• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    JCD
    JCD --- ---
    GANDHI: vis ze na tom neco bude? ja jako trenink na Season 8 nekolikrat sjel tohle, a poslouchat to jen jako audio bylo super. Uprimne se mi ta inscenace libila natolik, ze jsem ted po shlednuti prvniho dilu byl i trosku zklamany :)
    Game of Thrones: The Virtual Final Season Ep 801-803
    https://www.youtube.com/watch?v=3yOnPhY7mPQ
    Njn, mame tu kvantovyho fyzika vs. plebs. Nikdo ho nechape, tak vsechny pourazi, zapleveli auditko uplnyma bullshitama a jeste ma pocit, ze je neco vic... Cywe Clavene zmontuj se.

Rekni mi JEDINEJ duvod, proc by mel byt nektery z hlavnich hrdinu cernoch, nebo jdi do prdele (to radsi).
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ja bych navrhoval navrat k rozhlasovejm dramatizacim:p bylo by po problemech
    JCD
    JCD --- ---
    CLAVEN: paradoxne, no u back at ya.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    AMANT: je to asi racist, ale je to fskutecnosti 3x jablko, vsechny tri narody jsou belosi
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Nejlepší komentář, který jsem k tomu našel na netu: "Jsem Rus a URÁŽÍ mě, že se ve Westerosu nepije vodka."
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    JCD: heh, dobre som ťa odhadol. Nič lepšie ako "no u" nejde? No, nevadí.
    AMANT
    AMANT --- ---
    ZAREK:pokud mas v jednom pytli 20 jablek (1st men) a 20 hrusek (andals) a v druhym 10 jablek, 10 hrusek a 20 pomerancu (rhoynove), neni to to samy. je mi lito, ale gratulaci nemohu prijmout:))

navic sleduj tu linku debaty, to je prece nesmysl.

a-dorne se dost etnicky lisi
    b-ani ne
    a2-Dornishmen differ both culturally and ethnically
    b2-dyk to rikam!
    JCD
    JCD --- ---
    CLAVEN: jiste hovoris z vlastni zkusenosti ;)
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    AMANT: ano, prave si napsal to same co ja, gratuluju
    AMANT
    AMANT --- ---
    ZAREK: Dorne is the least populous of the Seven Kingdoms. Dornishmen differ both culturally and ethnically from other Westerosi due to the historical mass immigration of Rhoynish people and their relative isolation. Dornishmen have adopted many Rhoynish customs on top of their First Men and Andal origins.

Dorne - A Wiki of Ice and Fire
    https://awoiaf.westeros.org/index.php/Dorne
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    JCD: Keď do diskusie o rase pri každej príležitosti ťaháš gender, zrejme máš v tejto oblasti nejaké nevyriešené traumy. Držím palce, nech sa s tým nejak vyrovnáš, nie je to ľahké.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    AMANT: ani ne, populace dornu je popsana jako mix first men (sasove/kelti) andalu (normani) a rhoynar (rekove/spanele/italove)
    JCD
    JCD --- ---
    Omyl, klicove slovo nebylo v nadpisu, nybrz v odkazu - The Guardian, bere ten platek nekdo jeste vazne?

Wait, did you just assume my gender? Bez si checknout priviledge, trolliku.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Toto je fakt jak začať debatu o kvantovej fyzike v materskej škôlke.
    Dvaja si prečítali len nadpis, jeden vôbec nerozumie, o čo ide, ďalší začne podopierať "pravidlá" fiktívneho sveta "pravidlami" iného fiktívneho sveta, potom samozrejme niekto príde s kľúčovými slovami "agenda" a "gender", na ktoré reflektuje každý správny idiot - nevie síce presne, čo znamenajú, ale začne pre istotu pobavene hýkať, aby ho náhodou ostatní nepovažovali za divného.

Pekne, chlapci, len sa ďalej hrajte.
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    I got a news for you: Vysel novy dil a nikoho nejaci cernosi nezajimaji.
    JCD
    JCD --- ---
    JADE: army of cockless men se do rasove statistiky pocita? Nepocitaji oni se nahodou do genderove statistiky? Nerad bych je zapocital dvakrat! ;) Navic oni pod tema cernejma uniformama jsou stejne nejspis bili, stejne jako stormtrooperi jsou pod tema bilejma uniformama cerny ;) Je dulezite nenarusovat rovnovahu!
    AMANT
    AMANT --- ---
    JADE: mozna nejde ani o jedno ale jen nekomu hrabe, fakt nevim. jedna vec je realna diskriminace a nerovny prilezitosti v nasem svete, druha vec je to pak nachazet v literature a tuto pak za to tepat.

ZAREK: celej dorn je dost etnicky specifickej a odlisnej od zbytku westerosu, v knihach je to dost dobre popsany, serial se tomu vubec nevenuje, tam maj "jen" odlisny hadry a jsou snedsi..
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    TROX23: pořád to byli bílí evropani
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam