• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    JOSEF_K: tyjo asko mě vůbec nenapadlo... snad nebudou jako Kika, kde dodání za měsíc... Měl jsem to obejdnané v Démos, kde nikdy nebyl problém až na to, že poláci potvrdí dodání a najednou mají dovolenou...
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    NYCKER: Nahoře je použitý duplo... tloušťka stěny je 6,24 cm :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    CERMINEK: Propátrej to tady. Stránky trochu pitomé, ale kování mají hafo: http://shop.asko-as.cz/
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj všem. Sháním nábytkovou nohu ke stolu, měl jsem vybranou od Blum (http://kovani.heureka.cz/nabytkove-kovani-stol-noha-g5-st-501-cerna/) v bílé barvě (podmínkou). Jenže to jsou 4 týdny od dodání, měla být za 3 týdny a bude až na konci srpna, takže chci sehnat alternativu abych jí mohl mít, pokud možno, co nejrychleji. Máte někdo přehled? Resp. co byste jako alternativu doporučili?
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    KUURA: když vidim ztracený bednění, jak se láme, tak tohle při prvním nešetrnym pohybu musí taky rupnout.. Bez kari sítě, nebo alespon drátu to nemůže dlouho vydržet.
    KUURA
    KUURA --- ---
    KRMITK0: Napad je to super a vypada to moc hezky, divala sem si primo na stranky tohohle typka a ma tam spoustu. Ale trochu me zarazi, ze on nikde nepouziva zadnou výztuž. jasny, ze tan beton je silnej, ale stejně. Jak dlouho a jakou zatez to vydrzi... ZAjimalo by me to, jestli je tu nekdo, kdo tomuhle rozumi.
    CELULOSA
    CELULOSA --- ---
    ATTILAH: technickým benzinem, popř. toluenem
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    TLOUDEV: Díky za info, vypadaj super.
    JUDAS_PRIEST
    JUDAS_PRIEST --- ---
    LITTLEPUNKK: dost záleží kterej... ten olej má výhodu že vyplní takhle hrubý dřevo fakt dobře...
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    JUDAS_PRIEST: olej ? a na to matrace ? co mám zkušenost tak olej i po vyleštění stejně "pouští" , mastí ....
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ATTILAH: predpokladam, ze je to na me... podavame. vlastne si nas zavolaji, ze chteji rekneme 100ks lavicek, k dispozici jsou takovyu a takovy palety, my zkusime par modelu a oni si vyberou kterej se jim nejvic hodi/libi. nacez urcime dle clovekohodin cenu za kus a pokud se dohodneme, jedeme vyrobu, od 7 rano do 8 vecer kazdej den, at je vedro nebo chcije. pokud ne, licitujeme o cene, pripadne zkusime jinej model. ucel poradatele je nacpat co nejvic prdeli za co nejmin penez, ucel nas je za dobrou praci vydelat dobry penize, ucel celkovy je, aby s otevrenim festaku bylo hotovo a byly funkcni a velmi odolne lavicky. mimochodem, momentalne jedeme 5tiprdelni lavice (2 palety vedle sebe), na kazde z nich je cca 100 vrutu a vyroba jedne lavice trva kolem 5-6h vcetne finalnich uprav (orez, brouseni).
    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    DOKKTOR: Díky! Překližka je moc luxusní:) Z toho budu mít stůl. Já v tom budu mít plakáty. Podle mě nic těžkého, každopádně to bude na ložiskových pojezdech, co unesou 40 kg a zespod to pro jistotu ještě zpevním ten šuplík nějakýma nízkýma profilama. Ale to lepení není špatné.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MAARA_CZ: mám šuplíky v kuchynské lince tuším z šestky nebo devítky (ted fakt nevim, nejsu doma, ale spíš 9) březové překližky. hrany lepené na plochu a fixované ještě vrutama (nebyly svorky na lepení). šuplíky sou dost velké a je v nich mmj třeba halda jídla - mouky, cukry, čočky, prostě těžké věci a drží to fest. osb se samozřejmě takto spojovat nedá a v případě těžkého obsahu bych asi ani těm elkům nevěřil - i když pokud ho na každé noze chytneš vícero vrutama, tak asi ok.
    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    A jinak posílám DIY podlahu. Staré "parkety" alias "justinky" (dřevotřískový základ) jsem koupil za stovku / metr z bazaru. Spojuje se pérem (překližka cca 3mm). Pod tím parozábrana a XPS polystyren 30mm. Tohle je ještě stav před broušením a lakováním. Na spodní fotce už je jedna vrstva nitrocelulosového laku (žárovkové světlo). Mezery mezi parketami občas nesedí 100%, jsou někdy 2mm velké, ale je to jen "pracovna". Budou tam stát ještě krbové kamna, takže trochu surové podmínky.

    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    Mám dotaz. Do tohoto výtvoru potřebuji udělat ještě 4 šuplíky. Netušíte jak udělat tu konstrukci? Napadla mě OSB deska nebo ta jemná a v každém rohu na výšku hranolek a celé to zestehovat "elkama".

    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    čím se nejlíp odmastí dřevo před znovunalakováním?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Na ten festak je pronajimate je nebo prodavate?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    JUDAS_PRIEST: olejem možná všechno, kromě kartáčovaných noh, ty by musely byt líp vyhlazené. ale olejem stejně ne, protože sem musel lokálně použít lignofix na červotoča, takže to pude komplet pod lak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam