• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    CADDY: kriste, Grey Worm je elitni valecnik, a jako takovy dostal zaklady taktiky. tady se bavime o necem co napadne i laika. Davos je paserka, ktery je na pruzkumu zivotne zavisly.
    to je zbytecny.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    N4RC0T1C: GW je vojak na urovni cetare/serzanta, zadnej strateg:) theon je zcela bez zkusenosti a davos je pirat ne namorni velitel. Zkratka nejzkusenejsi valecnik z nich tam byl Jamie a toho vubec na tu poradu ani nepustili
    N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    CADDY: čiže defacto Deny ma armádu bez generálov :)
    CADDY
    CADDY --- ---
    HNIZDO: Grey Worm neni vyskoleny a zkuseny velitel, je to jen vojak, ktereho velitelem zvolili, ale zkusenosti sbira az ve sluzbach Daenerys (predtim ani realnou bitvu nevidel a ucili ho jen poslouchat) :) A spis bojove, nez takticke :)
    Davos se spis umi ze vseho vykecat, ale jako vojak taky zkuseny moc neni, sam rika, ze neumi moc bojovat a do bitvy se zapojil az se Stanisem...a to jeste nijak slavne...na tyhle veci by mel myslet spis Tyrion s Varysem, sice nejsou vojaci, ale zakladni inteligenci a zkusenosti maji... (prijde mi, ze Varys je bez ptacku v prdeli, vzdy tezil jen z kvalitnich a cetnych informaci)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CADDY: Nezabili se, protože tam byla závěj čerstvě napadanýho prašanu.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ANNNA: ano, ale nepredpokladam, ze o tom nikdy nemluvili.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    CADDY: páč spadli do sněhu, ne?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    HNIZDO: to mě taky zajímá, jak to bude rozdejchávat (smrt M)
    CADDY
    CADDY --- ---
    HOMOLKA: tak chodby jsou spis pro unik ven, apson to Luwin rikal...nevim, jeslti jsou i propojene casti hradu nejak vice...

HOMOLKA: tady je potreba vychazet ze serialove podoby, byt je to tam takovy divny a delany psis na design :) Ale drak s Jonem byl imho nekde v tom levem dolnim rohu, jedine misto, na ktere predtim i zautocil a zboril to tam....

(mimochodem, kdyz jsme u toho, to mi taky vrta hlavou uz dlouho – kdyz skakala Sansa s Theonem pri uteku pred Ramseym, vypadalo to jako strasna vyska a nikdy jsem nechapal, jak ot mohli prezit, byl tam zaber, ze bylo i videt, ze pod nima nic neni, krome apson 20metrovych hradeb),,,tady zase ty hradby nevypadaji tak vysoke (byt pohledem shora se to trochu zkresli), ale stejne...uniklo mi neco, nebo vubec nevysvetlili, jaktoze se nezabili pri tom skoku? :)

ANNNA
    ANNNA --- ---
    HNIZDO: Theon je mrtvej, Dejve.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    CYBERKOTLIK: a grey worm je co, instalater? nehlede k tomu, ze treba namorni pruzkum mohl docvaknout jak Theonovi, tak Davosovi.
    N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    CYBERKOTLIK: som rad, ze sa Ti to páčilo :)
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    MINERWA: ma, ale nevsiml jsem si, ze by arya sla nejakou tajnou chodbou. mozna teda potom z te mistnosti s melisandrou
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    HNIZDO: prave ze nema, nema tam ani jednoho zkusenyho velitele. to ze ani jednoho z nich nenapa soustavne vzit se do role nepratel je naopak dost bezna chyba.

N4RC0T1C:
    4. nevim kolik toje metru, ale stale nevidi pres ostrov a hrad
    8. neswaply, me je teda z toho celkem jasny, ze vypluli zpoza toho ostorva behem zaberu na zabityho draka a manevrujici Dae. TO by ten dil musel mit tri hodiny, kdyby tam byly reseny i tkakovyhle detaily. Mohli tam dat zaber jak se objevujou, ale chteli tam mit prekvapeni tak ho tam nedali.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    HOMOLKA: a nemá taky náhodou nějaký tajný chodby?
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    ja jsem premyslel nad usporadanim winterfell - do toho hajku se slo pres to posledni nadvori, kde se vetsinou vse odehravalo, jak tam ten mrtvej drak sednul ke konci 3. dilu a chrlil ohen na jona? aspon teda myslim, ze to bylo toto, kam si ten drak drepnul. (a predpokladam, ze tudy jon potreboval projit za branem)

https://imagesvc.timeincapp.com/...017%2F08%2F13-Winterfell-ScrnCap-706-Trailer.jpg&c=sc&w=850&h=560

koukam na ruzny nakresy zimohradu (ktere se dost lisi jeden od druheho) a snazim se poskladat to, proc arya sla ze severni hradby pres knihovnu do godswoodu. a nejak si to poradne furt nemuzu poskladat :)

btw, nemel mit winterfell dvojitou hradbu s prikopem mezi? http://awoiaf.westeros.org/index.php/Winterfell
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    SITH: ne, tohle uz je nepokryta scenaristicka protochyba. i kdyby byla dany takhle tupa, ma okolo sebe udajne nejchytrejsi poradce ever, vcetne nekolika zkusenych valecniku. kurva, ja bych tuhle chybu/y neudelal, a to mne strategie nikdy nebavily. zakladem je vzdy pruzkum.
    SITH
    SITH --- ---
    CHRMLE: jenže ona tupá je ^^
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    N4RC0T1C: mas moc volnyho casu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CHRMLE: Tak když byli tak vyčerpaní, že i Jon jel radši na koni... :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam