Tak pro me byla po vsech tech letech Ostrava asi posledni, zacinaj mi ty davy fakt vadit. Navic ta poetika s travickou, stromy, atd. stareho arealu je ta tam (jasne, uz by se to tam neveslo)- ten novy areal ma samozrejme taky svou poetiku, ale... i tu bych si vic uzila v mene lidech :]
Ale k hudbe: zklamani bylo hodne, bohuzel mi prijde smutny, ze nejvic me na worldmusic festivalu bavili cesti interpreti :] Barta a Orffove. Jako jo, sverazne "tango" Orquesta Típica Fernández Fierro dobry, Anthony taky fajn, Zaz neni co uprit (ale to uz me vadily davy, tak jsem sla na Orffy), Kronos usel. Asi nejvetsim zjevenim festivalu byl pro me Ibrahim Maalouf. Totalni narez dle meho gusta, a ten narvanej sal lidi byl evidentne se mnou zajedno - byla to totalni pecka, bubenik byl polobuh, dalsi dechar si prehazoval dudy, pistaly, trubku, pricnou fletnu a kdo vi co jeste jako nic, klidny jazz prechazel v naproste postrockove psychopeklo s lamanymi rytmy. bohuzel chvilema jsem v ty dve rano kdyz hral usinala, ale jen na pomalejsi pasaze. Skoda, ze byl tak pozde.
Nicmene Ostrava uz moc narostla, jsem rada, ze je festival uspesny, zaslouzi si to - snad se mi podari najit zas neco zacinajiciho s podobnou atmoskou, jakou meli Colours pred lety. No a nebo konecne vykopu prdel nekam do zahranici a podivam se, jak to delaj jinde ;]