• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHAMIDIBOXy - Midikontroléry samo-domo z ucapps.de a nejen..
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    XICZEK: kontroler pro cyklomatofon, muze bejt cokoliv, ale jinak to ridi jadernej reaktor :D
    XICZEK
    XICZEK --- ---
    VODRHA: co to vubec je? hw sawtooth generator?
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    jsem uplne zapomel.. z nasi zahradky..

     
    BURAN
    BURAN --- ---
    MOTASH: jinak zadnej tutorial konkretni neznam, ale urcite neco vygooglis, a rekl bych ze na INSTRUCTABLES taky neco bude :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    MOTASH: jo to je ta desticka, ale da se sehnat i mnohem levneji klon na ebay (kolem 200,- a doprava zdarma).

    jsou i vetsi Arduina, jako treba tohle (http://www.ebay.com/...no-Module-R3-MEGA2560-/181531871863?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item2a44248a77) a to umi pripojit 16 potenciometru bez dalsich soucastek (a zhruba 50 tlacitek).

    16 potencimetru (i vic) se da samozrejme pripojit i k tomu Arduino UNO, jen je potreba dalsich integrovanych obvodu a lehce slozitejsiho kodu.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    BURAN: Já myslel někoho, kdo umí dobře pájet a hrabat se v elektronice - řek bych mu tohle přidělej k tomuhle a tak:)
    Samo, že bych si ten kontroler chtěl radši vymyslet sám.
    Takže ta "destička" by mohla bejt konkrétně tohle" http://www.alza.cz/arduino-uno-rev3-d569244.htm ? (nebo kterou z těch desek na kontroler vybrat?) a k tomu pak už jen kejs, poťáky, tlačítka a propojovací materiál ?
    Znáš nějakej dobře pochopitelnej tutoriál pro lamy na nějakej kontroler?
    BURAN
    BURAN --- ---
    MOTASH: aha ja to pochopil tak ze to nakonec stejne das nekomu zkusenejsimu, aby to zkompletoval. no vyhoda takovyho reseni spociva predevsim v tom, ze si muzes vymyslet kontroler jakej si predstavujes a nebudes omezen napr. poctem tlacitek nebo potaku na tom nanokontrolu.
    zkusenosti nejaky mam a urcite tu nejsem sam :)
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    BURAN: Výhoda mého řešení je v tom, že teoreticky vím přesně jak to zrealizovat. Po zběžném průzkumu si vůbec nejsem jistej, jako něco programovat je možná mimo moje intelektuální možnosti.
    Ale třeba tomu přijdu na kloub, ty s tím máš nějaký zkušenosti?
    BURAN
    BURAN --- ---
    MOTASH: to je takova desticka s 8-bit mikroprocesorem, stoji par stovek, mrkni na google co si lidi vyrobili za midikontrolery s tim :)
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    BURAN: Protože vůbec netušim, co to je:)
    BURAN
    BURAN --- ---
    nebylo by jednodussi misto kuchani dvou nanokorgu tam dat nejake arduino? to by vyslo o dost levnejc. :)
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    VODRHA: Předpokládám vrchní kovovou desku, v ní otvory pro jezdce a díry pro šrouby a potáky na fest přišroubovat ze spoda na ten plech. Na dně bode přidělanej ten nanokontrol, otevřenej, částečně vykuchanej a drátama spojenej s novejma fejdrama etc.
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    MOTASH: stejny hodnoty jako treba 10kOhm staci zmerit celou drahu toho potencimetru, nebo jeho maximalni hodnotu.. pak potaku je mraky, spis je problem, jak je dobre pridelat. podle me je nejlepsi plosnej spoj a kdyz uz, tak bez dratovani rovnou s cestama k nejakymu konektoru, ale sam se k tomu dostavam uz roky.. tak radsi nedelam nic.. Uz se tesim jak se do toho jednou pustim poradne :)
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    VODRHA: No montovat to sám nebudu, pověřím někoho šikovnějšího:)
    Ale teoreticky to musím vykoumat sám. Určitě nebudu používat původní šavle. Akorát nevim co si představit pod "stejný hodnoty" - to jako odpor těch poťáků? nebo ještě něco jinýho? lineární průběh určitě.
    Kde se můžu na nějaký šavle a knoby podivat na int. Myslim nějakej ověřenej zdroj, pana gugla se zeptam samosebou.
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    MOTASH: tak proc by ne.. potaky muzes klidne vymenit za savle, idelani stejny hodnoty co tam byly a prubeh asi linearni predpokladam, nebo kdo jak chce... pres USB hub asi v pohode klidne das do jedny krabice.. taky uz jsem rozebiral AKAIe a vymejslel jak to navonacit jinam... pokud nejsi uplne elektro/bastlir, tak to neni uplne zcestnej napad.. kolikrat clovek koupi celou "funkcni" vec s potakama a cudlikama za min penez, nez ty samotny cudliky a potaky :D Ale nechtel bych to delat.. takovejch motanic uz mam pokrk! :)
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    Nemůžu objevit žádnej kontroler, co by mi vyhovoval. Mám teď takovou ideu, že vezmu nějakej tovární - asi korg nanokontrol, z něj vykuchám šavle a knoby a drátama místo nich připojim nějaký jiný, který si rozmístim na desku, tak jak potřebuju.
    1. neni to úplně zcestnej nápad?
    Pokud ne, lze místo otočnýho knobu připojit šavli? Můžu zapojit delší šavli než je původní?
    Když bych chtěl použít dva nanokontroly do jedný výsledný krabice, šlo by je vevnitř spojit nějakym USB HUBem a připojovat ke kompu jen jedním kabelem? - tuším nějakej zádrhel s napájením.
    máte nějaký doporučení na součástky - šavle, knoby

    Dík za reakce
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    stacil by mi jeden BOB:
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    PAPAFREDO: jako ted aktualne by se mi taky hodila takovahle zmensena verze.. http://www.midibox.org/dokuwiki/doku.php?id=mb_matrix
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam