• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    Diskuse o vývoji aplikací pro platformu Android.
    -----------------
    Tipy, Triky, Postřehy, Začátečnický help, Nápady na nové aplikace.

Oficiální developerská stránka: http://developer.android.com
    Něco málo v češtině na WiKi android fora: http://wiki.androidforum.cz/index.php/Programov%C3%A1n%C3%AD
    Článek na Zrojáku: http://zdrojak.root.cz/clanky/vyvoj-pro-android-ii/

Docela zajímavé tutoriály přímo od vývojářů ze Sony Ericsson:

na tvorbu vlastního View adapteru
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

zajímavý nápad na zoomování jedním prstem - aneb vytváření gest
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    rozbalit záhlaví
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LWEEK: Dokud to nemáš v jiném procesu, tak by update neměl být problém a závisí jen na tvém modelu, jak moc atomicky ten update potřebuješ udělat. Instanci Realmu sdílíš se zbytkem appky, takže základy pro to, aby ti k ničemu takovému nedošlo bys měl už mít částečně na místě.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Ahoj, mám dotaz na nějakého zkušenějšího android vývojáře. Potřebuju vyřešit zadání kdy aplikace na základě silent notifikace aktualizuje data na pozadí. Silent notifikaci FCM umím přijímat. Pak stáhnu data přes Workera, ale co si nejsem vůbec jist je jak updatovat data v Realm databázi aby nemohlo dojít k nějaké kolizi nebo zamčení DB ze servisy apod. Jak se to standardně řeší?
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    DRIZDIK: perfektní, pomohlo to přepsat na getDefaultVoice() a už mi krásně mluví česky. Díky moc za nakopnutí
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    DRIZDIK: Android mám verzi 12. Zkusím doma, díky za tipy
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    CLOVICEK: Jakou máš verzi Androidu a kde jsi našel dostupné jazyky? Ty bys měl totiž resolvovat dynamicky ze zařízení. Buď isLanguageAvailable(java.util.Locale) nebo getAvailableLanguages() nebo getVoices ()
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    Ahoj, už delší dobu tápu a googlím, ale zatím jsem nenašel řešení, tak se zkusím zeptat tady. Kutím si jako začátečník jednoduchou apku pro přečtení jednoduchých dat jako čas, datum atd., což mi všechno pěkně chodí, jen: v telefonu mám nastaven český hlas, české předčítání i českou lokalizaci. V apce používám nativní TextToSpeech telefonu, ve kterém jsem angličtinu ani nenašel, přesto mluví jen anglicky. V kódu: " t1.setLanguage(Locale.US);" lze podle dokumentace nastavit jen pár jazyků (US, ENGLISH, CHINESE,..). Jsem v Android Studiu a Javě nováček, ale zatím jsem byl schopen všechno najít. S tímhle mám problém. Díky za případně postrčení správným směrem
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    MIKULAS, ADM: Děkuji.
    ADM
    ADM --- ---
    navic v (cz) nastaveni - ochrana soukromi - panel ochrany soukromi - poloha, je to videt (alespon v android 13)
    ADM
    ADM --- ---
    CHEVALIER:to spis dela google play services defaultne, ze periodicky a obzvlast po rozsviceni obrazovky zjistuje polohu, aby byla ihned k dispozici pro aplikaci, ktera si o ni pozada (a ma na to pravo)
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    DACAN: jo, ale tak na to jsou zase jiný metody a kdybych měl takový podezření, dělám factory reset...
    DACAN
    DACAN --- ---
    MIKULAS: ted jde o to, kdy by se to odesilalo. to muze byt klidne na tydenni bazi :D ale nerikam, ze to nezafunguje, jen to chce mit policeno dele.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    CHEVALIER: nainstaluj si https://www.charlesproxy.com/ a pripoj telefon pres pocitac - budes schopen analyzovat veskery traffic
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Mám android 12. Po rozsvícení obrazovky se vždy nekrátko zobrazí symbol určování polohy. Je to asi na 2 vteřiny a pak zase zhasne. Samozřejmně urování polohy v tu chvíli ode mne není povoleno.

Chci se zeptat co se v tu chvíli děje.
    Jestli mám řešit šmírování.
    Jak řešit to šmírování.

Děkuji
    SONIC
    SONIC --- ---
    ZLEJ_HAJZL:
    MIKULAS: vseobecne se do vetsiny androidu da nejakym zpusobem dostat skrz nejaky diry...klavesnice zdileni textu talk back nebo nejaky triky se zadavanim pinu se simkartou a zbesilym klikanim abys system pekne zahltil a zmatnul..free veci na FRP jako ze one click moc nejsou..max nejaky veci co ti trochu pomuzou trebas vnutej telefonu odkaz kterej se ti zobrazi a ty se dostanes do prohlizece youtubu nebo nekam jinam a pak uz zas alchimie..jinak je to vsechno placeny s tim ze treba vetsinu Qualcommu musis jeste rozdelat a testpointama na DPS to dat do EDL modu..MTKcka sou vseobecne lehci...
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    MIKULAS: hm tak jsem to vyresil nalezenym PINem :) ale mozna k tomu ma nekdo skutecny insight, jak to vlastne funguje ... necham to tu, kdyztak me smazte
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ZLEJ_HAJZL: asi ti neporadim, pac radu potrebuju sam - resim FRP lock na prastarem tabletu od Huawei ... ale doklikal jse se k tomu, ze neco jako "free software" asi neexistuje

spis existuji lide, kteri ukradli ze zamestnani privatni klice a pak na internetu prodavaji unlock za uplatu ... nekoho takoveho hledam. Nasel jsem napriklad toto video, kde jsou dekovne komenty, ale nedokazu posoudit, jestli je to validni postup. Vzdalenej pristup bych nikomu nedal:
    1 Click All Huawei FRP Bypass Tool 2022 | Huawei FRP Unlock Without Test Point NO Downgrade Firmware
    https://www.youtube.com/watch?v=uJlYoCfZa7A
    ZLEJ_HAJZL
    ZLEJ_HAJZL --- ---
    zdravim, muze mi nekdo poradit free software na FRP? nejak jsem z toho vypad
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ještě doplním, ten modul by měl být spíše

m pbtombstone

to by mělo spáchat binárku.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj, prosím vás, je tu někdo, kdo buildí AOSP pro x64 platformu, klidně jen na zkoušku? Potřeboval bych z tama jednu konkrétní věc, a sice v system/core/debuggerd, a z něj pbtombstone - teda nepochopil jsem úplně, jestli tahle malá část jde zkompilovat jako spustitelná aplikace, když jsem koukal do zdrojáku pbtombstone.cpp, tak tam je normálně main() funkce, která přebírá cmd parametry, tak jsem doufal, že ano.
    Já to zkoušel totiž na pracovním notebooku, kam jsem nahodil WSL 1 a Ubuntu, nicméně po asi 6 hodinách, kdy to stahovalo a připravovalo zdrojáky komplet AOSP, tak při pokusu o build

m libtombstoned_client

mi to vyhodilo

FAILED: ninja: out/soong/bootstrap.ninja:12: loading 'out/soong/globs-build.ninja': Exec format error
    subninja out/soong/globs-build.ninja
    ^ near here
    16:54:54 soong bootstrap failed with: exit status 1

Už na to nemám energii, tak než se pustím do nějakých dalších pokusů, zkouším sondovat, jestli to třeba někdo z vás nemá.

Díky za případnou pomoc.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    PAYAXY: jinak tohle mnozstvi balastu v google play vubec neovlivni, tohle se tyka jen aplikaci co maji moznost nakupu nebo jsou za penize primo
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    PAYAXY: nj ale tohle je takova presumpce viny, i presto ze mam platne DIC/VAT tak porad po me chtej blbosti , navic sken obcanky chtej po majiteli verejne obchodovatelne a.s. , nechapu kdo to v tech firmach pak podepisuje, asi ucetni

to je jako kdyby, ono se to teda uz deje, kazdymu vzali otisky prstu, kazdeho nutili aby mel sledovaci aplikaci protoze nekteri jsou proste spatni

plevel mohli resit naprosto v pohode selektivne, nemas platne VAT cislo, overime, nemas sidlo v EU overime necim co tam mas apod
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam