• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      KALTY
      KALTY --- ---
      GIINGGER: To by ale Arya musela nejdřív Brana zabít :D
      Taky mi ta taktika připadla tragická. Ale na druhou stranu zase nemůžeš mít všechno uvnitř hradu, když máš jednoho ledového draka co ti smahne celý hrad (kdyby chtěl) :D
      CADDY
      CADDY --- ---
      GIINGGER: To jsem psal hned z pocatku, tahnout na Cersei by byla asi magorina, logicke by bylo opevnit Moat Cailin a pockat si na Golden company :) Ale je mi jasne, ze je naivni predstava, ze by se mohli chovat logicky :)

Jeste uvidime, jaka je aktualni bojeschopnost draku...to by melo rozhodnout
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      GIINGGER: Také jsem vrtěl hlavou, že nepojistili hradby olejem apod.. V hrobce mi přišlo, že snad Tyrion dostane hudlana. :P
      GIINGGER
      GIINGGER --- ---
      Ty vole, jako chapu ze to neni dokument, ale ta taktika pi bitve byla fakt tragicka. Mame velkej hrad, takze co udelame? Nazenem vsechny ven! Kde byly nejaky kuze na zdech? Kde byl olej nebo neco na liti a podpalovani? O tom jak naprosto retardovane se pouzila jizda ani nemluvim. /taktickej rant over

Jinak jsem cekala vetsi death toll - misto pripravy hradu se hlavni hrdinove zrejme venovali lesteni svyho plot armoru. Theon a Jorah byli jasny, Beric s vecnejma kecama o svym ucelu taky, ale hezky to uzavrelo jeho pribeh, takze vlastne dobry (az na tu jesus pozu). Scena Tyriona a Sansy v hrobce byla cool, chvili jsem cekala, ze se tou kudlou oba tragicky podriznou, ale opet zasahl plot armor a priposranost scenaristu.

Co jsem nepochopila byly sceny jak se Arya plizila vnitrkem hradu - moc jsem nechytla proc tam sla nebo jak se tam vlastne dostala, kdyz predtim pobihala venku.

Vtipny je, ze diky tomu, ze Arya zabila NK byl teda nejakej Azor Ahai vlastne naprosto zbytecnej a pulka proroctvi taky :D Kdyz na sebe NK s Branem cumeli tak jsem trochu doufala, ze se Bran zvedne, rychlym pohybem vytahne kudlu, zabodne NK a odhodi oblicej, pod kterym bude Arya - to by byl teprve cool twist!

No a jinak teda doufam, ze to neskonci nejakym blbym happy endem. Moc sice nevim, s jakym vojskem ted hodlaj jit na Cersei, kdyz ve Winterfellu prezilo asi tak 18 lidi, ale whatever)
      KOUDY
      KOUDY --- ---
      N4RC0T1C: jenze tyhle obrazky by zadrzely hordu nemrtvaku asi na 10 vterin + tam stejne musis mit uprostred nejakou cestu kterou se bude ustupovat do hradu..Uz jak tam na ne ta vlna walkeru nabehla a padali pres sebe bylo hned jasny ze jakakoliv lidska taktika by byla totalne v pici...Takze za me je to furt ve scenaristickejch mezich fantasy serialu a jediny co beru jako demenci bylo vyslani te jizdy...coz ale zase chapu ze bylo udelany hlavne pro efekt a chvili napeti...ty zhasinajici mece byly super.
      N4RC0T1C
      N4RC0T1C --- ---
      KOUDY: áno, keď sa na to pozrieš tak, že "niečo mali".

Toto sú obranné línie. Toto malo byt aspoň 500m od hradu. O formáciach sa môžme pobaviť neskôr :)
      KOUDY
      KOUDY --- ---
      N4RC0T1C:

1) bodaky a jamy tam byly ne?..ale proti ty hore tel to bylo k nicemu...coz si sam videl
      2) ohen byl na kazdem kroku, ale night king ho uhasil tou vanici..proto taky nesel zapalit prikop
      3) vzdyt formace tam meli treba kastrati, kteri kryli ustup..je to videt na zaberech
      4) na asi deseti zaberech sou videt draci, kteri metaji do te hordy walkeru ohen..nez jim to night king zatrhnul vanici a draci ztratili orientaci.
      N4RC0T1C
      N4RC0T1C --- ---
      inak suhlasim, ze bitka bola takticky uplne zla :-)

Pacilo sa mi, ako zobrazili tie hordy.
      Ako zaplavu tiel, ako pretrhnutu hradzu.
      Ked som videl prvy napor, povedal som si.. fuuuuuu
      Proti tomu sa tazko brani.

Krasne to bolo vidiet, ako liezli na hradby.

Ale ...
      1. Malo pasivnej obrany. Valy, zatarasy, bodaky, jamy,
      2. Malo ohna. Ohen mal byt na kazdom kroku.
      3. Ziadne formace. Nic. Ano, mozeme namietat ze proti zaplave tiel sa tazko taktizuje, ale aspon naznak tam mal byt.
      4. Nevyuzitie drakov.
      5. Body 1-4 - WW isli 100% boj na blizko. Obrana mala ovela viac investovat do ranged. Hlavne taktika mala byt postavena tak, aby ranged mohlo fungovat vkuse..A nie "zastavit palbu!" po prvom najazde.
      PETEKKA
      PETEKKA --- ---
      TRIPLT: prostě už na to neměla nervy
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      JADE: Tak moc to zase nepřehnali :D
      N4RC0T1C
      N4RC0T1C --- ---

tu som sa docital, ze WW niesu (un)dead.

"According to George R. R. Martin, the Others "are strange, beautiful… think, oh… the Sidhe made of ice, something like that… a different sort of life… inhuman, elegant, dangerous."[5] Further, although Old Nan describes the Others as "dead things",[6] Martin has stated that the Others are not dead.[5] "

https://awoiaf.westeros.org/index.php/Others

ZAREK
      ZAREK --- ---
      NJORL: ja si osobne myslim, ze si filmari spletli delostrelectvo (katapulty) s obrnenci a podle toho to vypada :D
      NJORL
      NJORL --- ---
      Pravda je ze menprekvapilo umisteni katapultu pred hlavni linii pechoty. To vetsinou bejva vzadu ne?
      GRANTORINO
      GRANTORINO --- ---
      GRANTORINO:
      PAN_SPRCHA: koukam, ze pisem skoro to stejny ;) taky nejsem uplne strateg, ale zahrat si par dilu Homam a Age of Empires, tak takovy zakladni chyby by scenarista neudelal nebo nevim teda....
      Chapu fantasy, ale prustrelnost ty "taktiky" je fakt zbytecna ..
      JADE
      JADE --- ---
      MANZONER: jasnej Samojed :D
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      PAN_SPRCHA: ser Friendzone :D No, ten se vrátil, jak terminator z fronty. Ikdyž můj favorit na vyznamenání byl Beric v póze “hold the zombies”. Mě iritovalo, co tam dělali na těch dracích za představení. Místo pálení zombies, Honza seděl na hradbách... ( ale asi drak potřebuje spočinout žeo a masakr musí být )
      MINERWA
      MINERWA --- ---
      a proč must be always stark on winterfell?
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      PATISLAV: Jak šel k tomu Branovi, tak jsem tam hledal tu podobu. :) Pravdou je, že tam je spousta “ale”...
      ARAON
      ARAON --- ---
      Extra zajimave z filmarskeho a VFX hlediska:
      Game of Thrones | Season 8 Episode 3 | Game Revealed (HBO)
      https://www.youtube.com/watch?v=_3M0Xt97aFI
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      TAPINA:
      JADE:
      Úplně mi to uniklo, hanba mi. Teď jsem ho v e03 postřehl. Teda aspoň myslím. Vedle koně tam v první linii běžel nějaký švýcarský ovčák.
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      SAMGARR: jo, to dává smysl, časově to nesedí
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      NJAL: nepřišlo mi že zas tak spěchal, nechal bitvu dojet do konce a vyhrát ji. neběžel tam narychlo někdy v průběhu. Víceméně to celý očesal až na jednoho vozíčkáře, tak co by čekal až se objeví zas nějací otraví draci.
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      Jinak teda nic moc bitva.....nejdřív si odepíšu celou jízdu tím že ji pošlu do tmy....navíc jsem to měl v plánu s nefunkčníma zbraněma (to že se zjeví někdo kdo jim alespoň trochu funkční zbraň nemůžu vědět), pak když se mi nahrne celej soupeř do řady jak na jatka za ohňovou stěnu tak na něj čumím a čekám co udělá. Katapulty nechám takticky venku, šípy taky šetřím. Pěchotu vytáhnu před hradby a dobře bránitelné brány dvěře a průchody jsou úplně volný. ženy a děti pošlu mezi hromady mrtvol když vím že je umí nepřítel oživit(a napadne to snad úplně všechny, ale tam vůbec nikoho). Ty mrtvoly které venku kosí supermani jak rambo vietnamský vojáky najedou prorazí rukou kamenné sarkofágy a vyhrabou se ven. Takticky totálně prokaučovaný, a přežili jen ti co měli ochranné kouzlo sympatií diváků. tzn. zemře jenom ser friendzone co mu to diváci stejně přáli aby už se netrápil, a pár vedlejších postav co vytáhli v minulým dílu aby měli koho zabít.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam