• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      DLOUHA_POTVORA
      DLOUHA_POTVORA --- ---
      JANDOS: !!!
      JANDOS
      JANDOS --- ---
      DLOUHA_POTVORA: Navic by vsichni 3 zabili svoji matku pri porodu, ja to vzdycky bral jako hotovou vec :)
      TRIPLT
      TRIPLT --- ---
      HAREMHEB: Kdyby nekdo teda na ten "neplanovanej" najezd Dothraku prohlasil neco jako "what the fuck they are doing", tak by to klidne davalo smysl :)
      DLOUHA_POTVORA
      DLOUHA_POTVORA --- ---
      GIINGGER: no já doufám, že se budou snažit co nejvíc překvapit, pokud půjdou s nějakou zápletkou, která už je naznačovaná moc okatě, bude to fakt hrozná nuda... navíc tři díly jsou ještě hodně na to, aby Bran stihnul dát ještě jeden retrospektivní výlet do dějin Západozemí...
      JANDOS: úú, že si navzájem zabili otce mi ani nedošlo, hustý. sice na drakovi nejezdil, ale byl jeden z mála lidí, kdo se k nim přiblížil, když byli zamčený v kobkách pod pyramidou ještě zpátky na Essosu, to by taky mohl bejt dobrej náznak, ne? :) a ta jeho záliba pro wildfire v bitvě na Blackwater by taky mohla leccos naznačit.
      NIKDAS: to by mě docela zajímalo, jak se něco takovýho dá vypočítat :)
      NIKDAS
      NIKDAS --- ---
      JANDOS:
      DLOUHA_POTVORA:
      Někdo to počítal, a v době početí Tyriona nebyl Aerys v dosahu Joanny snad půl roku
      JANDOS
      JANDOS --- ---
      DLOUHA_POTVORA: S tim, ze je Tyrion syn Mad Kinga jsem pocital celou dobu. A ze si s Jamiem navzajem zabili svoje otce :) Ale vzdycky jsem si myslel ze to bude jeden drak pro Dany, druhej drak pro Jona a treti drak pro Tyriona. V serialu Tyrion na nicem nelita a misto toho ho dali NK, takze zacinam pochybovat ze to tak bude.
      GIINGGER
      GIINGGER --- ---
      DLOUHA_POTVORA: Byl by to dobrej plot twist, ale presne proto, ze to v serialu neni naznaceny ani trochu se obavam, ze to tak nedopadne.
      NJORL
      NJORL --- ---
      KUTAS: nedopise
      DLOUHA_POTVORA
      DLOUHA_POTVORA --- ---
      Já si říkám, co se ještě ty tři díly bude dít (bitva o Královo přístaviště zabere snad max. jeden díl), a myslim, že tam musí přijít ještě nějakej velikej zvrat. Moje teorie: přijdou masivní jatka hlavních postav, Jon i Dany zařvou a konečně se projeví zápletka, která je trochu naznačená v knize, i když v seriálu to není vidět: Targaryeni mají často fialové oči, je to jejich rodový znak. Daenerys je má fialové. Tyrion má jedno oko taky fialové. A-ha! Žeby měl Tywin ještě jinej důvod Tyriona nesnášet, než proto, že Joanna umřela při porodu? V seriálu je dokonce i jednou zmíněný, že Aerys se na svatbě Tywina a Joanny nechal slyšet, že lituje, že se zrušilo právo první noci, prostě po Joanně jel. Takže Tywin je bastard Aeryse a po hypotetický smrti Dany a Jona jedinej Targaryen a zároveň Lannister, stane se (ironicky!) králem Západozemí a vezme si za ženu Sansu Stark, čímž propojí jih se severem a nastolí věčný mír.
      Snad by to i vysvětlovalo, proč si tvůrci pořádnou řežbu hlavních postav ještě ušetřili, bude překvapivější, když ta bitva o přístaviště bude ještě víc damaging, než o Zimohrad, bude to správně epic.
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      ARAON: tohle detailne vysvetluje jedno z tech videi, co tu byly - ze Cersei splacenim celyho dluhu bance udelal skolackou chybu, ktery by se Tywin nedopustil.

HAREMHEB: to tak mohlo byt, ale stejne to rozestaveni (pechota, pred ni artilerie, pred ni jizda) nedava zadny smysl. Jizda se davala vetsinou na boky, aby branila obchvatum jizdy soupere a sama mohla napadat nepratele z boku pripadne jinak manevrovat. Tim ze nacpes jizdu mezi svoji a nepratelskou pechotu, tak ji pripravis jeji hlavni vyhodu (pohyblivost a moznost vybrat si cas a misto stretu).
      Takze uz pak nemuze delat nic jineho, nez jet rovne:)))
      JANDOS
      JANDOS --- ---
      DRAGON: Co je na tom debilniho ? I v samotnym serialu byla vyroba white walkeru children of forrest predtim ukazana, zadna spojitost s Targaryenama nebyla nikdy ani neznacena.
      KUTAS
      KUTAS --- ---
      Tak jako kdovi kdo byl pra pra Targaryen...

Jinak me teda zdaleka nejvic stve ta serialova zkratka, vsechny “friendly” postavy narvem do jednoho hradu a do jedne bitvy... i kdyz mozna jsem rad, pac se muzi tesit na knizku jestli to ten dedula nekdy dopise, tak neverim, ze to bude takhle.
      DRAGON
      DRAGON --- ---
      GIINGGER: CYBERKOTLIK: aha, tak to je skoda, ze je to tak debilni scenar :)

HAREMHEB: Dothraki podle mne vyhecovalo to, ze meli za to, ze tim najednou magickym zapalenym mecem ziskali nejakou vyssi moc, tak vyrazili. Jak tu uz padlo. Docela to sedi.
      SAMGARR
      SAMGARR --- ---
      HAREMHEB: Jedna z veci co nevysla podle planu, stejne jako "zapaleni" prikopu, Dany bezhlave vyrazivsi na pomoc Dothrakum nebo kdo zabije NK :)
      ARAON
      ARAON --- ---
      ADELHAIDA: Tohle nezní úplně šíleně. Minimálně ta část s Iron Bank. Protože v seriálu i v knize podporovali Stannise. Pokud jim jde o stabilitu (a splácení úroků), je z dlouhodobého hlediska Daenerys perspektivnější, protože od Cersei se dá očekávat pouze totální válka, která v důsledku většinou snižuje celkový počet plátců daní.
      JAKE_UP
      JAKE_UP --- ---
      HAREMHEB: Souhlasím, taky to na mě působilo, že se rozjeli bez ohledu na rozkazy.
      JAKE_UP
      JAKE_UP --- ---
      ARAON: OK, zkusím to ještě stáhnout v nějakým velkým balíku.
      HAREMHEB
      HAREMHEB --- ---
      K tomu utoku Dothraku... prislo mi, ze tam je vystrizena scena. Melisandra zapali kouzlem mece, odchazi, po chvili se Dothrakove rozjedou na ztec a az kdyz utoci, nejiste se k nim pridava Jorah. Kdyby tam byla 30 vterinova scena, jak se Dothrakove sami vyhecuji a vrhnou se do bezhlaveho utoku, jak maji "v krvi", nikdo by nic nenamital. Jsou to barbari verici ve vlastni silu, slouzi "ohnive kralovne" a prave jim kouzlem carodejka zapalila mece, takze mi pripada logicke, ze se vrhnou na bezhlavou stec. Tento pohled podporuje scena, kdy se za nimi Jorah nejiste rozjede. Netvaril se, ze by jim k tomu dal povel. Rozhodl jsem se, ze to tak budu brat a jinak byl dil super. Jen doufam, ze jeste trochu dovysvetli toho Brana a WW.
      ARAON
      ARAON --- ---
      JAKE_UP: Stream. Tam je vždycky tuna komprese. I v HD.
      VESPER_INDIGO
      VESPER_INDIGO --- ---
      ADELHAIDA: jsi zlá, mlékárnice Dano.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam