• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PAYAXY: Asi proto hledaj toho developera :-)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    ALIJEN: HTTP/1.1 500 Internal Server Error ;-)

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    REDTIME: Dekuji, mrknu na to.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    REDTIME: tohle jsem nemyslel. Měl jsem na mysli nejaky "Apache pro android". Koukam ze se to resi tady:

apache, mysql pro android • AndroidForum.cz • Otevřená komunita pro otevřenou platformu - Android mobily a tablety
    http://androidforum.cz/apache-pro-android-t8114.html

Resil jste nekdo neco podobneho?
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    CHEVALIER: firebase
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Ahoj. Jsem totalni zacatecnik. Potreboval bych nejaky free android server. Chtel bych udelat webovou aplikaci ze ktere bych na server do databaze-souboru zasilal, pripadne vyvolaval formularova data. Dekuji.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    REDTIME: my greenDAO a teď zkoušíme Requery, který vypadá super. Není to active record, takže to není odděděná třída z něčeho jiného a můžeš model narozdíl třeba od greenDao používat i mimo context, což je dobrý pro unit testing ..
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    cekal jsem vetsi fight... ale diky panove :)
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    REDTIME: greenDAO
    DACAN
    DACAN --- ---
    REDTIME: ormlite
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    Co pouzivate za ORM?
    BABULAX
    BABULAX --- ---
    Ahoj, pracuji na aplikaci typu system overlay.. podobné řešení jako facebook chat heads. Jedná se o appku do auta na přepínamí mezi aplikacemi. Prosím o zpětnou vazbu. http://bit.ly/1SAJDpU
    SUK
    SUK --- ---
    REDTIME: Resetuje - accessory. Tedy vec, kterou vyvijim :)
    Funguje to na tom principu, ze pres USB poslu par control packetu android se prepne. A behem toho se resetuje USB debug a ten s sebou vezme i "TCP debug". Po resetu se lze pripojit ofc znova.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    SUK: zvlastni, adb tcpip mi bez problemu funguje i kdyz telefon odpojim a znovu pripojim pres kabel... neresetuje ty neco adbd?
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    DACAN: Jo na SO se clovek dobre nauci, jak to nedelat nebo jak to delat kdyby se psal rok 2010 :)
    SUK
    SUK --- ---
    DACAN: Pulku SO uz prectenou mam a proto se zacinam ptat ;) Bohuzel, Android je jedna z tech veci, kdy clovek kvuli velmi jednoduchy veci (coz tohle vzasade je, protikus v Ccku ma 300 radku) musi nastudovat pomalu celej framework a debugovat se to prakticky neda...

A kdyz mluvim o debugu - nelze nejak zapnout debug pres wifi tak, aby vydrzel zapnuty i behem pripojovani a odpojovani USB? Aktualne (adb tcpip, adb connect) vydrzi zapnuty tcp debug jen do chvile, nez zapojim USB kabel :-/
    DACAN
    DACAN --- ---
    SUK: ja jsem cetl vsechno, spis jsem nepochopil, ze vlastne nevis jak to vyresit spravne na prvni dobrou. preju hodne stesti, neni lehke zacit zrovna tim co chces delat ty. jses dalsi clovek, ktery bude mit prectenou pulku stackoverflow :D
    SUK
    SUK --- ---
    DACAN: No, co chci delat jsem popsal v prispevcich predtim. Chci udelat TUN pres USB a mit vzasade virtualni sitovou kartu :) K tomu potrebuju urcity veci (reagovat na pripojeni USB accessory, vytvorit VPNService, posilat data z USB na VPN a naopak).

Mnoho z tech veci, co jsi popsal skutecne nevim (programuju vsecko mozny, ale s androidem jsem zacal zlehka pomerne nedavno), o Application jsem vubec nevedel (myslel jsem, ze nic pred Activity/Fragment neni). Kazdopadne dekuju, vse, co jsi poslal, prostuduju. I kdyz kdovi, co mi to pomuze, protoze mi obcas pripada, ze z androidi dokumentace nic nechapu :(
    DACAN
    DACAN --- ---
    SUK:
    Mam celkem problem pochopit na co presne se ptas.
    Mozna vis, mozna nevis, ze:
    - dobra praxe je extendovat Application class, kde overridnes onCreate a tahle metoda bude tvuj entry point. Patrne v budoucnu budes chtit pridat dalsi aktivity treba pro settings tve appky, help, about. Dost snadno se pak muze stat, ze tvoje hlavni aktivita nebude (diky chovani systemu, nebo nejakym tvym specifickym poustenim dalsich aktivit) bezet, prijdes o tvoje thready a mozna ani nebudes mit moznost zjistit, ze uz nebezi.
    Neni tedy dobre se spolehat na nejakou launcher aktivitu jako na singleton, aktivita je defakto jen jedna z obrazovek tve aplikace. Takze: Trida Application existuje po celou dobu behu aplikace. Je to dobre misto pro inicializaci komponent, bez kterych nema beh aplikace smysl, tedy i tvoje thready pro jakousi komunikaci.
    - Mozna sis nevsimnul ze Service bezi na main threadu. Pokud chces k necemu pouzivat service na non-main threadu, je k tomu urcena trida Intent Service.
    - Je dobre vedet jak funguje Thread, Looper, Handler.
    - precti si neco o moznosti pouziti privatnich procesu. mozna bys je mohl pouzit pro tve dva "thready".
    Treba Spotify tuhle moznost vyuziva. Nevyhodou je nutnost mit inter process komunikaci, ktera ma tusim limit 1 MB per transakce/hit/call.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam