GENERALLZ: Asi jsem se vyjadril hodne spatne, protoze se mi zda, ze reagujes naprosto irrelevantne :).
1) altruismus je zlo - to neni definice, to tvrdis ty, je to tedy tvuj nazor a nechapu, co ma do cineni s mym vyrokem. Chtel jsem rict, ze kdyz se nekdo bude chovat absolutne altruisticky, nema sanci uz z principu prezit.
2) nic jsem nesrovnaval, jen jsem poukazal na to, ze altruismus mozna vznikal jeste driv, nez vznikl clovek a taky ze altruismus muze a nejspis doopravdy je prospesny ve spolecnosti
3) mel jsem na mysli spolecnost absolutnich egoistu, protoze nase soucasna spolecnost neni absolutne egoisticka - staras se o sve rodice, pomahas svym kamaradum, spolupracujes s kolegy. Nekde jsem dokonce cetl, ze altruismus ma zaklad prave v egoismu - clovek zjistil, ze kdyz se k ostatnim chova dobre, prinasi mu to vyhodu. Co se tyce toho altruismu v komunismu, tak to je jedno velke WTF a nevim, jak na to odpovedet :). Mozna mame odlisne definice pojmu altruismus. Podle me to neni objetovani se _celku_.
4) To je jeste vetsi WTF :). Mel jsem na mysli jednoduse to, ze krajnosti jsou spatne (aano?) a idealni spolecnost by se mela pohybovat nekde uprostred.