• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    dnes som zistil, ze ten wysiwyw / what ypu see is what you want / editor layoutu je v eclipse celkom pouzitelny :)
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    Tak ted neco matlam v androidu - tj. budu vas tu otravovat vsetecnymi otazkami. Prvni: jak zjistim, na jakou pozici (ne graficke x,y souradnice, pozice v textu) kliknul uzivatel na TextView?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SIRLOON: Hmmm...ja bych sahl po nejakem vyrazenem pocitaci, a na ten dal DD-WRT s Captive Portal
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    DRIZDIK: netestuju. mam problem s reklamami 3 strany. hlavne ten device chci pouzivat pro testovani appky na androidu, WP8, iOS a BB. Tady jde vylozene o vytvoreni pristupoveho bodu jako na letisti, nebo nejake wifi proxyny ktera mi bude cpat namisto pozadovane odpovedi nejakou html stranku. To je to co je problem. Kdyz nedostanu zadnou odpoved (udelam si normalni hotspot na kompu a vytahnu z nej ethernet) tak je to porad neco jineho nez kdyz misto toho dostanu nejaky jiny veci nez ocekavam
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    SIRLOON: pokud tim testujes nejaky http API, tak prostě nasměruj dotaz na nějakej webserver. (předpokládám, že máš nějak definovanou adresu serveru v konfiguraci, tak jí jen změň)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    zdravim, mam trochu neobvyklej dotaz. kvuli testovani bych potreboval doporucit nejakej widget nebo aplikaci co mi vytvori normalni hotspot z devicu ALE potrebuju u toho mit moznost nastavit, ze se to chova nebo vyzaduje http web login - simulace letiste a restauraci... zjistil sem, ze to muze zpusobovat problemy, kdyz to vraci nejaky sracky v response a nejak nevim jak jinak to nasimulovat a chodit kvuli tomu debugovat s notasem do pizzerie je spatne reseni. Diky
    p.s.: googlil sem, ale nasel sem kulovy, nebo naopak mraky zcela zavadejicich vysledku
    ZACK
    ZACK --- ---
    Nevite nahodou nekdo, jestli existuje relativne kompletni prehled moznych rozliseni a jejich "podil na trhu"? Stacil by mi i jen ten seznam rozliseni. Resim treba to, jestli muze byt S3 bez toho baru s back/menu (ktery mi nejakou cast plochy uzere).
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    no pro ni to právě nefunguje, ale už jsem to vyřešil, našel jsem tohle, skvělá věcička, doporučuju: http://dotekomanie.cz/2012/04/cesky-layout-v-external-keyboard-helper-pro/
    WAKI
    WAKI --- ---
    ZMONTMARTRU: Nastaveni klavesnice, jazyk psani, das cestinu, das qwertz (je to jako na klavesnici normalni.. ty pismena jsou vedle sebe, podle toho se to nastavuje..) Akorat je to u softw. klavesnice, ale melo by to fungovat i pro hardwr...
    ZMONTMARTRU
    ZMONTMARTRU --- ---
    ahoj, nevíte prosím jak prohodit u hardwarové klávesnice znaky "x" a "y" na HTC One S? pořídil jsem si Genius Luxepad A9000, v pohodě se to spáruje, dá se nastavit jakzyk čeština, což je fajn, že to pak píše diakritiku, ale je prohozené "x" a "y" :( Nevím, jestli to je záležitost té klávesnice, jejího nějakého ovladače který se automaticky zobrazil v telefonu, nebo Androidu a jeho nějakých nastavení (?)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    DRIZDIK: beru zpět
    po získání muůlticast locku, na kterej jsem zapomněl to nějak funguje
            WifiManager wifi = (WifiManager) getSystemService(Context.WIFI_SERVICE);
            lock = wifi.createMulticastLock("mylock");
            lock.acquire();

DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ARCAO: moc díky za info, to jste mi ušetřili spoustu bádání proč to nejde .. zrovna na HTC mám ten problém a vedle tablet mi dostává všechny v pohodě.
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    DRIZDIK: Jeste tady: http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=2917

Na HTC je to pry zarizly na ve wifi driveru.
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    DRIZDIK: S broadcasty je obecne problem, protoze prijem neni na vsech zarizenich povoleny. To je taky duvod, proc treba slavny Blikocinkofon (https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.inmite.prj.jingles.android) od Inmite funguje jen nekde.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Někdo kdo tu pracoval se sítí (UDP, broadcasting) na Androidu? Potřeboval bych nasměrovat co přečíst. Jedno zařízení vidí všechno a druhý ani vlastní broadcasty. Co s tím.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    VIRTUALVOID: Live Wallpapery jsou uspány, pokud zrovna nejsou vidět. Mj. při zhasnutí displeje. A jelikož lockscreen bez připojené nabíječky usíná nejpozději do 10 sekund, je naprosto zbytečné něco takového řešit :-).
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    TOMDOTCOM: bezohladu na to, kolko trva render, mas zmeranu spotrebu baterky ?
    lebo ja by som to urobil tak, ze ak je device na nabijacke tak by som kludne nechal 1-10 sekund, ale v opacnom pripade by som to mal na minutovej baze.
    TOMDOTCOM
    TOMDOTCOM --- ---
    VIRTUALVOID: render feedu do bitmapy (pokud je wallpaper viditelny) delam radove kazdych cca 1-10 sekund. Na jednu stranu je potreba drzet aktualni minuty v casovych udajich, na druhou stranu neakcelerovany kresleni textu neni uplne rychly ani na N4 a cely render par desitek ms sezere.

Vykresleni feedu a blend s obrazkem pozadi delam bud co cca sekundu nebo pri kazdym frejmu kdyz pozadi skroluje nebo prave probiha fade-in/out. Bohuzel ten blend (dve bitmapy s alfou a colorfilterem) je taky bez akcelerace dost pomaly, takze treba posouvani mezi homescreenama s viditelnym feedem je nekdy trochu sekany
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    TOMDOTCOM: hmm, takze vyrabas bitmapu on the fly ? ako casto ?
    TOMDOTCOM
    TOMDOTCOM --- ---
    VIRTUALVOID: V tomhle pripade si komplet source necham pro sebe :)
    Ale je to live wallpaper, cili pokud jde o "modifikaci lockscreenu" tak zadna veda. Jedina magie je ze se chytna na par zajimavych eventu aby poznal stav (vypnuto/lock/unlock):

IntentFilter filter = new IntentFilter();
    filter.addAction(Intent.ACTION_SCREEN_ON);
    filter.addAction(Intent.ACTION_SCREEN_OFF);
    filter.addAction(Intent.ACTION_USER_PRESENT);
    getApplicationContext().registerReceiver(lockStatusBroadcastReceiver, filter);
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam