• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    ALMIGHTY88:
    FALCO: a to je ten SSD must-have nebo je to jako spíš lepší a doporučený to mít ? vůbec se v tom nevyznám a volil bych uplně naslepo... koupil bych ho asi se zpožděním...
    FALCO
    FALCO --- ---
    ALMIGHTY88: jednom dodám že ten SSD je pro mě důležitější než extra RAM. zase extra paměť tolik nestojí.
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    JADER_NOMAK: Já dělám na starém Airu, i5, 8GB RAM, SSD (resp. bazmek napájený přímo na desce), Android Studio běží krásně, jen emulátor jsem nikdy nezkoušel, vše testuju přímo na přístrojích... Běží to naprosto bez problémů, jen debugger je trochu pomalejší (ale to neni strojem afaik)
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    JADER_NOMAK: Mělo by to být v pohodě, jen bych asi přikoupil dalších 8 GB RAM. To se určitě neztratí (tedy s Eclipse ztratí jako nic :)). A jedno doporučení bokem - zauvažoval bych o dodatečném pořízení SSD na systém, aplikace a i na projekty, a původní disk hodil do rámečku (na zbytek dat) místo optické mechaniky, která už je dnes spíš takovým přežitkem. Z osobní zkušenosti to hodně zlepší kvalitu života s notebookem.
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    Ahoj, zaplatil jsem si základní kurz vývoje Android aplikací a zjistil jsem po začátku kurzu, že můj starý notebook, který dosud zatím fungoval dobře už nestačí výkonem. Genymotion nabíhal dobrých 45 minut a stejně jsem to musel vypnout v polovině. Mám staré Lenovo X61. Eclipse má taky pomalou odezvu. No, roky plynou hodně rychle. V IT dvojnásob.

Už je fakt starej a tohle byl poslední impuls ke koupi nového notebooku. Potřeboval bych poradit jaký notebook bych si měl koupit, respektive na čem pracujete vy? Nebo ještě jinak - vyhlídnul jsem si Lenovo Thinkpad E550 - patnáctipalcovej s Intel Broadwell i7, 8GB RAM plus nějaká dvougigabajtová grafika s terabajtovým diskem. A mám v plánu na tom pracovat ve Win10 a Ubuntu LTS.

Bude to nějaký ten rok stačit? Nebo je to uplně k ničemu?

Díky za každej názor, jediný na čem trvám, aby to byl notebook. Nemám pracovní stůl.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Dělal tu někdo s OpenSLES v NDK? Potřeboval bych přehrát zvuk z mikrofonu na výstup s minimálním zpožděním, ale vůbec se s tím Native kódem nekamarádím ..
    GORG
    GORG --- ---
    DRIZDIK: Windows. Zkusím ověřit, jestli tam není nějaké jiné adb ještě. To by mohlo být tím. Dík za tip.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    GORG: Na jaký si platformě? Jestli tvůj uživatel ty zařízení vidí. Používá AS stejný SDK z jakého voláš ADB?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GORG: Zkus Eclipse.
    GORG
    GORG --- ---
    Android studio píše No connected devices navzdory tomu, že "adb devices" telefon normálně vidí? Říká to někomu něco?
    Instaloval jsem tam universal adb driver.. pak zkusil Google USB driver z SDK manageru

Android Studio doesn't see device - Stack Overflow
    http://stackoverflow.com/questions/16596877/android-studio-doesnt-see-device
    Tady řeší otázku na to samé, ale ty odpovědi myslím úplně míjí samu otázku. Popravdě jediné, co potřebuju je dostat se k logcat, ale nějakým přehledným způsobem.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    REDTIME: Osobně jsem to dělal a není to zas tak náročné.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    FTN: aha... no obecne drzet si vyvoj nativnich aplikaci pro obe platformy jednim clovekem je temer nerealny pozadavak... na to uz je potreba prave firma a celkem vysoky rozpocet.... osobne bych radeji volil neco ve stylu phonegap + cordova, coz je udrzitelne jednim clovekem a navic pomerne snadno realizovatelne pokud jim ta aplikace defakto funguje na webu
    FTN
    FTN --- ---
    REDTIME: Nemusí. "Problém" je v tom, aby uměl/i oba systémy.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    FTN: a ten problem je, ze to musi byt jeden clovek/jedna firma... nebo je to jedno?
    FTN
    FTN --- ---
    Zdravím všechny! Sháním doporučení, nebo někoho, kdo by byl schopný napsat aplikaci pro Android. Je to práce pro malou reklamní agenturu a klientem je realitní společnost. Takže se jedná (tuším) o napojení na vyhledávání realit, které jim teď funguje na webu. Grafiku bude nejspíš řešit ta reklamka. Problém je, že by totéž potřebovali pro iOS. :) Díky za tipy, asi tím zaspamuju ještě vedlejší téma.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ISHY: Eclipse ti jednoduše neumožní používat buildTypes a flavors.
    ISHY
    ISHY --- ---
    Ahoj všichni. Chtěl jsem se zeptat zda je nějaký zásadní rozdíl mezi vývojem v Eclipse a Android Studiu?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Zdravím osazenstvo! Rád bych vás pozval na Zoo Hackaton do Liberce. Mobilní vývojáři jsou víc než vítáni! :) http://gdgscl.github.io/zoohackaton/
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    MAKROUSEK: custom build CM12 5.0.2 na LG G3 moze byt ?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOHN: Nepomuze. Prave.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam