• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    NIGHTFURY: Pics or didn't happen) a jsou v prdeli)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Pořád ještě to má krásný potenciál pro "Tak tvůj brácha a tvůj nejlepší kámoš tvrdí, že máš na trůn větší nárok než já, jo?!" :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TAPINA: To je naopak ve středověku dost častá dynastická záležitost. Viz třeba Richard III. a jeho dva synovci (synové Edvarda IV., s lepším nárokem na trůn). "Náhodou" se přišlo na to, že manželství Edwarda s Elisabeth Woodwillovou bylo neplatné. Synovci skončili v Toweru, posléze pod zemí.
    FLOE
    FLOE --- ---
    N_I:
    ELLIE: To je ten idealni scenar. Porad to jsou truny, kterym je vlastni necekany zvrat. Ktery mi nevadi kudy se vydaly, ale u kterych jsem v zaveru zmaneta, jestli se toci podle memes, D&D, toho co lidi chtej nebo se jeste obcas obtezujou na neco ptat GRRM :]]
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: To jsou církevní právníci... i ti současní a zdejší dokážou najít důvod pro zneplatnění kdekterého mnohaletého dětného manželství...

FLOE: O důvod víc, aby byla brzo svatba ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mě hrozně irituje, že šlo jen tak anulovat manželství, ve kterém byly děti. To je úplně proti... proti všemu. Navíc nebylo řečeno, že manželství Sansy a Tyriona bylo možné zrušit jen díky tomu, že mezi nimi prokazatelně k ničemu nedošlo?
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    FLOE: Tak zajedou do IKEA pro druhej trůn a budou vládnout spolu, přeci. "Myslela jsem, že na to budu sama, ale budu mít navíc svého krále, wheeee!" pomyslí si Dany. Nevadí, že Jon Snow, ehm, Aegon Targaryen knows nothing. Bran bude jeho hand.
    N_I
    N_I --- ---
    FLOE: hele tak oni by tam sedeli prece jako kral a kralovna to je dobry pro oba ne? :) navic Jon nahodi svuj oblicej a rekne ze nic nechce :)

Jinak nemrtvej drak a NK jsou takovy machri, ze uvazovat kdo bude kral je uplne jedno :)
    FLOE
    FLOE --- ---
    ANNNA: Tam jde spis o to, ze Jon je pokrevne pravoplatnejsi naslednik trunu nez ona a nejen ona celej svuj zivot zasvetila presvedceni, ze tam ma sedet, a ze si tam nakonec i sedne. Na to jsem zvedava, jak se z toho sesype.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Já se dost těším, až Jon a Dany zjistí skutečný Jonův původ. IMHO to má potenciál pro pěknou scénu. "Ty jsi moje teta?! A jsi se mnou těhotná! Co jsme to jen provedli!!!!" vs. "Klid, synovče, to jen znamená, že jsi ještě lepší partie, než jsem si myslela. Kdy bude svatba?"
    SIONMAN
    SIONMAN --- ---
    pro knížkaře - Spoiler

Mě teď tak napadlo, ten Aegon v knížkách co už dobývá Západozemí - teď Sam objevil, že Rheagar toto manželství annuloval - to by znamenalo, že přišel o právo prvorozeného? nebo se to na to nepočítá? On pravděpodobně má být falešný (blackfire), ale todle by byl na něj taky dobrej "výpek" :)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    CLAVEN: bych rekl ze on by brzo zjistil, ze otrava muze byt nejen bolestiva, ale i zajimava.
    JCD
    JCD --- ---
    boss lady of thorns :)
    JCD
    JCD --- ---
    EVILMIND: ani nevim odkud to mam, nejspis z ceskyho prekladu nejake tarantinovky :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CYBERKOTLIK: Theon by klidně mohl vzít tu partu Ironborns a odveslovat po vzoru Gendryho :D
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Ja by som chcel, aby si Cersei nakoniec Eurona fakt zobrala. Po svatbe určite rýchlo zistí, že na Pyke majú o postavení manželiek pomerne konzervatívne predstavy.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NIGHTFURY: jo - zrovna Cersei, kera neveri nikomu a nicemu:)
    me spis teda tyra predstava, ze ten dement Greyjoy ve finale zachrani tu svoji sestru, to je desna linka. Potaji doufam, ze ho ty jeho frajeri utopej a odjedou nekam na viking
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    JCD: pockat, mexican standoff se fakt cesky rika "plichta"? :-))
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CYBERKOTLIK: Třeba dala Euronovi nějaký "šek", aby prachy vyzvedl, a žoldáky bude najímat přímo on.. nekaž mi škodolibou představu :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NIGHTFURY: DOUPLE: Jaky penize? Zlatem z valky Cersei vyplatila Iron Bank a tu Golden Company ma financovat dptycna banka. Davat piratum do ruky zlato je uplnej nesmysl:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam