• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZRADARecyklace
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MVEK: Já nějak žiju v tom, že staniol už se k balení nepoužívá, že už je to všechno alobal. Staniol se tomu říká jen ze zvyku. Viz ta wikipedie: "Z cínu lze také vyválcovat tenké fólie (staniol), které se opět uplatňují při ochraně potravin nebo jiných předmětů před korozí. Dnes jsou ale vytlačovány hliníkovou fólií - alobalem, který je znatelně levnější a má stejné vlastnosti, kromě zdravotní nezávadnosti." Takže je jasný, že v dnešní době je prakticky přepych už jen ten alobal, někteří balí třeba čokolády rovnou do plastu.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Takže někdo další do pranice, zda kovový (některé čokolády tedy jsou balené v plastu, nebo směsi plastu a kovu, viz imho Kraš) "staniol", též třeba to, v čem jsou čokoládové figurky z vánočních kolekcí, je hliník.
    MVEK
    MVEK --- ---
    CHANA: Myslíš celofán?

Ale tak táta si sice myslí, že to, co já myslím:-), je staniol, ale že je to hliník, nebo býval vždycky.

Já nevím, zmátla mě Wikipedia, ne že bych jí zvláště v čj tak extra věřil, ale je snad čerpána z nějakého slovníku.
    CHANA
    CHANA --- ---
    MVEK: já to tedy dávám do hliníku. Žiju v domnění, že staniol je taková tvrdší průhledná folie, co v tom bývají zabalené dárkové předměty.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jestli se tím někdo nezabýval víc, já jen zběžně hledal...

Klasický "staniol", co v něm bývá čokoláda, lázeňské oplatky apod. bude asi cín, že?

Jsem to chtěl dát do hliníku 0:-).
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Zdravím a připomínám nedělní bazárek na podporu opuštěných koček v péči O.S. Devět životů

[ KOČKY & BLECHY - blešák pro kočky v útulku / ostatniother / 4.12.2011 / CR - Praha - Vypálené koťátko, Mařákova 5, Praha 6 ]
    JFM
    JFM --- ---
    HROBO: Buď si objednej odvoz na http://www.remasystem.cz nebo si ho vezmu já (Praha 6) a předám jim ho.
    HROBO
    HROBO --- ---
    zdravim neviete kam s elektroodpadom? konkretne stary vysavac. praha 8 idealne. diky.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak v Praze je mnoho sběrných míst POTEX, u Kauflandu na Chodovské, u zastávky Centrum Zahradní Město, někde snad i na Spořilově a poslední rok přibyly už opravdu všude možně. Na co to používají píší tam, víc nevím. Ale nemyslím si, že tohle by byl ten "podvod", jak se objevilo v TV, že leckde jiná firma sbírá oblečení nikoliv pro humanitární účely, ale pro prodej v bazarech (ne, že by mi to zas tak strašně vadilo, navíc to nebyl podvod, nebylo tam řečeno, že to jde na čistě humianitární účely).
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    nevim jestli to sem uplne patri, ale dneska jsem si vsimla u dejvicke zdi (naproti brusce a usti eliasovy, dejvicky, vaclavkovy) 4 kontejneru - sbernych mist na nepotrebne pouzite obleceni a sparovanou obuv.

bohuzel se mi nazev a web provozovatele vyfotil mazle, tak o tom nic vic momentalne nevim. snad to je na nejaky dobry ucel. mate nekdo zkusenost a pripadne dalsi lokace? jestli vite o klubu, kam by se to mohlo dat treba na nastenku nebo repast, sirte .-)
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    takhle jsme vcera zrecyklovali stare svetry:

FLYINGMOUSE
    FLYINGMOUSE --- ---
    Manufactured Landscapes
    dokument Edwarda Burtinského
    Edward Burtynsky on manufactured landscapes | Video on TED.com
    http://www.ted.com/talks/edward_burtynsky_on_manufactured_landscapes.html
    MVEK
    MVEK --- ---
    Oběma jsem už napsal, jednomu pochvalně, druhému negativně.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Musím se opravit, Termix (tedy kelímek :-) ) od Kunínu je z PVC, Termix od firmy Milko (údajně "original") má kelímek z PS.
    FLYINGMOUSE
    FLYINGMOUSE --- ---
    Nevyhazujto | nepotřebné věci za odvoz
    http://nevyhazujto.cz/index.php?mod=home
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    MVEK: vykupují se jen EURO palety
    MVEK
    MVEK --- ---
    To mi připomíná, než budu hledat, má někdo zkušenost s paletama, vidím často výkup, ale neřešil jsem to, dokud mi letos jedna paleta se zbožím nepřistála, tak netuším, zda se vykupují jen nějaké konkrétní palety, třeba cejchované nebo je to většinou jedno?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Drobná připomínka, asi jsem to sem už psal. Pokud to trošku s ekologií myslíte vážněji, tak nekupujte český Termix. Stále má kelímek z PVC, tedy patří do směsného odpadu.

Připomnělo mi to aspoň to, že jim napíšu, až si najdu, kdo že to vyrábí (jeden jsem si zrovna koupil z nostalgie po letech).

HHANULKA: Určitě někde válí, ale budou válet dál... kdyby něco.

ZRADA: Omlouvám se, že jsem ti vjel do vlasů.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Kdyby se vám doma válela nepotřebná klubíčka vlny, tak se jich ráda ujmu
    Budou použita pro potřeby této akce:
    [ Podzimní pletky na Palmovce / ostatniother / 24.9.2011 / CR - Praha - Thomayerovy sady, u dětského hřiště ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam