Hele, já vám nevím, ale mě ten díl nějak nepobouřil. Já si paralelně sjíždím celej séroš znovu od začátku, jsem někde na začátku 5. řady, a jsem se současnou kvalitou docela v pohodě.
K tomu Jaimemu, na mě to nepůsobilo tak, že to myslí vážně. Podle mě ji jede zabít a nechtěl to z nějakýho důvodu (aby ho nezrazovala, aby nejela s ním) Brienne říkat. Cajk. Zdá se mi, že fanoušci často sledujou co lidi říkají, ale už moc nevnímají, jak to říkají, jak se u toho tváří. Ca
Daenerys podle mě dál píše ten svůj dramatickej oblouk, kdy musí dělat jedno těžký rozhodnutí za druhým a už jí to trošku přerůstá přes hlavu. Cajk.
Bran mě sere od prvního záběru v prní epizodě první řady a rozhodně se to teda nelepší. Teď při druhým koukání jsem jeho lince dával šanci, protože už jsem věděl, že bude důležitej pro střet s Nočním králem, ale jak to minule zpackali, tak mě jeho linka ve starších epizodách irituje ještě víc.
Věci jako přesný vs. nepřesný balisty, zrychlený přesuny, Bronn (ten ale vlezl někam do hospody mimo hrad, ne přímo do nějakýho sálu v hradu, ne?), půlka armády zachráněná po minulým střetu atd. zase tak moc neřeším, to prostě patří k filmovýmu vyprávění. Kdyby se postavy nechovaly nelogicky a neděly se nerealistický věci, tak není žádnej děj. Chápu rozhořčení, že to neodpovídá světu a jeho pravidlům, který se v prvních pěti šesti řadách budovaly, ale kdyby se dál jelo podle nich, tak ten seriál nikdy neskončí.