SUPERMARIO: to sice nemám, ale z vyprávění bych řekl, že radu dát mohu... vyhni se tomu :))
    SUPERMARIO
    SUPERMARIO --- ---
    nema nekdo zkusenost s vyvojem na samsung bada
    RAISTM
    RAISTM --- ---
    SIRLOON: nakonec k tomu lepim to html jako prilohu... coz ovsem funguje jen z realneho telefonu protoze ta app na emulatoru neposila ani prilohy...
    jinek nez se nekdo zeptate... ne... ten html mail nefunguje ani z realneho telefonu :-)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    RAISTM: btw neslo by to obejit poslanim .eml prilohy? Tu vetsina klientu normalne otevre
    RAISTM
    RAISTM --- ---
    LITTLELI: s tim multipart mas tusim pravdu, ale bohuzel to nejde ani s tim... at delam co delam tak ta defaultni mailova aplikace proste posle text/plain a hotovo...
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    nevite nekdo jak zmenit styl widgetu PreferenceCategory? Konkretne potrebuji zmenit background color a text color

LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    RAISTM: stackoverflow, někde jsem to tam (tuším) viděl někoho řešit. btw ono je to takový vyhovněný, neni to tak, že jakmile posíláš html email je to automaticky multipart?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam