• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    EDA: http://www.ovocne-drevo.cz/kontakt/index.php
    vyplati se dopredu zavolat, docela se to tam toci, ale pan je fajn
    EDA
    EDA --- ---
    RESTINPEACE: Mě by ještě zajímalo, kam se v Říčanech jezdí pro fošny? :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    RESTINPEACE: anebo zcela bezna a soucasna metoda pod uhlem serizlech desek a drevenejch kolicku. V normalne vybaveny dilne je priprava spoju na par minut. Zadni deska by byla zapustena do tech bocnic a celou konstrukci skrinky zpevnovala. Ostatne to seriznuti je uz designovej pristup, uplne normalni by bylo proste priznani sire ty vrchni desky(a opet uchyceni pres kolicky/spojovaci lamely). Proc sem se vubec ozval- tenhle spoj pusobi hrozne levne a ten vysledek bohuzel degraduje. Pripomina ty klasicky nastrojarsky krabice/vojensky krabicky z druhoradyho materialu. Kor s materialem co ma promenlivou barvu/kresbu.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    PETD: aha, tak to jsme se nepochopili, kazdopadne tak daleko muj skill nesaha, takze to je stejne mimo realitu
    PETD
    PETD --- ---
    RESTINPEACE: Popravdě mě se to takhle docela líbí, samozřejmě to hodně o individuálním vkusu, rybina by vypadala lépe a tak vůbec. Ale co podle mě mysleli je schovaný ozub, jednom jestli s úhlem nebo bez, na druhou stanu na tom by jsem například já strávil mládí, protože tam moc elektrického nářadí nepoužiješ.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Jeste k tem spojum - on to sice je viditelnej spoj, ale velkou vyhodu ma imho v pevnosti. Riznout pod uhlem a slepit? Mozna s nejakym jinym drevem, ale na rovinu - s tim orechem bylo srani jak s mladou pani. Jakmile jsem rozriznul ty fosny napul a slepil jednotlivy casti zpatky k sobe, tak se nejak uvolnilo pnuti v tom dreve a zkroutilo se to jak svine. Byl jsem z toho nestastnej a myslel si, ze to nedam. Nastesti se vyplatilo treba tyden dva pockat a drevo se castecne narovnalo. Nicmene stahovani tech spoju do jednoho kusu byla zabava asi na 2 hodiny. Muzete mi klidne napsat jak si predstavujete rezani na sikmo u zkrouceny desky a lepeni pod uhlem - obavam se, ze takovy spoj by nedrzel. Ja jsem to proste nasucho sesadil, namaznul lepidlem a stahnul tak, ze se mi vsechny nerovnosti srovnali a diky vetsi lepeny plose to proste drzi.
    A navic je na tom videt kus remeslny prace.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Diky za nazory. Ozuby jsou rovny, ale rezal jsem je na pasovce. Proste jsem si to takhle dopredu navrhnul a presne tak i udelal, neuvazoval jsem vubec o zadnym jinym spoji a jsem s tim maximalne spokojenej. Tady je detail:


    Nohy jsou prilepeny, s jednim tyblem uprostred. Sranda byla, ze zadni nohy jsou trochu odskoceny, aby se stolek dal prirazit ke zdi s ohledem na parketovou listu. Samozrejme jsem je na prvni pokus prilepil obracene :) Rezat pilou nohy u orechovyho stolu - pocit k nezaplaceni :))
    Cena: ty 3 fosny co jsou na tom prvnim pdf staly dohromady 3000, na stul jsem pouzil ty 2 vetsi a jeste mi nejakej material zbyl. Prace u Hanka cca 4000. Nezanedbatelna polozka byl Top Olej na povrchovou upravu - stal 650, ale vyplatilo se, lepsi povrch si nedokazu predstavit. Takze kdyz to tak sectu, jsem plus minus na 7 tisicich.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    RESTINPEACE: Mne se to libi a tyhle cepovy spoje za me k nabytku proste patri, alespon je videt na prvni pohled ze to je krasnej masiv a ze si dal nekdo praci s vyrobou, odyhovanych kousku s drevenym lookem po cele plose je az az.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    souhlas s 77WHITE - ty spoje jsou pest na oko. ale proti gustu.. delal bych to jinak. (skryte cepy, riznuti pod uhlem.. zkratka aby tam ta barevna struktura nebyla narusena)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    RESTINPEACE: Velka skoda tech spoju, riznout to pod uhlem a jednoduse to slepit a svazat zadni stranou, byl by to velmi peknej nabytek:(
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    RESTINPEACE: Pěkný to máš:). Jaký jsou ty ozuby? Klasický šikmý, nebo přímý řezaný na cirkuli? A jak jsi přidělal nohy.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    RESTINPEACE: Můžu se zeptat, na kolik to orientačně vyšlo i s DIY dílnou? Jinak super!
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    K vanocum jsem dostal gramofon a rozhodl se, ze jako dustojne misto kam ho umistit bude stolek z orechu. Tak jsem jel do Rican nakoupit orechovy fosny a dal se do vyroby. Tentokrat to nebylo u JOSEF_K, ale v DIY dilne u Hanka. Opet cca 50 hodin prace, pritom takova blbost, zejo. Zde je vysledek:


    Kdyby nekoho zajimalo, tak par fotek z vyroby:
    Dropbox - Orech1.pdf
    https://www.dropbox.com/s/ajkf657g3y9ippz/Orech1.pdf?dl=0
    Dropbox - Orech2.pdf
    https://www.dropbox.com/s/jfywsx5bpxp75il/Orech2.pdf?dl=0
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Hoj sháním levně prkna - nemusí být nic nóbl klidně krajiny nebo palety rozsekaný - bude z toho truhlík. Nějaký typ kde v Praze sehnat?
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    Zdravím, do klubu shanime euro palety v cenové relaci cca 100,-/KS
    Cca 12-15ks
    Nevíte/nemáte někdo?
    Pls inbox
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    IVANEM: ano,ale je to hromada prace.
    DJINN
    DJINN --- ---
    IVANEM: anglicke oznaceni je wattle fence, pro pripadne googleni dalsich videi
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    IVANEM: o víkendu jsou tam jen v případě akcí a po domluvě, standardní otevírací doba je
    Po 14:00 – 19:00
    Út 14:00 – 19:00
    Čt 15:00 – 20:00
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    DJINN: díky za typ. o víkendu budu mít čas, tak se po tom podívám.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Nábytková dílna na Florenci
    Z pokoje do pokoje
    http://www.zpokojedopokoje.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam