• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    JINX
    JINX --- ---
    Mi to podle webu androidu v Q tak tragicke neprijde. Nechce se ti napsat na support android devs at k tomu poslou nejake vyjadreni jak se to ma spravne delat a pak se s nami podelit o odpoved?
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    Proboha, neni nahrada. Skenování wifi sití v okolí zařízení žádná jiná knihovna neudělá, už ted použávám nejpřímější přístup a přímější není. A knihovna by nabídla jen prostředníka k tomu co už ted používám a náhradní API od Android OS není.
    JINX
    JINX --- ---
    ADAMH: Prave pro toho vyvojare tam ta anotace je. Takze si to musi vyresit on, bud pouzije jine aktualni API, nebo knihovnu, nebo si to napise sam.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    JINX: Nemuze hlidat vyvojar. Za tu deprecated funkci neni zadna nahrada. A jak jsem psal, jedine co me napada dat tam maxSDK tusim ze jsem to nekde kdysi davno zahledl ale to zda to je funkcni a google play by se tim ridil opravdu netusim.
    JINX
    JINX --- ---
    ADAMH: No ale to by si mel hlidat ten vyvojar. Nepustit do Store appky ktere vyuzivaji deprecated veci by bylo asi fajn - ale precejenom by to mela byt spis starost vyvojare dodat funkcni vec do Store.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    JINX: no nadsazce ze neni moc zrovna asi spravne prodavat neco co stejne nebude mozno dale vyvijet a vydavat, jednoduse proto ze od Q to nebude funkcni a google play ani neumoznuje mam pocit dat maxSDK ci neco takoveho aby to jen dojelo vklidu bez updatu
    JINX
    JINX --- ---
    ADAMH: Uplne nerozumim te nadsazce. Je tam anotace deprecated.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    Nadsázka: prodám mobiní aplikaci wifi analyzer, 1M+ stažení, 145k aktivních instalací, značka od Androidu Q přestane fungovat a nasraní uživatelé budou dávat 1 hvezdu a stěžovat si developerovi nikoli googlu :)
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    Zatim jen preview Q

ale i tak , ve WifiManager

/** @deprecated */
    @Deprecated
    public boolean startScan() {
    throw new RuntimeException("Stub!");
    }

v SDK 28

@Deprecated
    public boolean startScan() {
    return startScan(null);
    }

Otazka je zda to tak zustane ci to zmenej.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    Když už to tu tak hezky žije. Nemáte tip na firmu či freelancera co se zabívá ASO a celkově marketingovou podporou mobilních aplikací - pouze android.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    JOHNY_G: Podepisuju si až z shellu, tak jak ještě z dob kdy android studio nebylo ani ve verzi 1.0. Nemyslím si, že by měl být nějaký důvod to měnit.

signingConfig nevám, tedy možná tam je ale nevím že bych ho někdy řešil :) Přepínání mě netrápí, release nedělam každý den ani týden.

V zásadě očekávám konzistenci, ale je pravda, že v době příchodu android studia 1 bylo SDK pro eclipse take trosku cílene poškozeno aby byla jeho instalace obtížnější a tím byly developeři donuceni přejít na zmiňované android studio (nakonec jsem si zvykl).

Takže s příchodem app bundle očekávám taktéž klacky pod nohy a zdá se že už tu nějaké jsou.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ADAMH: Doporučuji ti nastudovat si koncept type inference.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    ADAMH: A signingConfig máme? :-) Jinak být tebou, tak používám spíš assemble, ať si nemusíš furt jak jouda přepínat Build Variant :-).
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    Zvláštní, android studio 3.3., cisty novy projekt, prepnu na release build, tam build apk (ne bundle) a vygenetuje se me app-debug.apk
    Ja hadam ze umyslny bug aby lidi vice presli na ten jejich app bundle.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Jde nejak portnout ckova aplikace, ktera pouziva ncurses na Android?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Mimochodem je na typování ještě citlivější než Java. Např. Nullable/NonNull (v Kotlinu otazník) je naprosto striktní záležitost, a neošetřený kód se vůbec nezkompiluje. Samotné Android SDK je bohužel pořád Java, kde vývojáři anotují nullability pravděpodobně generátorem náhodných čísel, takže když to někdy spadne na NRE, tak můžeš vsadit všechny boty, že to přilezlo z Javy v rámci interoperability. Stačilo pár měsíců s Kotlinem a Java mě celou řadou podobných archaismů dohání k šílenství.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    ADAMH: Kotlin není v žádném případě beztypový. Jenom typuje implicitně, stejně jako C#. Takže pokud napíšeš "var number = 1f", tak to bude float. Když napíšeš "var number = null", tak se ti to nezbuildí, dokud to neotypuješ explicitně. Není pravdou, že se otypuje prvním přiřazením hodnoty (lazy), musí to být už při deklaraci.
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    ADAMH: Nejedna se o zadny pokus o beztypovost. Jednak si tam ten typ muzes explicitne napsat, ani IDE ti u toho nebude rvat, a druhak to je na mile vzdalene php a jeho prirazovani cehokoliv do cehokoliv
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    ono minusovat je snadne ale mozna by nebylo odveci napsat proc si myslite ze si to zaslouzi minus
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    Moc jsem ten kotlin nezkoumal ale všiml jsem si jakéhosi pokusu o beztypovost. Samozřejme typ se urči při prvním přířazení hodnoty, ale mě to proste zavání PHP. Které sice jěště stále používám v jeho "čisté"/staré formě ale jsem rád i za javu kde si užiju objekty :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam