• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    RESTINPEACE: Prostřední jsou podle mě dvě palety otočený spodkem k sobě. Navic tam jsou jen ty prkna co slouží jako jednotlivé regály.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    nejak nevim, co tu resite. kazdy zbozi ma svyho kupce. kdo si chce zbouchat za levno, nabere palety ze skladu i zadaco, sboucha, obrousi, pripadne lakne... pokud chci hogo fogo stylovku a jsem lemro, zaplatim petikilo a mam 'eko' paletu, pokud nemam obe ruce levy, koupim rezivo, zajdu si na dilnu a udelam si od zakladu za levno presne nabytek dle potreb. resit nejaky chemie - IMHO nesmysl, byt je plnej sracek, od podlahy po strop, o jednu vic nebo min nikoho netankuje. samo ze pokud vemu palety z olejarskyho skladu, hodim si je nejvyse na zahradu, aby mi nezasmradily kvartyr, ale ze skladu rekneme potravin? IMHO uplne v klidu. u palet osobne ocenuju hlavne recyklaci, takze oproti rezivu jim dam prednost. palety z hrochbachu nejsou recyklace, ale totalni kokotina pro lemra, co chtej byt 'in'. ale jak jsem psal - kazdy zbozi...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OMNIHASH: pripadne pokud chces neco punkackeho,tak koupit prkna sesroubovat je k hranolku,nebo pres stresni late a obrousit to bruskou... ve finale to bude vypadat dost podobne a cena mazerialu bude za skrinu taky nekde jinde
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LINKOS: tak já nikdy netvrdil opak, nicméně paletový pokusy jsou stále dost populární, a asi na tom lidi něco táhne, cena to nebude, tak předpokládám, že je to estetická stránka a v tom případě se na to hornbachový palety hoděj podstatně víc, než ty ulovený na překladišti banánů v lídlu.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OMNIHASH: tak vidis... Kupovat paletu za pet set,pak do toho pridat dalsi prkna aby to melo rovnou desku atd... To ve finale vyjde mnohem lip si koupit sparovku a za pomoci kolicku vrtacky a maflu si udelat ve vysledku mnohem funkcnejsi a kvalitnejsi nabytek...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LINKOS: tak pokud to někdo počítá na peníze, tak by nemoh z palet postavit nikdy nic, jenom ta cena práce na úpravu do použitelnýho stavu vždycky mnohonásobně překoná hodnotu výslednýho produktu.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OMNIHASH: i za tu cenu?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JAZZZ: ty hornbach palety jsou z nesrovantelně lepšího dřeva, než obyčejný, rozhodně, pokud bych si měl vybrat paletový křeslo, tak z nich.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    FOO: to je pecka :) chybi tam uz jenom to "Since 1842" :)

    kdyby z toho udelali nejakou chytrou modularni stavebnici, tak bych o tom snad i uvazoval, ale tohle jsou proste sbouchany prkna za petinasobek ceny, ktery si pak jeste budes doma pracne rozebirat .. ale je to cool a bio bez chemie :)
    FOO
    FOO --- ---
    LINKOS: pokud má to zboží svýho kupce, byli by blbí, kdyby to nenabízeli. :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FOO: dobry ceny, ja se ted kroutil kdyz za to chtel chlapik 50za kus. Nakonec by sel i na deset
    FOO
    FOO --- ---
    LOPIK: tak zrovna obroušení je na paletě asi ten nejmenší problém...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ještě k těm paletám - normální paleta pouští třísky jak blázen, takovou věc nechceš mít blízko prdele..
    FOO
    FOO --- ---
    FOO: "projektová paleta", notyvole :)))))))))
    FOO
    FOO --- ---
    JAZZZ: tak ony se dají koupit i hoblované "palety k výrobě nábytku" - https://www.hornbach.cz/shop/Stavba-nabytku/Palety/S21539/seznam-zbozi.html.

    Víšjak, není lepší cilovka než pitomci :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    EYLEEN: Oni tu paletu prave napousti chemii ve vyrobe, aby to pak ve skladu neplesnivelo. Zkus si rict o nejakou hezkou, chemicky neosetrenou, co ma na sobe vypaleno "Since 1842" nebo tak neco. Doma si ji pak muzes trochu opalit letlampou, aby mela takovej ten spravnej vyntage look. No a samozřejmě jak psal RESTINPEACE, bud stastna :)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    EYLEEN: Ptala ses jestli ma nekdo zkusenosti. Nejaky zkusenosti mam, ale lituju casu, ktery jsem stravil psanim odpovedi. Nakup si palety a bud stastna.
    FOO
    FOO --- ---
    kupovat řezivo je asi moc nuda málo hipstr, co?
    EYLEEN
    EYLEEN --- ---
    RESTINPEACE: Já jsem ale neměla úplně v úmyslu tu řešit kvalitu palet. Navíc když není zas takový problém koupit novou ve výrobně. "Opravdovou" použitou (chemicky) znečištěnou paletu bych si do bytu nedala.

    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    EYLEEN: to co mas na prostredni a spodni fotce velmi pravdepodobne nejsou palety, ale nabytek stluceny z hoblovanych a brousenych prken a tramku, tak aby to vypadalo jako paleta. Kdybys videla jak vypada opravdova paleta, na ktery se vozilo zbozi, tak te touha neco z toho vyrabet prejde. Hrubym odhadem je v jedne palete neco kolem 100 hrebiku, ktery se ne vzdy povede vytahat, takze na cirkulu te s tim zadny truhlar nepusti.
    Aniz bych radil kde nakupovat material, tak rikam jenom ano, je jednodussi koupit masivni drevo, naformatovat si ho podle predstav a udelat pozadovany vyrobek. Pokud se nechces trapit truhlaskymi spoji, klidne to stluc hrebikama, ale porad to bude min prace, nez rozebrat a zase slozit drevo z palet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam