• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    Diskuse o vývoji aplikací pro platformu Android.
    -----------------
    Tipy, Triky, Postřehy, Začátečnický help, Nápady na nové aplikace.

Oficiální developerská stránka: http://developer.android.com
    Něco málo v češtině na WiKi android fora: http://wiki.androidforum.cz/index.php/Programov%C3%A1n%C3%AD
    Článek na Zrojáku: http://zdrojak.root.cz/clanky/vyvoj-pro-android-ii/

Docela zajímavé tutoriály přímo od vývojářů ze Sony Ericsson:

na tvorbu vlastního View adapteru
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

zajímavý nápad na zoomování jedním prstem - aneb vytváření gest
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    rozbalit záhlaví
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    DRIZDIK: díky, zkusím se na to ještě podívat. hodně jsem projížděl stackoverflow apod, ale nějak se mi nepovedlo to rozchodit, tak jsem volil variantu placené pomoci.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    RADDINO: Najdi si CursorAdapter a jak to nad tou DB udělat, případně notifikuj o změnách po nějakém event busu/ rx busu ten tab(adapter), který se má obnovit
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Sháním někoho, kdo by mi pomohl vyřešit pravděpodobně jednoduchou věc, na kterou já jako samouk a člověk aktivně neprogramující trávím již XY hodin bez řešení. Dělám na osobním projektu, mám SQLite db ze které si tahám data do ListView které mám ve fragmentu TabHost. Nedaří se mi rozchodit, aby se ListView refreshnul při přidání/ubrání záznamu (začal jsem to dělat hrozně prasácky a uvědomuji si, že je to blbost). Počítám s finanční odměnou, můj odhad jsou 3 hodiny práce (zorientovat se v projektu a v mém kód a věc vyřešit). Práci možno zadat mailem, ale nebránil bych si i setkání v Praze(kafe/pivo na mě) a řešení naživo ukázat (kod pošlu předem) a zároveň lehce nakopnout, kde všude mám chyby a co se běžně dělá jinak. Koukal jsem na zmiňované guru.com, upwork, hire apod. ale pro takový one-time task je to myslím zbytečně složité. Pokud by měl někdo zájem, víc infa napíšu do pošty. Díky
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HORST_FUCHS: Zkus www.guru.com. Vazne.
    NESCIUS
    NESCIUS --- ---
    WERT
    WERT --- ---
    Potreboval bych jednoho az vic programatoru do teamu abychom dali takovou krapet slozitejsi appku dohromady, najdu nejakou malou firmicku nebo velmi zkuseneho android programmera s tim ze by to v budoucnu melo byt i pro ios?

Ja pripravuju UX, Design, Grafiku...
    Vice informaci posta.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    SCORPIX: Context wrapper by s tím neměl mít nic společného. Jen nastav locale a zavolej context.updateConfiguration s novým locale
    SCORPIX
    SCORPIX --- ---
    Doresil tu nekdo uspesne zmenu lokalizace na ruzne jazyky za behu programu? MyContextwrapper mam ale nic nedela, a to applyOverrideConfiguration mi haze porad chybu s getResources..:( Dik za kazdou radu
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    Mohl by mi nekdo poradit s react native? Potrebuji pouzit jednoduchy wysiwyg editor, libilo se mi react-native-zss-rich-text-editor. Mam problem ale s rozchozenim vkladani obrazku a nejsem si jist, jak je pak poslat pres api. Bohuzel jsem nenasel zadne priklady, ani k jinemu wysiwyg? Muze nekdo poradit, pripadne vite jiny wysiwyg edior?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    DACAN: Jednoduche jak říkáš .. plublikování pomocí maven publish pluginu do gradlu ..
    DACAN
    DACAN --- ---
    Jake artifakory?
    Mame Gitlab CI.

Zkousel jsem pred par mesici pustit a poklikat jFrog v dockeru na lokalu.
    Je to reseni prvni volby?
    V provozu jsem to prilis nezkousel, proste jen checknul, jestli se z prislusne url tahaji dendence.

Zatizeni dokazu popsat jen poctem useru do max 10. Za cas budeme mit par knihoven, kvuli kterym chci tenhle stroj rozbehat.

Unika mi nejaka slozitost? Prijde mi to celkem trivialni. Nezkoumal jsem samozrejme publikovani vlastnich artefaktu. Chytremu napovez, prosim :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    REDTIME: Vy nečetli a rozmrazili? Jiné zkušenosti než "namatlal jsem to tak blbě, až jsem rozbil sandbox"?
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    MATHEZ: mate nekdo jine zkusenosti?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    HARVIE: Srovnávíš čistej příklad hello world s psaním ro framewrok který ti běží v nějakým embedded zařízení a mám být schopný relativně mněho věcí. Když si vezmeš jakýkoliv webový framework, tak na tom budeš hodně podobně. Ale samozřejmě můžeš psát v ReactNative a budeš na tom líp (NOT!) :-)
    SUK
    SUK --- ---
    Uprimne, na A. mi daleko vic vadi jine veci. V kombinaci s Javou se obcas objevuji naprosto nesmyslny pozadavky. Treba nutnost osetrit vyjimku, ktera nemuze nikdy nastat, zato vec, jejiz selhani je pomerne dost pravdepodobny neni nutno osetrovat. Kilometry boilerplate kodu pro pomerne jednoduchy veci. Framework samotnej mi obcas pripada jako tydenni splacanina s tim, ze pripadny nelogicnosti se "opravi" v budoucich verzich tim, ze pribude dalsi funkce/objekt/sada objektu na vykonani te dane veci.

Vzasade obdivuju lidi, co s tim pracujou a libi se jim to
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HARVIE: Ano. Posledni appka, kterou pro me napsal jeden Indian ma 400 kB kodu, cely projekt ma 87 MB. A porad roste.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    DACAN: no počkej... to je až další level demence, kdy lidi zjistili že jediný na co je ten android dobrej je napsat v něm interpreter javascriptu a v tom pak teprve píšou všechno ostatní aby to chodilo i na iphonech :-D
    DACAN
    DACAN --- ---
    HARVIE: ses az ted probudil do sveta lednicek bezicich na JS? Tak vitej. Ten nastroj na obfuskovani a vyhazovani nepouzivanych trid se jmenuje Proguard.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    HARVIE: máš vesměs pravdu, přijde mi, že Google je teď ve stavu jakože ¯\_(ツ)_/¯ pač nejsou schopný bez regresí ani udělat novou patch verzi pro jejich support library. Je mi z toho fakt smutno.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Tak jsem cvicne vygeneroval v android-studiu prazdnej projekt, zkompiloval a nahral do mobilu...

2900 souboru, 25MB, 80000 radek. V mobilu zabírá hello world 4.5MB... hustý... Pamatuju si android aplikace kolem 100kB, co dělaly něco užitečnýho. Tohle mi přijde dost...

Tak nevim jestli sem zapšklej debil ze starý programátorský školy, ale přijde mi to trochu přehnaný.

Když o tom tak přemejšlim, tak za to možná můžou nějaký ladící informace a procedury, který se při finálnim buildu odstraní z výslednýho APK... Nicméně množství automaticky generovanejch zdrojáků je fakt nechutný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam