• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    Diskuse o vývoji aplikací pro platformu Android.
    -----------------
    Tipy, Triky, Postřehy, Začátečnický help, Nápady na nové aplikace.

Oficiální developerská stránka: http://developer.android.com
    Něco málo v češtině na WiKi android fora: http://wiki.androidforum.cz/index.php/Programov%C3%A1n%C3%AD
    Článek na Zrojáku: http://zdrojak.root.cz/clanky/vyvoj-pro-android-ii/

Docela zajímavé tutoriály přímo od vývojářů ze Sony Ericsson:

na tvorbu vlastního View adapteru
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

zajímavý nápad na zoomování jedním prstem - aneb vytváření gest
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    rozbalit záhlaví
    GORG
    GORG --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Jestli jim tvuj telefon v obchode funguje,tak mas asi neco s driverama v PC nebo neco takoveho? Nejake odinstalovani,nainstalovani apod. asi muze pomoct
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    THE_SON_OF_MAN: žeby trojánek ? dělal mi podobný věci
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    Potrebuji pomoc. Mam HTC One S a po update na jellybean uz mi pocitac nerozpoznava mobil. Potrebuju dostat data z telefonu do pocitace a dokonce jsem si stahnul ten jejich debilni SyncManager, ale ani ten mi nerozpozna telefon. Jo a z nejakyho duvodu se mi vzdycky vytvori dalsi CD-Drive misto SD karty. Na ten CD drive se samozrejme nemuzu dostat. Uz jsem byl i v HTC obchode (tam jim to funguje), volal na HTC technickou, ale bohuzel problem je stale nevyresen. HELP!
    GORG
    GORG --- ---
    tak to vyřešilo nahráním stable verze staršího androidu 2.3 v cyanogenmod 7. hned se to chytlo a USB se nabízí. hurá :)
    GORG
    GORG --- ---
    ARCAO: Z nějakého důvodu se telefon v adb devices ukazuje jako Offline. U adb přes wifi.
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    GORG
    GORG --- ---
    PISKVOR: dík za tip. minimálně rozchodit přesouvání souborů přes wifi by pomohlo
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GORG: QuickSSHD na Androidu + Total Commander s SFTP pluginem na Windows -> připojení k filesystému i po síti. (já vím, že to neřeší
    GORG; to byla reakce čistě na ten poslední příspěvek)
    GORG
    GORG --- ---
    trošku to zpomaluje vývoj, když si tam APK musím posílat e-mailem ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    REFLEX: Řeším teď to samé s LG Optimus Black, ikdyž tohle je asi šlágr u hodně telefonů. Mám modovaný telefon cyanogenmod nejposlednější

Mně to fungovalo dobře, ale pak zničehonic před pár dny ten telefon přestal komp vidět. Adb devices neukazuje nic atd. Nejde už dokonce ani připojení na SD kartu jako storage. Přes čtečku v USB jsem do sd karty tedy narval novější mod firmwaru, ale problém přetrvává. Device manager (win7) mi tam ten telefon ani neeviduje, takže to dost vypadá, že je spíš problém ve Windows a driverech. Zkoušel jsem ho zapojit i do jiných USB portů, ale nějaké drivery sice nainstaluje, ale ne tak jak předtím, když to šlo.

Zvláštní bylo, že komp ten telefon rozpoznal, když jsem byl v tom Recovery módu při flashování. Dokonce mi zpřístupnil SD kartu.

Jinak mám tam NIGHTIES verzi neb stable mi ho taky dělala pro ADB neviditelný.. pak jsem tam dal tu latest nighties a sic to nebylo moc stabilní, tak byl už konečně vidět v adb devices. Pak to ale říkám zničehonic přestalo fungovat. Instaloval jsem tam předtím hafo různých aplikací a her až z toho byl telefon nějakej zpocenej. Taky se mi rozbil miniUSB kabel a komp dost mátlo, když se mu tam střídavej připojoval/odpojoval kvůli blbému kontaktu. Možná to rozhodilo tohle, že se okna z toho nakoply
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    VIRTUALVOID: jj zkousel jsme zapnout vypnout, restart, vsechno :]
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Telefon tam vůbec není, nebo je offline? Jaký máš operační systém? Na Linuxu u HTC dost pomáhá spustit ADB pod rootem.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    REFLEX: divne, a urcite mas v developer options zaskrtnute usb debugging? mne sa to z nejakeho neznameho dovodu tiez vypina... ale zapnem a funguje
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    VIRTUALVOID: nefunguje porad, zkousel jsem to i odinstalovat
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    MRAKY: dekuju :)
    PEK
    PEK --- ---
    Metro hlídač pro Android - neoficiální prohlížeč fotek od čtenářů deníku Metro.

git clone git://github.com/petrkle/metro-hlidac.git
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MATHEZ: potom predpokladam, ze telefon nemas rootnuty. Takze podle typu tveho telefonu se ti muze povest ziskat ty hesla a taky nemusi
    najdi si postup rootovani pro tvuj model telefonu. Pokud neni trebas mazat data v prubehu te procedury, tak pak uz by to melo jit...
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    MRAKY: dikes, muzes byt trochu "blbuvzdornejsi" prosim? nejsem developer...ten telefon prakticky nepouzivam, odlozil sem ho a cekam na lepsi casy az si budu moci dovolit neco vykonnejsiho. ani nevim kde mam usb kabel na propojeni, to bezpecne neni uplne mandatorni :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MATHEZ: pouze pokud mas roota. (coz vylucuje slovo bezpecne ;) )
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    prosim o radu nebo o nasmerovani do patricneho auditka:
    potrebuji ze sveho samsung galaxy ace dostat WPA/WEP klic k moji wifine. pro pc jsem kdysi pouzil appku ktera mi vytahla z w_XP zasifrovany klic a importovala jej do jineho PC...vite o podobnem sw pro android (bezpecnem..) prosim?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    REFLEX: htc sync vypni a z cmd line adb kill-server. htc sync totiz ma svoj adb tak sa ti biju / mal som to same s tym istym telefonom..
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Jsem trochu frustrovan

Nemam rad sdk emulator tak pouzivam adb, vse v poradku funguje dokud jsem si (asi) neupdatnul telefon HTC Desire X na 4.1.1 od te doby adb nemuze najit muj telefon, vyzkousel jsem vse, preinstalovat ovladace, SDK, restarty

jediny co by asi fungovalo je downgrade telefonu, ale do toho se mi vubec nechce

Nevite nekdo nahodou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam