zdravim..
byl by nekdo ochoten mi pomoct radama pri vyvoji prvni mobilni appky (rekneme takovy osobni mentoring, nechcu vsechny zatezovat zacatecnickyma dotazama)?
jsem se zarek, ze do toho musim vstoupit a nerad bych se vydaval nejakyma slepyma ulickama..
sehnal jsem si zakazku, ktera je ciste ucici, takze prakticky zadarmo, k tomu ucelu, aby me to dokopalo v danem terminu neco udelat..
jde o klasickou mobilni appku k malemu festivalu, tzn nejake profily ucinkujicich, mapku se stagema a lineup (tohle je minimum, ktere budu rad, kdyz zvladnu, nejake dalsi ficury bych pridaval az bude tohle hotovo a funkcni a zbyde cas)..
appka by mela byt nejmin pro android a iphone.
muze me nejak nakopnout, co k tomu ucelu nejlepe pouzit?
jsem ve stadiu, kdy bych chtel asi pouzit phonegap (kvuli cross-device) a uz jsem vystoural i nejaky hotovy klikaci lineup, ktery se jenom preskinuje, pripadne doladi, co nebude vyhovoat..
ale dal nevim vubec co. moje znalosti konci u jedne aplikaci pro jquerymobile, kterou jsem delal, ale ta bezela normalne pres url v browseru, coz ted nechcu.
nasel jsem si i nejaky predpripraveny phonegap skeleton (hello world), ale ten mi naposled nejak v mobilu padal, pak uz jsem nemel nervy :)
za kazdou radu budu vdecen, asi potrebuju trosku povodit za rucicku. navic na to neni uplne moc casu..
ze startu me teda zajima nejmin:
1/ ten phonegap je ok reseni (neni cas na to to psat zvlast pro iphone a pro android a i rozpocet se blizi nule. a taky bych se chtel naucit "standard" ktery pravdepodobne zuzitkuju i v budoucnu)?
2/ s jakou prodlevou bych mel pocitat ohledne tech appstoru vcetne develop registraci? aby se nestalo, ze festak probehne a oni to budou nejak validovat a nebude to k dispozici..?
3/ co dal? mam si udelat staticky "web", ktery strukturou odpovida te appce?
za jakekoliv rady diky. jak jsem psal na zacatku, tak pokud nekdo bude tak ochotny, ze bych veci mohl resit pravidelne i v prubehu vyvoje, budu radsi, kdyz mi napise do posty, nez vsechny otravovat tady..