• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      VYHULENY_UFO: tak minimálně předstíral v nějakejch rozhovorech, že určitou představu má :)
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      RUDIE: ty jo, muj osobni pocit je takovej, ze dilo psal takzvane za behu a konec vymyslenej nema.
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      VYHULENY_UFO: já na seriál přestal koukat po začátku druhý série páč mi to přišlo debilní, ale nakonec jsem to při čekání na další knihu nevydržel a nakoukal všechno.
      A přece jenom by mé zajímalo, jak a jestli vůbec to měl vymyšlený, tak bych si to přál dočíst do konce.
      Ale jinak souhlas, žádnej zázrak to neni. Ovšem ztratil jsem v dřívějších dobách čas i s mnohem horšíma fantasy autorama, tak mu ještě dávám šanci :)
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      RUDIE: popravde receno, to, ze dilo neni dopsany a ze dalsi serie hbo toci podle svyho scenare, byl pro me duvod, abych po ctvrty serii prestal serial sledovat a uz ani nemam zajem si precist knihu. mam proste rad uzavreny pribehy a jediny neuzavreny pribeh, ktery uznavan jsou walking dead, ale s tema zombie je to proste predem dany.
      ani ve me nebudi dobry dojem to, ze martin podepisuje dalsi a dalsi smlouvy na jiny veci, misto, aby se venoval psani tohoto dila. a co si budeme rikat, dostojevsky neni, aby si mohl dovolit pred dokoncenim romanu zemrit. az takovej talent zase neni...
      ARAON
      ARAON --- ---
      RUDIE: Tak Winds of Winter už snad dopíše, ale Dream of Spring podle mě nedá.
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      VYHULENY_UFO: já věřim, že to ještě zvládne, ale většina místního osazenstva už myslim ne.
      A je fakt, že to ten pičus možná schválně nedopíše, aby všechny nasral, ani by mě to nepřekvapilo))
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: Tak to snad ani nikdo netvrdí, ne? Jinak já nikde nevrdím, že jsou knihy vrcholné dílo moderní literatury. Jen poukazuji na to, že seriál má čím dál tím horší scénáře (zcela subjektivně a IMO), čím je dál od knih. Motivace charakterů pokulhává, zjednodušuje se až na kost, mytologie a poetika předlohy zůstala zapadlá v závěji.
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      a uz ma pan martin ty svoje hry o truny dopsany nebo je vysoka sance, ze to nikdy nedopise? preci jen uz je mu sedmdesat nebo kolik...
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      Já mám teda taky radši originální zmatek od Martina, než naleštěnou bídu seriálu, která jede plochej děj a spočívá v tom, že rozestavěj herce jak figurky a udělaj nějakou wow scénu a pak to samý v různejch obměnách ještě 10x...

Samozřejmě, že na to budu koukat až do konce, ale dobrejch nápadů a zajímavejch funkčních zvratů je tam minimum.
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ARAON: Mne nie, ja nie som besný fanboy.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: Nápodobně. Dej si mě do ignore listu, nebo ti praskne cévka.
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ARAON: Ugh, si úplný kokot? Začalo to tým, že si tu začal gushovať o tom, aké sú knihy fantastické v porovnaní so seriálom. Ja som ti napísal "nesúhlasím" a odvtedy ma presviedčaš, ako nemám nárok na subjektívny vkus.

Drž už prosím ťa piču.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: Roztomilé. No hlavně když maj pocit, že je jejich čistě subjektivní názor ten jedinej správnej. ;-)
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: LOL, OK. Někdo holt rád knižní Sandsnakes, někdo seriálové. Někdo rád (občas až zbytečně překombinovanou) politiku, jiný bad pussy.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: Tam mu věnovali tolik prostoru, že se jeden diví, proč se vlastně obtěžovali, když se jim to zjevně nechtělo psát.

Knížky jsou možná "cluster fuck", jenomže alespoň mají dobře prokreslené postavy, s komplexními motivacemi. Seriál naopak sklouzává ve vykreslováni postav čím dál více ke karikatuře a banálním zjednodušením.
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ARAON: Dorne sa ma nejak zvlášť nedotklo, nezmyselné bolo už v predlohe (desiatky strán venované mladému Martellovi, ktorý sa nechá spáliť drakom, šukajúci rytier a Areo Hotas), v seriáli mu aspoň venovali podstatne menej priestoru.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: Ke kvalitě scénáře mám jen jedno slovo - Dorne.

A včíl mudruj.
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ARAON: Nuž, ako hovorí klasik, niekto dáva pred ženami prednosť ovciam a pred (aspoň rámcovo) koherentným seriálom Martinovmu cluster fucku. Jedných aj druhých môžeme len ľutovať.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: Seriál. Lepší. Jasně.

By the way, zajímalo by mě, jak dlouho musela Arya hrát roli dědouše. Tak 14 dní nejmíň. To se jí za tu dobu nedoneslo, že je Jon králík?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam