• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHAMIDIBOXy - Midikontroléry samo-domo z ucapps.de a nejen..
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    DOKKTOR: jo, ty midiyoke a midiox aplikace mi už taky ěnkdo doporučil, zkusil jsme to i nainstalovat, ale tím, že nejsem v MIDI oblasti nijak erudovanej jsem s tím samozřejmě nehnul. :) ale prej tohle je ta správná cesta a kdo ví, co a jak to přes to rozchodí. Díky.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MICKEY_MOUSE: imho ty klávesy možou komunikovat enom s jedním z nich - nejakým virtuálním midi kabelem rozdělit signál, aby šel do obou (midiox, midiyoke - nikdy nevim, kerý je kerý)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    mám připojené klávesy přes MIDI/USB k počítači. používám dva programy, které s klávesami spolupracují - jeden pro komponování hudby (hraním vkládám noty) a druhý pro přehrávání MIDI souborů (výukový program). oba fungují v pohodě, pokud je spuštěný jen jeden z nich. jakmile spustím oba naráz, MIDI v jednom z nich přestane fungovat. to je nějaká obecná vlastnost MIDI anebo se něco hádá v těch programech a mělo by to jít opravit? díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    existuje nějaký program na prohlížení/zapisování infa v MIDI souborech?
    něco jako přeba pro MP3ky je program MP3tag http://www.mp3tag.de/en/
    čili ne přímo na editaci zvuků v MIDI, ale textového infa v nich - autor, název atd.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SYPH1: já bych právě pro synthesii rád vyprodukoval různá cvičení, atd. proto sháním nějaký ten šikovný prográmek, který to relativně jednoduše umožní. jsme začátečník, já hraju Monkey and The Mirror a podobný vály. :)
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    MICKEY_MOUSE: yo playsynthesia mě taky baví, hlavně mě potěšila pátá od beethovena ( ale tu hard se asi nenaučim :-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SYPH1: no já nejsem v MIDi nijak kovanej. používám program na výuku hry na klavír Synthesia (http://www.synthesiagame.com), kterej je v mnoha věcech výbornej. ale právě řeším, že třeba špatně interperetuje rozložení not pro levou/pravou ruku, a snažím se zjistit, jestli to je špatně napsaným MIDI, anebo chyba programu, případně neschopnost MIDi tohle info v sobě nést.

    rád bych si i MIDI pro klavír vytvářel. tak, že budu hrát na MIDI piáno a noty se mi budou zapisovat, ale netuším, co je pro to vhodný. nemáte tip na nějakou šikovnou utilitku, kde bych to pak třeba ještě jednoduše doladil? já si budu pořizovat Cubase, ale teď než se do toho vrhnu naplno bych rád otestoval nějakou free utilitku, která je šikovná a to co potřebuju zvládá.
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    MICKEY_MOUSE: ano, a kupodivu lidi co ty midi soubory vytvářej tak pokud je tam třeba jen dva kanály, tak pokud je to pro piano tak tam napíšou left hand a rajt hand a když tam máš třeba 20 kanálů a každej je pojmenovanej třeba podle nástroje kterýmu je kanál určenej třeba lesní roch, trubka atd..
    apak se na to někdo třeba vysral a máš tam jen noty

    prstoklad to mi přijde jakko blbost do SMF (standart midi file)

    přes ableton mi to exportilo vždy jen jeden midi clip což mi sralo, ale nějakej program na editaci SMF a následnej export bych taky ocenil, v čem si to zobrazuješ???
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    potřeboval bych poradit něco ohledně MIDI - je možné do MIDI souboru ukládat i notový zápis včetně klavírního prstokladu a toho, co hraje levá a co pravá ruka? myslím tím to, aby to program, který zobrazuje MIDI jako noty dokázal načíst a zobrazit.
    MATHEF
    MATHEF --- ---
    YouTube - SNF Drumming Glove v1 - Bruno Ratnieks weekend project
    http://www.youtube.com/watch?v=3RJXecQkZJ4&feature=player_embedded#at=66
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: málem bych zapoměl na part list: http://www.preromanbritain.com/gwem/lsdj_midi/parts.html na teh stránkách je i popsanej postup, ale zatim by mi šlo o orientační odhad, jestli by se do toho vůbec někomu chtělo...
    VACA
    VACA --- ---
    ahoj, zajímavá diskuze, bookoju. A hned se zeptám, jetli by mi eventuelně někdo pomohl s timhle: http://www.preromanbritain.com/gwem/lsdj_midi/lsdj_sch.gif
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    VODRHA: no a maximálně pár led = kontroller on/off a jednotlivy stopy on/off apod.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    VODRHA: no stacil by mi obycejnej kontroller zhrubav urovni Evolution U33..tj..asi sest faderu, do toho nejaky knoby a par tlacitek jakoze zapnout/vypnout stopu a mozna zapnout/vypnout master ci celej set...co se tyce vystupu, tak idealne usb, popr. midi...proste uplne jednoduchej kontroller pro Ableton Live...jo, tak na tu 64ku jsem koukal taky...
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    GULDUR: ja jsem si kdysi postavil ten MIDIBOX 64, dost zalezi na tom, co by jsi od toho chtel.. ale rozhodne se ted budu poustet do stavby STM32 core, coz je krapet narocnejsi na pajeci skill ale 64ka bohate postaci, co potrebujes? Tlacitka, enkodery, knoby, LEDky, ci vystupy.... zacatecnikum doporucuju si koupit celej set, pokud na to maj,.. ono to ve vysledku nevyjde zas tak moc draz, kdyz zapocitas litani po kramech, vyrobu tistaku atp... pri stavbe jsem narazil na nekolik uskali, ale vsechno jsem nakonec dohledal v dokumentaci, takze hlavne studovat... :)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    zajímavý téma...postavit si vlastní midi kontroler...můžete někdo doporučit nějakej začátečnickej DIY projekt z těch ucapps?
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    DREAMCASTER: tady ne, tohle spis do bazaru, nebo diskuze m.i.d.i.k.o.n.t.r.o.l.e.r.y
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    CXI: tomu rikam pekna pracicka :)
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    Zdravim zbavuji se nejakeho vybaveni pokud nekdo shani nejake midi klavesi nebo kontroler nejlepe oboje dejte vedet.
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Midi Controlers CME UF6, UC33e / Mlada Boleslav ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam