• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZRADARecyklace
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    IDENTITY: jí viděla kontejner na hliník na Národce, když se jde ulicí dolu do Bartolomějské...Základka na strossu sbírá hliník taky na nějakou soutěž, tak by se to dalo dát třeba i jim...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LEPEK: No jo, býval... To býval i v Revoluční, která je stejná Praha 1 jako Kampa.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    IDENTITY: kontejner býval u Kampy, když se jde z Ujezda
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    tjn... děda, o kterého se staráme, bere každý den víc jek 11 tabletek a směsných obalů od léků je nechutně moc... hliník se taky najde, ale čiistý je v menšině :(
    MVEK
    MVEK --- ---
    Mimochodem ještě jedna negativní reklama - jídelna Aramark v Praze na Vyskočilově (v budově GE Money) má od určité doby na pití (voda zdarma) jen plastové kelímky, skleničky zmizely a konečně jsem jim napsal.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ještě kdyby taky ten hliník šel tak dobře třídit... Třeba kdyby více výrobců dělalo plata léků celohliníková nebo celoplastová, a ne mix (a to nemluvím o třeba volně prodejném sedmitabletovém Reactine od Johnson&Johnbson, který má navíc obří plato, ale v něm 7 tablet).
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    WERKA: Díky :) Já kupuju i jiný než hollandii. A Toulcův dvůr mám fakt dost z ruky. Ale ten úřad MČ Praha 3 je pro mě ještě v rozumný vzdálenosti, občas i při cestě.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    WERKA: v Toulcove dvore byl vzdycky,ale to je pro vetsinu lidi dost z ruky (nebo aspon pro mne)
    USTRICA
    USTRICA --- ---
    CMLKA: asi sběr elektroodpadu pokud to nejde spravit..
    WERKA
    WERKA --- ---
    IDENTITY: Já mám pocit, že jsem asi před dvěma lety viděla kontejner na drobní hliníkovoý odpad v Toulcově dvoře. Jinak jsme to třídili taky a poté, co to ve sběrném dvoře nasypali do směsného odpadu, jsme to vzdali. Ale já nejvíc kupuju z jogurtů Hollandii a ta má s víčky spotřebitelskou skoutěž, takže to posílám jim a za získané body si občas pořídím něco z jejjich nabídky (naposled osušku pro mladýho)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    CMLKA: CMLKA: Díky!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tady sem k tomu nasla zajimavej clanek

I když se Pražanům zalíbilo recyklovat plechovky, radní byli proti a kontejnery z ulic zmizely - Pražský patriot
    http://www.prazskypatriot.cz/...-recyklovat-prazdne-plechovky-radni-byli-proti-a-kontejnery-zmizely/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    IDENTITY: Radnice mestske casti Prahy 3 - uz jsem to tam taky nesla, takze ozkouseno....kontajner na Hlavaku zmizel asi tak tyden pred tim, nez jsem se konecne rozhoupala to tam odnest a ano, nasla jsem, ze to byl jen pilot

Sběr hliníkového odpadu (Praha 3)
    http://www.praha3.cz/samosprava/dulezite-informace/sber-hlinikoveho-odpadu.html

sim vas, co mam udelat s rozbitou prodluzovackou?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ZRADA: Díky. Já v ten výskyt prostě odmítám přestat doufat.
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    IDENTITY: Nejsem z Prahy, takže se můžu podělit jen o zkušenost z periferie : ) (Praha - východ): se začátkem roku vstoupil v platnost zákon (?) o tom, že se v obcích musí třídit kovy, a jednu dobu to tu vypadalo, že přistavené kontejnery na plechovky a víčka atd. vůbec nebudou stačit, takže přidali ještě jeden kontejner, do dvojice.
    Snad se ti někdo ještě ozve (z Prahy). Tipl bych si, že se ty kontejnery někde vyskytovat prostě musí...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Jsem zklamána a zaskočena. Kontejnery na hliník zmizely z míst, kde jsem na ně spoléhala (Revoluční, Bolzanova, Pohořelec). Zprostředkovaná informace od insidera praví, že jejich rozmístění - jakkoliv několikaleté - bylo jen na zkoušku :(
    Bývalý kolega, který mě zbavoval víček od jogurtů, alobalu apod. tím, že to předával synovi do školy, už mi takto nevypomáhá.
    Takže vítám a současně vyhledávám každou informaci, kdyby vás to zajímalo :) Víte-li někdo cokoli bližšího, prosím podělte se.
    MVEK
    MVEK --- ---
    SCHIFFI: Vida, já se vyhýbám centru Prahy, takže se moc k obchodům, které by takové zboží vedly, nedostanu a v různých "blbinkách" mívají zpravidla jen všemožné s kalíškem (což bylo mimo jiné to klíčové slovo, které mi pro vyhledavač chybělo). Tak až mi dojdou velké zásoby s kalíšky (které naplňuji sám svépomocí ze zbytků nečajových svíček), tak budu hledat, kde koupit nejvýhodněji největší množství.
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    MVEK: nespecifikuješ kde, občas je vídám v krámech v Pze... na netu např. http://www.krab-brno.cz/Default.aspx?prod=5128

z včel.vosku http://www.korabskymlyn.cz/svicky-ze-vceliho-vosku/cajove-svicky/napln-cajova-svicka.html

Svíčky přírodní : Svíčka čajová - náplň, přírodní-včelý vosk
    http://u-marie.cz/prirodni/svicky-prirodni/svicka-cajova-napln-prirodni-vcely-vosk-detail
    MVEK
    MVEK --- ---
    Neviděl někdo prodávat čajové svíčky bez hliníkového kalíšku? Vzpomínám na 90. léta, kdy nebylo třeba z čajovek schovávat hliníkové kalíšky a hledat, kam je odnést, stačilo se dobře starat o originální a koupit si "náplně".
    MVEK
    MVEK --- ---
    MILIS: Já slyšel, ale článek už není myslím k dohledání. Psali, že nějaké americké město si takové zařízení ve zhruba ceně několika milionů Kč pořizuje. Ale jinak se to opravdu nějak úspěšně tutlá (nebo mafie uplácí?).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam