• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    Diskuse o vývoji aplikací pro platformu Android.
    -----------------
    Tipy, Triky, Postřehy, Začátečnický help, Nápady na nové aplikace.

Oficiální developerská stránka: http://developer.android.com
    Něco málo v češtině na WiKi android fora: http://wiki.androidforum.cz/index.php/Programov%C3%A1n%C3%AD
    Článek na Zrojáku: http://zdrojak.root.cz/clanky/vyvoj-pro-android-ii/

Docela zajímavé tutoriály přímo od vývojářů ze Sony Ericsson:

na tvorbu vlastního View adapteru
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

zajímavý nápad na zoomování jedním prstem - aneb vytváření gest
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    rozbalit záhlaví
    JINX
    JINX --- ---
    RADDINO: Asi bude existovat weekly newsletter a awesome na githubu.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Doporučíte nějaký news feed z oblasti vývoje pro Android, novinek, zajímavých knihoven apod? Něco co si večer naklikat do Pocket a přes den přečtu v metru. Díky
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    KAZATELL: Krátká odpověď: Ne :-) dlouhá odpověď: v případě existující dokumentace a SDK k té krabičce ano, ale cena takové aplikace bude klidně přes 50 000,- :) (2000,- za hod programování). Při existenci všelijakých chromecastů atd je to čistý ekonomický nesmysl.
    SUK
    SUK --- ---
    FRENNET: Zeptam se, co je to HTPA? Co jsem nasel na googlu moc na programovani nevypadalo :D
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    zeptám se jako úplný neznalec těchto technologií a programování, ale mám krabičku (od BlackBerry) která fungovala tak že se k ní připojí přes BT telefon a krabička se pak připojí přes VGA na monitor a tím se streemuji prezentace v telefonu a tak. Bohužel to jelo jen přes nějakou apku v BlackBerry s OS 7.**** jde napsat nějaká apka na android jen s pomocí tě krabičky, nebo je k tomu potřeba i původní aplikace a klíče a podobně?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    hfgl
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    poptavka:
    kamos hleda cloveka co by umel flashnout cinsky tablety vykoupeny z insolvence od nejmenovane ceske firmy. jedna se o vetsi pocet kusu. pokud je tu odbornik co by zvladnul podobny ukol, prosim volejte na 604 982 095, pan Kodym; do patku potrebuje podat nabidku (kterou nepoda dokud si nebude jisty ze tablety pujdou preflashovat), takze je nutne jednat velmi rychle. pan je velmi seriozni
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FRENNET: Android se programuje zhusta tak, ze davas dohromady knihovny. Treba tady mas ruzne kalendare, ktere muzes pouzit: https://github.com/wasabeef/awesome-android-ui/blob/master/pages/Calendar.md
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Zdravim!
    Dostala jsem napad na jednu apku(?)/kalendar s informacemi pro kazdy den. Ona ta apka(?) uz existuje, ale ne v cj a v katastrofickem stavu ( dle recenzi je to nepouzitelny shit). Tak ji chci napsat dle svych predstav. No jsem uplny novacek programovanim nepolibeny. Hledala jsem nejake navody a dopatrala se k moznostem:
    1. Napsat ji v Java (znamena ucit se za pochodu pri psani).
    2. Napsat ji v HTPA(coz mi prijde schudnejsi, trochu to znam).
    Co je lepsi?
    Dale pak: existuji nejake volne dostupne predepsane neco? V tomto pripade kalendar? Ze bych si ho pak upravila a doplnila dle sebe.
    A tohle je hnuso otazka. Da se stahnout uz hotova apka a s ni pracovat-prelozit, doplnit atd.?
    Diky
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    REDTIME: Díky. Použil jsem nějaký generátor, tak snad se v tom nikdo nebude hrabat.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    RADDINO: nikdo neříká, že kvůli tomu musíš mít vlastní web, stačí je napsat (můžeš si vygooglovat sample nebo jsou i generátory) a umístit je veřejně do google docs / dropbox / jakýkoliv jiný cloud.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    "Aplikace obsahuje soubor APK s kódem verze 1, který požaduje následující oprávnění: android.permission.CAMERA. Pro aplikace s těmito oprávněními v souboru APK je nutné definovat zásady ochrany soukromí."

Jak tohle řešit, pokud se jedná o malou appku, která nebude mít web? Řešili jste to někdo?
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    RADDINO: konstanta "utf8" -> viz. přetížení o jednom parametru, co jsem poslal zde: [ H_U_N_T_E_R @ Android development ]
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    H_U_N_T_E_R: co prosím dělá textEncoding?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    DRIZDIK: diky moc. Tam hde jeste o to, ze je to webview, kde je stranka, na ktery odchytavam javascriptem touchdown atp. Tudiz bych potreboval jeste nejak odlisit gesto pro stranku a pro aplikaci. S refreshview jsem problem nemel.
    Kdyz pises, ze je to nejhorsi zpusob... jak by to melo byt spravne?
    A kde se takovy veci dozvedet? Zatim googlim a nejcasteji cerpam z android developer stranky. Pak sem nasel nejaky prastary tutorial na rootu, ale ten je asi moc obecny.
    Predem diky za trpelivost.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    GIOMIKY: Pokud potřebuješ jen to tak ti stačí jakýkoliv view a odchytávat na něm touch eventy a detekovat swipe .. buď si to napsat sám, nebo implementovat nějakej guesture listener. Na tuhle událost potom vyměnit URL v jediném webview .. ale je to asi nejhorší způsob jak udělat appku :-D
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    DRIZDIK: Me by bohate stacilo, abych mohl pri swipe vlevo vpravo vymenit stranku. Neni nutne mit nekolik webview. Na kazdy pad s tim docela bohuju. Zkousim NestedScrollView, ale ani mi to nezachytava eventy. Tak nevim. :-(
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    GIOMIKY: Tady už máš spoustu možností od obsluhování tohodle v javascriptu uvnitř stránky, přes nějaké fragmenty ve viewpageru po implementaci guesture handleru a složitějšího hraní, protože mít několik webview vedle sebe nebude zrovna hezké pro zdroje v telefonu, kor když budeš svipovat a ty webview ti budou umirat a zase se startovat
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, jeste jeden dotaz. Mam jednoduchou apku ze sablony s menu. Tzn. Na strane mi vyskoci menu. Mam tam nadefinivanych asi 5 polozek. Kdyz vyberu polozku, tak se mi v webView nacte jedna stranka. Zvladl jsem jeste naimplementovat refresh. Ale co bych jeste potreboval je scrollovat mezi polozkama menu pomoci swipe doprava doleva. Vsechno to mam v jedne tride, pricemz override na refresh a menu je to, co jsem dopsal. Z googleni tusim, ze bych mel pouzit fragmenty?! Bohate by mi stacilo, abych zachytil swipe do stran, ktery kdyz provedu, tak se okraj jako zschveje. Jenom netusim, co bych mel implementovat a jak. Predem diky za rady.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    H_U_N_T_E_R:
    H_U_N_T_E_R: díky, vyzkouším.
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    H_U_N_T_E_R: jo a ještě převod stringu z UTF16 na UTF8
    public static String toEncoding(String str) throws UnsupportedEncodingException {
    return new String(str.getBytes("utf8"), "utf8");
    }
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam