• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZRADARecyklace
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    MVEK: vykupují se jen EURO palety
    MVEK
    MVEK --- ---
    To mi připomíná, než budu hledat, má někdo zkušenost s paletama, vidím často výkup, ale neřešil jsem to, dokud mi letos jedna paleta se zbožím nepřistála, tak netuším, zda se vykupují jen nějaké konkrétní palety, třeba cejchované nebo je to většinou jedno?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Drobná připomínka, asi jsem to sem už psal. Pokud to trošku s ekologií myslíte vážněji, tak nekupujte český Termix. Stále má kelímek z PVC, tedy patří do směsného odpadu.

Připomnělo mi to aspoň to, že jim napíšu, až si najdu, kdo že to vyrábí (jeden jsem si zrovna koupil z nostalgie po letech).

HHANULKA: Určitě někde válí, ale budou válet dál... kdyby něco.

ZRADA: Omlouvám se, že jsem ti vjel do vlasů.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Kdyby se vám doma válela nepotřebná klubíčka vlny, tak se jich ráda ujmu
    Budou použita pro potřeby této akce:
    [ Podzimní pletky na Palmovce / ostatniother / 24.9.2011 / CR - Praha - Thomayerovy sady, u dětského hřiště ]
    MVEK
    MVEK --- ---
    Týden v Chorvatsku byl pro ekologicky smýšlejícího člověka dost špatný. Kontejnery na tříděný odpad jsem v Bašce Vodě viděl asi jen u jednoho hotelu (sklo, papír a baterie).
    A při výletu s rodinnou firmou bylo také nepříjemné, když každému skoro každé další pití dali do nového plastového kelímku. Aspoň, že příbory byly kovové, ale to by u ryby asi byl problém mít je plastové.

Nicméně jedno plus se jim musí nechat, mají vratnou většinu lahví, a to včetně většiny PET.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Přelétl jsem to tu a někdo se tu furt obouvá do mých vlasů... Mám pocit, že to, co se tam "vypouští běžně", bude mít daleko větší dopad než voda z mých kadeří, himbajs! :))
    MVEK
    MVEK --- ---
    Pídil se tu někdy někdo po tom, jak je to s CO2 v sycených nápojích? Já se nad tím kdysi pohoršoval a bylo mi řečeno, že se sytí stejně odpadovým CO2 z různých jiných produkcí, takže v podstatě přímo to nezhoršuje množství skleníkových plynů v ovzduší (tedy až na to, že jsou určitě nějaké způsoby jímání CO2 a uložení mimo atmosféru, jako v rostlinách).
    MVEK
    MVEK --- ---
    HHANULKA: Na VŠE to bylo imho v takovém tom průchodu mezi Novou budovou a Starou budovou, tam, co byl a možná zas je nápis "Ekologický koutek", tam byla nádoba i na hliníkové plechovky, tuším mezi posluchárnou D a C (a nebo A a B, vždy si pletu, odkud to začíná, zkrátka proti schodům z SB a na druhé straně než je Vencovského aula a šatny).
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    MVEK: Ne ja souhlasim, clovek nekdy vymejsli, vymejsli az to pak prekombinuje v uplnej nesmysl :)

HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    MADELEINE: tady je to docela dobře shrnutý
    Co s drobným hliníkovým odpadem? - Ekolist.cz
    http://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/rady-a-navody/co-s-drobnym-hlinikovym-odpadem

MVEK: kde na VŠE ta sběrná nádoba je?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MADELEINE: Pokud jsou hliníkový, tak je můžeš sešlapávat a sbírat a při větším množství zanést do toulcova dvora (popelnici na hliník mají hned za vchodovýma vratama). Železný (ale prakticky i ty hliníkový) můžeš nosit do sběrných dvorů nebo normálně do sběrny kovů.
    MVEK
    MVEK --- ---
    MADELEINE: A někde také bývají sběrné nádoby na hliník, třeba na Vysoké škole ekonomické v Praze.

MARTA_KLOFACOVA: No, ty těstoviny si sice také myslím, že pustí i jiné látky, které zanesou víc, ale měl jsem na mysli hlavně Zradovo mytí vlasů, kde bude mastnoty ještě víc.

Však asi každý ví, jak vypadá třeba vana po týdnu, dvou, když se nebude mýt, jaké se tam dělají téměř neviditelné nánosy v obloucích.

Ale nechtěl jsem kritizovat, jen poukázat, že člověk by se měl zamyslet pomalu nad vším, aby neudělal snahou víc škody než užitku.

My zase na chalupě i kvůli jímce myjeme nemastné věci v kuchyni nad starým hrncem položeným v dřezu, a pak vyléváme hrnec do kýble, a ten nosíme k živému plotu před domem, takže pokud nejsou extrémní sucha, stačí to jako slušná zálivka, ještě často trochu pohnojí, navíc drobný odpad z potravin (drobky, odpadlé kuličky rybízu při mytí apod.) láká i sousedovic slepice, které to tam pak proberou, nakrmí se a pohnojí:-).
    WERKA
    WERKA --- ---
    MADELEINE: Asi sběrný dvůr.
    V některých městech se myslím dají házet k nějakému jinému druhu odpadu (buď k plastu nebo ke kartonům), ale 100% jistá si nejsem, to chce asi zjistit na příslušném MÚ.
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    MADELEINE: .. mám hroznou chuť to třídit, ale nevím, kam s tím.
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    Dotaz - kam s plechovkami od piva / coly?
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    MVEK: ze slany vody, se to moc nezanese ... a na vodni kamen je nejlepsi ocet - chemie netreba ;)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nemá někdo tip, co udělat s mnoha kusy mýdla na praní, tak kolem 30 let starého, možná víc. Po dědovi nám zbyla obrovská krabice.

Přitom mýdlo nejenže může být trochu špinavé (v dané místnosti byly i myši), jednak ale ani skoro nepění, zkrátka na klasické použití se moc nejeví. A nějakou špinavou práci neděláme, aby to člověk použil na hrubé omytí, první.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tyhle věci ale jsou dvojsečné, zase se víc mísa zanese a musí se více mýt, a tak se spotřeba vody, nebo dokonce prostředků zhorší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam