• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    PETD
    PETD --- ---
    TYDLYDAA: WHATEVER: Jak říká, konečně jsou zas v provozu a fungovalo to tam naprosto bez problémů. Jenom si dopředu rozmysli kolik čeho budeš potřebovat, aby jsi to Hankovi řekla. Posledně když jsem tam něco dělal, tak mi jako materiál připravil 5 cm fošnu, tak jen aby sis rozmyslela, jak moc předpřipravené to dříví potřebuješ a co zvládneš upravit.
    WHATEVER
    WHATEVER --- ---
    Ahoj, uz delsi dobu si chci udelat jednu jedinou obycejnou policku, ale specialnich rozmeru. Jakozto devce nevlastnim ani pilku ani hrebicky a uz vubec ne treba prkynka. Nechce se mi veskery naradi porizovat kvuli jedne policce. Znate nejake dilny, kde by se dalo zastavit, stlouci si pozadovane a zaplatit za material a uziti nastroju? Nejlepe Praha? Google nic moc...Diky.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    77WHITE: Je to betonový strop. Na záchodě na něm visi kolo.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    COWBOY: jo jeste, bacha na ten strop aby tam nebyl nejakej rakosovej starej podhled apod. Davat lanka do steny je lepsi, ale je to zbytecne komplikovany a v podstate horsi reseni jak klasicky velky elko co tu uz probehlo. Lanka ve stropu sou ale fajn:)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    COWBOY: Imho buď v klidu, pokud si přesvědčenej o nosnosti těch lanek (resp. jejich ukotvení ve zdi), tak je to v pohodě...
    SWT
    SWT --- ---
    GECKO: Proč je L profil nevhodný, jestliže řeší jen "střih" vůči zdi na jedný straně, na druhý to visí na lankách?
    Používám fyziku teda jen intuitivně, ale ještě jsem se nikdy nedočkal nějaké dysfunkce mých konstrukcí.
    GECKO
    GECKO --- ---
    COWBOY: Jo, sikmo do toho Ytongu... Proste je potreba eliminovat paku ty police... Lanka od stropu nemusi byt nutne sptne, ale pripada mi to komplikovane... ale klidne od stropu. Ale ten Lprofil proboha nahrad necim vhodnejsim. Jo.. a v intrieru asi neni nutne pouzivat nerez, bezny ocelovy zinkoany budou mnohem levnejsi, ale nerez je hezci.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    GECKO: Mimochodem tahle lanka a tyto spojky mám. Kdysi jsem na to vešel plazmy na Hypernovach. Tenkrát mi taky říkali, že je to blbost. :-)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    GECKO: Šikmo ke stěně, to myslíš zase do toho Ytongu?
    Asi se jsem schopen smířit s představou, že ta moje varianta není nejlepší, akorát mě vždy zamrzí prohlášení :" prostě je to blbě ".
    GECKO
    GECKO --- ---
    Uprimne receno, tohle je desna kravina. Tu polici je potreba bud podeprit primerenyma konsolema, ktery jsou do trojuhelniku se vzperou (IKEA ma celkem vyber, ale je to bezne k dostani), pripadne to jde cely otocit. Lanka nakonec proc ne, ale nevesel bych to od stropu, ale sikmo ode zdi. Koupit nerezovy lanko (tady treba je vyber http://eshop.killich.cz/nerezovy-spojovaci-spony-svorky-lana-srdcovky-lanka ), lanovy svorky (tyhle http://eshop.killich.cz/...spojovaci-spony-svorky-lana-srdcovky-lanove-spojky-lanove-svorky-srdcovky ) do zdi navrtal hacky a zavesil.... polici bych na rekneme 4 mistech zespoda pridelal ke zdi timhle http://www.mat-nabytkove-kovani.cz/...ikacni-c-328_353/rektifikacni-kovani-typu-bystrica-bile-p-4981 ale spis kvuli tomu, aby se nemela tendenci zvratit.

    Pridelavat to L profilem, jeste tak, jak je naznaceno je blbost.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    OMNIHASH: No když se podívám do své knihovny, tak bych řekl, že knihy obecně na nějaké rozměry kašlou. :-)
    Neboj, zkontroluji to.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COWBOY: no oni i knížky povětšinou dodržujou papírový standardy

    http://www.melchinger.info/lexikon/folio.gif
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    OMNIHASH: Rozumím, ale je to na knížky, ne na sešity nebo čtvrtky. :-)
    Udělám to podle těch knížek.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COWBOY: jinak teda rozměry A4 jsou 210*297mm, takže doporučuju aspoň 350 mezeru, ať se ti to tam vejde.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COWBOY: musim říct, že tvůj projekt mě fasinuje čím dál víc, knihovna půl čtvrtýho metru nad zemí přivázaná lankama, no pochlub se, jak si dopad.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    77WHITE: Odhaduji že horní police bude ve výšce cca 3,2 metru a ta druhá tak 30 cm pod ní.
    Takhle otočena, jak ji malujes ty, bude na druhé straně, co budou ta lanka. :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    COWBOY: jo takhle,houby elko, kovová lišta! :) V jaký vejšce je ta police? Co tu lištu otočit, aby se dole propsala ta kovová lišta jako pásek + nějaký to uchycení lanka? V ideální případě si třeba ještě tu lištu zafrézovat, obzvlášť jestli to bude 30mm.


    COWBOY
    COWBOY --- ---
    77WHITE: Akorát to elka je prostě 3,8 metrů dlouhé. :-)
    Prostě to u té dlouhé zdi leží po celé ploše.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    COWBOY: já myslim, že ti rozumím dobře, asi (:D), viz nákres.
    jde o to že to lanko bych dával vždy naproti elku (a to celý v běžnym kroku 800-1000mm), aby to bylo vynášený rovnoměrně, jinak by se to mohlo začít kroutit. Taky jde o to že elko 40x40 je fakt malinký a tam už bych se bál vytržení spárovky z toho elka, ne z utržení elka ze stěny. V rozích samozřejmě lanko být nemusí, když se ta police podepře na dvou místech (směr spárovky vliv nemá, to lepidlo je kolikrát pevnější jak to dřevo samotný...).


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam