• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    TRIPLT: jak jsem psal. Prijde mi, ze je tam vystrizena scena. Do finalu se casto dostane treba jen pulka z toho, co se ve skutecnosti natoci. Treba nechteli aby to vypadalo, ze to posrala Melisandra a obetovala pulku jejich armady.
    ARAON
    ARAON --- ---
    TERZ: Squirrel! :-D
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PATISLAV: hlavně aby se neredefinovalo "What Is dead may never die" ;)
    TERZ
    TERZ --- ---
    Game of Thrones 8x03 - How the Dothraki charge actually went down
    http://www.youtube.com/watch?v=w34cr1HmHHI
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Jinak Branovu neaktivitu jsem vždycky chápal tak, že on ví vše o minulosti a možná i budoucnosti, ale nedokáže vidět, co se stane, pokud se pokusí tu budoucnost změnit (viz Hodor). A protože viděl, že NK porazí, byť za cenu velkých ztrát, rozhodl se raději nezasahovat, aby nenapáchal víc škody než užitku.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Hele, když se redefinovalo "What do we say to the god of death", je možný, že i "All men must die" ve skutečnosti bylo spojený s Night Kingem? V tom smyslu, že mrtví zůstanou mrtvými a ne nemrtvými?
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    ja se tesim az na zacatku pristiho dilu bran zvedne ruce a udela si novou armadu :)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Myslím, že tehdy se Tywin s Aerysem pohádali, a Tywin odjel z králova přístaviště i s Joannou na Casterly rock
    Ještě si matně vzpomínám, že Aerys byl s Joannou jen v době početí Cersei+Jaime :D Ale to je nepravděpodobny, že by byl jejich otec.

Spíš se spekuluje, že Joannu znásilnil, a proto se "pohádali" a Tywin odjel
    Jinak kdyby si Tywin myslel, že Tyrion je syn Aeryse, zabil by jej hned po narození
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    JANDOS: !!!
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Navic by vsichni 3 zabili svoji matku pri porodu, ja to vzdycky bral jako hotovou vec :)
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    HAREMHEB: Kdyby nekdo teda na ten "neplanovanej" najezd Dothraku prohlasil neco jako "what the fuck they are doing", tak by to klidne davalo smysl :)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    GIINGGER: no já doufám, že se budou snažit co nejvíc překvapit, pokud půjdou s nějakou zápletkou, která už je naznačovaná moc okatě, bude to fakt hrozná nuda... navíc tři díly jsou ještě hodně na to, aby Bran stihnul dát ještě jeden retrospektivní výlet do dějin Západozemí...
    JANDOS: úú, že si navzájem zabili otce mi ani nedošlo, hustý. sice na drakovi nejezdil, ale byl jeden z mála lidí, kdo se k nim přiblížil, když byli zamčený v kobkách pod pyramidou ještě zpátky na Essosu, to by taky mohl bejt dobrej náznak, ne? :) a ta jeho záliba pro wildfire v bitvě na Blackwater by taky mohla leccos naznačit.
    NIKDAS: to by mě docela zajímalo, jak se něco takovýho dá vypočítat :)
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    JANDOS:
    DLOUHA_POTVORA:
    Někdo to počítal, a v době početí Tyriona nebyl Aerys v dosahu Joanny snad půl roku
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    DLOUHA_POTVORA: S tim, ze je Tyrion syn Mad Kinga jsem pocital celou dobu. A ze si s Jamiem navzajem zabili svoje otce :) Ale vzdycky jsem si myslel ze to bude jeden drak pro Dany, druhej drak pro Jona a treti drak pro Tyriona. V serialu Tyrion na nicem nelita a misto toho ho dali NK, takze zacinam pochybovat ze to tak bude.
    GIINGGER
    GIINGGER --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Byl by to dobrej plot twist, ale presne proto, ze to v serialu neni naznaceny ani trochu se obavam, ze to tak nedopadne.
    NJORL
    NJORL --- ---
    KUTAS: nedopise
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    Já si říkám, co se ještě ty tři díly bude dít (bitva o Královo přístaviště zabere snad max. jeden díl), a myslim, že tam musí přijít ještě nějakej velikej zvrat. Moje teorie: přijdou masivní jatka hlavních postav, Jon i Dany zařvou a konečně se projeví zápletka, která je trochu naznačená v knize, i když v seriálu to není vidět: Targaryeni mají často fialové oči, je to jejich rodový znak. Daenerys je má fialové. Tyrion má jedno oko taky fialové. A-ha! Žeby měl Tywin ještě jinej důvod Tyriona nesnášet, než proto, že Joanna umřela při porodu? V seriálu je dokonce i jednou zmíněný, že Aerys se na svatbě Tywina a Joanny nechal slyšet, že lituje, že se zrušilo právo první noci, prostě po Joanně jel. Takže Tywin je bastard Aeryse a po hypotetický smrti Dany a Jona jedinej Targaryen a zároveň Lannister, stane se (ironicky!) králem Západozemí a vezme si za ženu Sansu Stark, čímž propojí jih se severem a nastolí věčný mír.
    Snad by to i vysvětlovalo, proč si tvůrci pořádnou řežbu hlavních postav ještě ušetřili, bude překvapivější, když ta bitva o přístaviště bude ještě víc damaging, než o Zimohrad, bude to správně epic.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ARAON: tohle detailne vysvetluje jedno z tech videi, co tu byly - ze Cersei splacenim celyho dluhu bance udelal skolackou chybu, ktery by se Tywin nedopustil.

HAREMHEB: to tak mohlo byt, ale stejne to rozestaveni (pechota, pred ni artilerie, pred ni jizda) nedava zadny smysl. Jizda se davala vetsinou na boky, aby branila obchvatum jizdy soupere a sama mohla napadat nepratele z boku pripadne jinak manevrovat. Tim ze nacpes jizdu mezi svoji a nepratelskou pechotu, tak ji pripravis jeji hlavni vyhodu (pohyblivost a moznost vybrat si cas a misto stretu).
    Takze uz pak nemuze delat nic jineho, nez jet rovne:)))
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    DRAGON: Co je na tom debilniho ? I v samotnym serialu byla vyroba white walkeru children of forrest predtim ukazana, zadna spojitost s Targaryenama nebyla nikdy ani neznacena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam