• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ARAON: Mne nie, ja nie som besný fanboy.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: Nápodobně. Dej si mě do ignore listu, nebo ti praskne cévka.
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ARAON: Ugh, si úplný kokot? Začalo to tým, že si tu začal gushovať o tom, aké sú knihy fantastické v porovnaní so seriálom. Ja som ti napísal "nesúhlasím" a odvtedy ma presviedčaš, ako nemám nárok na subjektívny vkus.

Drž už prosím ťa piču.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: Roztomilé. No hlavně když maj pocit, že je jejich čistě subjektivní názor ten jedinej správnej. ;-)
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: LOL, OK. Někdo holt rád knižní Sandsnakes, někdo seriálové. Někdo rád (občas až zbytečně překombinovanou) politiku, jiný bad pussy.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: Tam mu věnovali tolik prostoru, že se jeden diví, proč se vlastně obtěžovali, když se jim to zjevně nechtělo psát.

Knížky jsou možná "cluster fuck", jenomže alespoň mají dobře prokreslené postavy, s komplexními motivacemi. Seriál naopak sklouzává ve vykreslováni postav čím dál více ke karikatuře a banálním zjednodušením.
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ARAON: Dorne sa ma nejak zvlášť nedotklo, nezmyselné bolo už v predlohe (desiatky strán venované mladému Martellovi, ktorý sa nechá spáliť drakom, šukajúci rytier a Areo Hotas), v seriáli mu aspoň venovali podstatne menej priestoru.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: Ke kvalitě scénáře mám jen jedno slovo - Dorne.

A včíl mudruj.
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ARAON: Nuž, ako hovorí klasik, niekto dáva pred ženami prednosť ovciam a pred (aspoň rámcovo) koherentným seriálom Martinovmu cluster fucku. Jedných aj druhých môžeme len ľutovať.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CLAVEN: Seriál. Lepší. Jasně.

By the way, zajímalo by mě, jak dlouho musela Arya hrát roli dědouše. Tak 14 dní nejmíň. To se jí za tu dobu nedoneslo, že je Jon králík?
      SITH
      SITH --- ---
      to uzdravení Joraha je nuda. Čekal jsem že se najde nějaké cool využití pro tu jeho nemoc, aka nemůže být poraněn white walkerem, nebo sežehnut drakem, nebo tak. A on bude akorát rád že mu to slezlo z žaluda a může zas pospíchat za Denny :(
      ELLIE
      ELLIE --- ---
      BOBBYLON: Však Sam ho oloupe. A nenakazí se, protože je ve skutečnosti postava z úplně jinýho univerza a proto všechno přežije.
      BOBBYLON
      BOBBYLON --- ---
      ELLIE: earth golem Jorah, hur dur
      ELLIE
      ELLIE --- ---
      NIGHTFURY: Což je jen metafora pro to, že ho sežere Jorah Mormont, kterej nesnese, že se mu Khaleesi zas zabouchla do dalšího jelimana.
      CLAVEN
      CLAVEN --- ---
      ARAON: Nesúhlasím. Posledná kniha, ADWD, bola strašná sračka niekde na úrovni fanficu. Seriál je zatiaľ o dosť lepší, múdro vynechal toho zrazu uvedeného dediča aj s celou jeho pridrbanou linkou, kúzelné rohy aj korytnačky.
      NIGHTFURY
      NIGHTFURY --- ---
      ELLIE: ...a pak ho sežere medvěd! :)
      ELLIE
      ELLIE --- ---
      Bran a Meera (a její otec Howland Reed, co se schovává v bažinách) jsou teď přece jediní, kdo vědí, kdo byli Jonovi skuteční rodiče. Takže Branova role by měla být to ve správný okamžik prozradit zbytku rodiny.
      ARAON
      ARAON --- ---
      GIINGGER: Já bych tomu klidně věřil. Čím jsou dál od knížek, tím je to horší. Teď už je to z 99% na nich, takže je to slabota.
      Alespoň že vizuálně je to lepší a lepší. Budu to brát jako takovou pohyblivou ilustraci ke knize, pokud někdy vyjde.
      BOBBYLON
      BOBBYLON --- ---
      GIINGGER: podle me hlavni linka obecne takhle klidne muze bejt, prolozena lokalnima fuckupama, zradama, vrazdama
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam