• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEDIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...]
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    malej tip.. před aplikací na surový dřevo splichnout rozprašovačem trochu vody.. nechat uschnout - chlupy vstanou a jdou 10x líp odbrousit než když vstanou po oleji...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DOKKTOR: Úplně klidně dá. Samozřejmě pokud ten olej nechá vytvrdnout. Lněným olejem (nebo jinými vysýchavými) se laky základují vcelku běžně, a to nejen šelak, kde je to úplně běžná operace pro zvýraznění kresby. Olej se dá dát i po nitrolak nebo PU lak. Jen ten olej musí být už vyzrálý, to je celé.
    GECKO
    GECKO --- ---
    GEISHA: Zvážil bych toto https://www.pnz.cz/tvrdovoskovy-olej/ ve vhodném odstínu (bílá?). Před aplikací povrch přebrousit ca 240 smirkem, po aplikaci a zaschnutí přebrousit znovu hrubostí 320 - 400 a postup případně zopakovat. Výsledkem by měl být hladký pololesklý povrch, který jde snadno otírat a udržovat.
    IWF
    IWF --- ---
    diky moc, necham to tak a pockam :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    IWF: Jenze napousteci olej Sct. Croix neni uplne jenom lneny olej. Je tam i tungovy olej koukam a nejake pryskyrice. Podle doby schnuti je jasne, ze tam budou i sikativa.
    Ten tungovy olej ma vyraznou vuni, mozna to tam citis. Vsechny redidla se uvolni a vypari do 30 dnu. Nech to byt jak to je a dej tomu cas. Maximalne to dej pres den na slunce, to vetsinou urychluje polymerizaci.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    IWF: mozna pretrit to jinym olejem,ktery vytvrzuje rychlej. Neco se sikativy a mozna i voskem, ten by to mohl zavrit. Treba bude mit nekdo lepsi napad.
    IWF
    IWF --- ---
    DOKKTOR: no diky Ti za odpoved, mam teda vidinu toho, ze to casem vycpi? :D je treba neco cim bych tomu trosku pomohla?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    IWF: lak na olej opravdu uz nedas
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    IWF: ani ne, lnrny olej vytvrzuje docela dlouho, nevim presne, v radu tydnu. Jeste dlouho to bude citit
    IWF
    IWF --- ---
    Ahoj,
    prosim o radu :) Vyrabeli jsme psaci stul, ktery ma desku z duboveho dreva. Pouzila jsem misto laku lneny olej, konkretne napousteci olej Sct. Croix a mam problem s tim, ze ho citim. Nevim k cemu bych ten pach prirovnala, ale mam pocit jak kdybych sedela cely den v tatove dilne. Vlastne mam pocit, ze mi ten zapach(olej) ulpiva na predlokti. Musim se priznat, ze jsem nedodrzela postup (po 20min utrit co se nevsaklo) ale pokazde jsem to nechala pres noc vsaknout. Nakonec jsem to vytrela do sucha, umyla jarovou vodou, lehce prebrousila a rozlestila suchym. Kdyz to ted vezmu na drsnaka papirovym kapesnikem, tak se lehounce zbarvi.
    Otazka je, posrala jsem to hodne? Mate s tim nekdo zkusenosti? Pomohlo by prelakovat, udrzi se ten lak?
    diky
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    77WHITE: Děkuju.) Snažím se. V bytě i v životě:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SRETSIS: me se na tvejch prispevkach libi, jak to dotahujes do konce. Nemusim treba vzdy souhlasit se vzhledem, ale de videt ze tomu venujes dost pece a rozmyslu:)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    77WHITE: Bingo.) Plus uz nemusim lezt na stul, kdyz oteviram okno:) Strasne nam to pomohlo. I ty ulozny prostory pod se hodi, mame tam penny boardy, krabice s hrackama pro kocky, batoh na fotbal atd. Proste veci, co by na zemi prekazely.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    TROGLODYT: ten byt je asi suterenni s vysokym parapetem a obzvlast u sezeni u stolu mohl vnikat dojem kobky. podiem se ten rozdil vyrovnal a vniklo prijemny pracovni misto se stolem ve stejne urovni jako parapet a svetlem zleva, idealnim pro pravaky. Aspon tak to vidim ja, autor nejsem.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    TROGLODYT: "pod podium se nic uzitecneho nevejde" i kdyby tam bylo jenom blby sufle pod postel (i deska s koleckama by stacila), tak je to porad ulozny prostor navic, ktery nezabira obytnou plochu / volny prostor
    (jasne, muzou tam byt i krabice bez suflete, ale to by zas nekdo mohl namitat, ze se pro ty vzadu spatne poleze)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    jediný štěstí že tady na nyxu vždycky přispěchá někdo, kdo ví proč je něco kompletně naprd, přestože nemá osobní zkušenost.
    TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    Vypada to hezky, jen mi vubec neni jasne, k cemu ta vyvysena platforma je dobra ......uplne stejny koutek tam v rohu mohl byt i na zemi, a pod podium se nic uzitecneho nevejde...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SRETSIS: Děda je borec.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Děda nám během karantény vyrobil podium.) Dřevo - co dům a chata daly ze svých zásob.

    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    WEWERKA: well, dovolil jsem si mentální zkratku, kde jsem počítal s tím, že pokud dotyčnej hledá spoj, a netuší ani tohle, tak bude ještě za klasickou rybinu rád, protože je 10x jednodušší na výrobu, než japonský ozdobný spoje. Jinak tady jěnke kolem listu 3 jsou jednoduchý spoje včetně rozměrů:

    DÍLENSKÉ LISTY TESAŘ - PDF Stažení zdarma
    https://docplayer.cz/19143301-Dilenske-listy-tesar.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam