• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    COWBOY: Tak v tom pripade at radsi pouzije bile lamino :) Podle me barva na sparovku nepatri, ale je jen muj subjektivni nazor.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WEWERKA: chce to natřít na bílo. je to z jednoho kusu, vlakno podél.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    COWBOY: Jakym smerem budou vlakna? To bude spojene v jeden kus nebo to bude moct pracovat? Nater omezuje vnikani vody a tim padem snizuje rozpinani. Naterem doufam nemyslis nejaky email, ale treba olej.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Kamarádka si pořizuje do bytu poličku na knihy. Jako materiál zvolila dubovou spárovku 25mm, možná 30. Co teď řeším, jak moc nutné je ji natřít. Mně to přijde skoro jako zbytečné. Ta polička má rozměr 3800 mm x 220 mm. Je na delší zdi ode zdi ke zdi. Ty tři strany na zdi budou podepřené v celé délce. Čtvrtá strana bude podložena profilem a zavěšena na třech až pěti ocelových lankách ze stropu.
    Díky
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    IVANEM: indoor?

    GECKO
    GECKO --- ---
    IVANEM: To je zase nejaka paletova tvorba... Natirat to nema smysl, po roce to bude hnusny tak jako tak... reseni je udelat to co nejjednodussi a nejlevnejsi a kazdy rok nove...
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    BOTRYTIS: to nevypadá špatně, ale ven by to chtělo asi natřít, třeba lakem, co?
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    IVANEM:Něco jako?
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    Nemáte někdo typ na konstrukci pro květinovou stěnu? díky
    LUSY
    LUSY --- ---
    Ahoj, po nedávném přestěhování spouštíme opět provoz DIY Praha. Pokud byste měli zájem stát se členy či navštívit některý z workshopů - koukněte na http://www.diypraha.cz/.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    RUMEK: Viděla jsem v kavárně - na zakrytí klasických zářivek, použitá byla běžná bílá látka, pravidelně prověšovaná -původní podoba je jasná, ale je to mnohem příjemnější než ty zářivky. Sama jsem hledala něco maloplošnějšího na zakrytí zapuštěných mřížkových zářivek a pod hledáním "fluorescent light diy covers" se toho dá najít dost.
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    SBTR: to že pracuje to je pravda, ale stačí to vystuzit rámem nebo pěkný napříč a je to v pohodě, ZŠ předpokladu že to budeš mít jako stůl na nohách nebo podperach. Určitě lepší masivní dřevo než dřevotříska tak bych vybíral já
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GECKO: hele v buku ten jeho rozměr bude cca 40-45 kilo, v smrku necelejch 30, borovice mezi. To je šílená a zbytečná darda (a taky náležitě ohodnocená, na což přišel sám), takovou desku bych doporučil akorát tak někam do dílny do kovovýho rámu, ne do kanclu na počítače :)
    GECKO
    GECKO --- ---
    77WHITE: ve smrku nebo borovici neco pres 20kg, v buku do 30. Zadny problem, vetsina stolu s dost pofidernima nohama zvladne, kdyz si na ne doprostred stuopne dospelej chlap
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Furt me zajima na co to chce polozit, 40mm tloustka, 2 metry delka... To bude solidni vaha :)
    GECKO
    GECKO --- ---
    SBTR: Borovice http://www.sparovka.net/index.php?rid=cenik&pid=bor&id_razdel=1 v pozadovanem rozmeru 1500, Smrk 1350 Bukova http://www.sparovka.net/index.php?rid=cenik&pid=buk&id_razdel=4 5740 ale za 4.2, teda za obe pozadovane desky... vsechno tl. 40mm Jinak sparovka vzhledm ek tomu, jak je lepena by sma o sobe nejak moc pracovat nemela... toho bych se asi nebal.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SBTR: pokud na tom nebudeš metat kozelce, tak se ta spárovka ani lamino na 2m neprověsí v takové síle, akorát 6k za takovou plochu je dost. najdi si v okolí výrobce - od výrobce sem na kuchyn koupil 0.7x6m za 4k buk. spárovku. vyrobil na míru.
    VINC: to je taky spárovka
    VINC
    VINC --- ---
    SBTR: Kámoš dělal teď něco podobnýho, asi ne v takový tloušťce a spárovka se mu trošku začla kroutit. Zatížil to na pár dní těžkejma věcma a teď snad pohodě. Podíval bych se po něčem takovýmhle: http://www.nabytek-polak.cz/produkt/1241-desky-z-bukoveho-masivu.html?L=1&fc=54
    To už tak pracovat nebude...
    SBTR
    SBTR --- ---
    Prosim o radu .)

    Shanim dve pracovni desky do domaci kancelare. Chci poradnou plochu, rekneme 2000 x 800, tl. 38 mm.

    Mam tu nabidku: drevotriska tl.38mm + drevena dyha, vychazi to na cca 6000,- za kus.
    Chtel bych se ale dostat na pulku.

    Koukam po sparovkach, ale bylo mi receno, ze sparovka se na takovy plochy nehodi, ze pracuje ... neni to blbost? Tuhle informaci jsem dostal v dilne, kde jedou lamino ... ehm.

    Od nich mam nabidku lamino parapet. 18ka tl., z pohledovy strany je deska ohranena na tl. 36mm, takze pusobi robustnejsim dojmem, cena bude kolem 1500kč za kus ... ale je to lamino a ta predni hrana je divne zaoblena a dost evokuje kuchyne.

    Jako referenci bych videl tuhle ikeackou desku, vse ok, bohuzel je na me moc uzka:
    KARLBY Pracovní deska - 186x3.8 cm - IKEA
    http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10266160/#/10266160

    Za jakejkoliv tip predem dik!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam