• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    mam uzkou dlouhou komoru na sirku pracky s vyklenkem na jedny strane, kde mam par regalu. s tim co mam se tam moc nevejdu a rikam si ze bych vyuzil vysoky stropy - tedy postavil novy regaly a zacal veci odkladat i do prostoru nad ne...
    vite o nejaky inspiraci na co bych se mohl podivat?
    googlovani uloznejch prostoru je na nic...
    DOBROZEMAK
    DOBROZEMAK --- ---
    VDFLAT: Nejlépe stáhnout jen jemnou (brusnou) houbičkou do hladka, pak vlhkým hadrem utřít prach a znova nalakovat..
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    VDFLAT: Místo laku dej vodu. Prostě to přejeď mokrým hadrem. Až to uschne, lehce přebruš jemným papírem (btw jakou hrubostzí brousíš?) a pak teprve lakuj.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Mám dotaz k povrchové úpravě dřeva. I když povrch před lakováním vybrousím, co to dá, tak první vrstva barvy/laku postaví vlákna/chlupy dřeva, které předtím byly schované v povrchu. A musím tak znovu brousit. Je nějaká šance tyhle vlákna postavit a odstranit ještě před lakem? Díky!
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Byla to pěkná akce a postel dopadla výborně:). Jen rovnou říkám, že kdybyste někdo o něčem podobném uvažoval, tak u mě už to moc reálné není. Mám šílené množství práce a není na nic čas. Klidně v poště něco prokonzultuju, poradím s materiálem, konstrukcí atd., ale na výrobu něčeho takhle velkého kapacita jen tak nebude.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    RESTINPEACE: fakt pěkný, ať slouží:)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    PETER_PAN: delka te vyztuhy je vnitrni sirka postele + 18mm (9mm je hloubka svlaku), vyska vyztuhy je 60mm. Do lubu (to je ta podelna bocnice postele) jsme rybinovou frezou udelali drazky (take hloubka 9mm) a zasunuli do ni vyztuhu. Ta drazka je dlouha cca 13 cm (2x vyska vyztuhy + nejaka vule). Na jedne strane jsem musel vydlabat nabeh, abych se tam s tim prknem "vytocil". Takhle to vypada zasunuty na miste:
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    RESTINPEACE: ty vystuhy me hlavne zajimaji - tam jsem dotazem miril .. videl jsem nedavno masivovou vystuhu co rupla (ale u levne postele). .. tak se ptam .. z ceho je udelana ? (sem si rikal ze bych to udelal z nejakeho lepsiho lepeneho hranolu)

    .. jeste abych se dovzdelal - co je to "na lubech" ?
    SWT
    SWT --- ---
    RESTINPEACE: Hm, k JOSEF_K bych si taky rád zašel něco vyrobit, pro mě je bohužel z ruky. Závist ;)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    PETER_PAN: rosty jsem samozrejme koupil. Myslel jsem si, ze jsou samonosne, ale to byla chyba, takze listy pridelane zevnitr na lubech a celech nezabranily prohybani rostu veprostred (jsou tam 2 po 80cm). Nakonec jsme dovnitr dali napric 2 vyztuhy - vyfrezovana drazka a na vyztuhach svlaky, takze opet vsechno krasne rozebiratelne a rosty drzi.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    RESTINPEACE: pekne .. jak jsou resene rosty ?
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Asi pred rokem jsem tady zacal otravovat s vlastni vyrobou postele. Tady je konecnej vysledek. Material - olse, rohove spoje - dlaby ve sloupcich + cep a tazny klin, povrchova uprava - fermez, pracnost - cca 50 hodin, celkove naklady okolo 10 tis.
    Velky dik JOSEF_K za poskytnuti prostor pro vyrobu, mentorovani a sem tam nejaky pricmrndavani pri vyrobe :)



    Dalsi krok je attachable detska postylka..
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MISACEK: tropicky dreva dovedou bejt docela silny alergeny, hlavne piliny z nich
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    Nabízíme cca 50 hliníkových plechovek od pití za odnos, pokud by se někomu hodily. Původní záměr byl teplovzdušný kolektor, ale nedošlo na něj a v nejbližší době asi ani nedojde :)
    [ SNUPAK @ Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-) ]
    MISACEK
    MISACEK --- ---
    LINKOS: cest, protoze bydlim v Australii a je to tu pomerne casto pouzivanej masiv... ;) Je to ale masiv, tak lepidla nevim...
    WEWERKA: OK, diky, jeste to proberu s truhlarem, ma to na sobe nejakou tu povrchovou upravu tak mozna ta je nejak potreba odstranit...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MISACEK: Jeste drobnost. Nalakovala bych jen rost nejdriv a kdyz to nepomuze, tak na ram pak pouzit to Osmo (olej, vosk) nebo neco podobneho. Lak to esteticky zabije.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MISACEK: spise nez na smrad ze dreva bych to videl na nejakym sajrajtem napisteny drevo mozna pouzita lepidla. Proc si kupijes postel z eukalyptovniku a odkud to je?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MISACEK: Ok, takhle vysvetlene beru :) Osmo jak tu radi Rozcos nevim jestli uplne pouzit. Osmo si hraje na napul propustnou vrstvu. Osobne bych vzala nejaky vodou reditelny lak a na tu borovici hodila par vrstev. Treba Polyurex. To by melo uplne drevo uzavrit. Tak 4 vrstvy (pri strikani) bezne staci.
    MISACEK
    MISACEK --- ---
    jeste mam otazku, chci rozlozit ram postele ktery je spojen mega sroubama... Akorat jsou uplne zasekly ve dreve a ne a ne povolit, at zkousim co zkousim... V priloze par obrazku.. Nejakej napad jak s tim nalozit?

    ... zkousel jsem ruzne otace klicem ale to fakt nejde... vybouchat gumovym kladivem atd.. nic.. Nebo jsem jenom slabej? Davam do toho docela rany mam pocit...





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam